Reklama

Reklama

Špunti na vodě

  • Česko Špunti na háčku (neoficiální název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Rodiče bratrů Igora (Jiří Langmajer) a Davida (Hynek Čermák) chystají zlatou svatbu. Z Kanady přilétá jejich bratranec Ondra (Pavel Liška), povahou tak trochu dobrodruh. Bratry napadne, že nejlepší by bylo vyrazit za rodiči na kánoích po řece jen ve třech, tak, jako za starých časů. Jenže od dob společných spanilých jízd se leccos změnilo. Třeba to, že Igor a David jsou ženatí a mají děti. Uvítací večeře pro Ondru, který přijíždí se svou mladou přítelkyní Zlaticou, se nezadržitelně mění v katastrofu. Zlatica, která touží po dítěti, se dozvídá, že Ondra má dceru, o které se jí nezmínil. Igor své ženě Nele (Tatiana Vilhelmová) a jejich dcerám výměnou za pánskou jízdu slíbil rodinnou dovolenou, na kterou kvůli práci nemůže odjet. Davidova manželka Alice (Anna Polívková) si sice nemůže vynachválit manželovu péči o jejich čtyři děti, jenže jinak je její svérázný muž v domácnosti naprosto nepoužitelný. A tak, když slavnostní tabule mizí pod nánosem sazí z komína, který David opět zapomněl opravit, všem ženám dojde trpělivost. Zanechávají pány napospas dětem a vyrážejí na kolech na dámskou jízdu. Tátové se ale nevzdávají a rozhodnou se vydat na vodu v kánoích i se všemi dětmi. A tak nyní již desetičlenná expedice vyplouvá na dvoudenní plavbu vstříc dobrodružstvím a spoustě bláznivých zážitků... (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (362)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Při mém vztahu k dětem ve filmech jsem se tomuto snímku dlouho vyhýbal, při mém dnešním českém filmovém odpoledni na něj už ale došlo, a překvapivě to byl dnešní nejlepší filmový počin (to asi mluví za vše). Kdybych měl hodnotit českou populaci podle toho, jak ji vidí naši scénáristé, byli by všichni muži tupá hovada a ženy nesnesitelné harpyje. Já naštěstí vím, že je deset procent obyvatelstva úplně v pohodě, takže jsem si dovolil občasný smích, slabší pasáže jsem celkem vydýchal a na ty dva kousky to nakonec stačilo. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem, že dno product placementu předvedlo Dědictví 2, ale Špunti na vodě to dno zase posunuli trošku níže. Film je nevtipný, nechtěně trapný, chemie postav nefunguje, dětské postavy jsou nesnesitelné. Liška a Langmajer zase hrajou stejný typ postav jako po celou jejich kariéru, a hlavně v případě Lišky je to škoda, protože narozdíl od Langmajera herecký talent má. Pokud máte rádi předchozi tvorbu Chlumského, tak budete spokojeni. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Dámy se připijí, přijdou o světla na kolech a na cestě spoléhají na hostinského, až nakonec skončí v potoce. Trojice taťuldů má větry z dvojice neškodných blbečků, kteří krouží okolo jedné dcery. Jiné dvě dcery dostanou alergickou reakci, na pohotovosti způsobí tyjátr. V hlavě toho však zůstane víc, ovšem není to pochvala, ale naprosté rozčarování. Světe, div se, ale takhle to v českých domácnostech snad nefunguje. Pokud ano, ať to raději zabalí. Zabalit to ovšem nechce trojice příbuzných (dva bratři a bratránek), kterým po sérii menších nehod partnerky zatrhnou pánskou jízdu na Sázavě. Samy se spontánně rozhodnou pro cyklovýlet, pánové se však o vodu připravit nenechají. Tátové ovšem kromě vody musí ukočírovat i podrážděné puberťáky, jenže veškeré trable jsou totálně vycucané z prstu. Co si budeme malovat, Marcel Bystroň má za sebou scénáře ke dvěma Kameňákům, neoslnil ani tím, když se hodlal zbavit nevěsty (2016). Mnohé situace nemají pointy, mají otřesné dialogy, a když už jde o akci, je natočená dost zoufale a lacině. Zkušeným dospělým hercům není co vytknout (ač dialogy skřípou), s dětmi je to tak půl na půl. Za mě ve výsledku prázdné a nahodilé, ovšem respektuji, že si to své diváky najde. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Od začátku jsem se strachoval, když se v titulcích objevil Marcel Bystroň. Zbytečně, tentokrát se (poprvé) povedlo. A ten kdo psal dialogy, zaslouží metál, Špunti jsou totiž hodně dobře napsaná komedie s rozhovory lehkými jak život v létě. Je to sice ten typ humoru, kdy si vtip jde hodně daleko naproti, ale není to trapné, fekální, prostě se vymyká tuzemskému průměru současnosti. Hodně si to do pointy nabíhá, ale je jí dosaženo velmi efektivně. A nepamatuju si, kdy jsem se takhle hodně u filmu zasmál. Letní kino v papírnách Velké Losiny. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Ako celok ničím výnimočný, no príjemný film. "Špunti Na Vodě" má veľmi klasický koncept a vieme kopec vecí, ktoré sa stanú odhadnúť, no musím sa priznať, že som sa pri sledovaní úprimne zabavil. Postavy sú sympatické a možno ich je tam trošku moc a človek sa nepotrebuje sústrediť na všetky, tak si myslím, že dokážu film celkom dobre posúvať. Pozerá sa na to dobre, atmosféra je fajn a dokonca je fajn aj vidieť ako sa naše tri holky strieskajú pod obraz Boží. Podľa mňa to fungje. Najviac za to môžu postavy. Príbeh je trošku klišé, no pozerá sa na to dobre a človek sa aj zabaví. Ak máte radi ľahké komédie, tak si podľa mňa film užijte. Za pozornosť stojí. Hodnotenie: B ()

Galerie (51)

Zajímavosti (10)

  • Místo, kde bydlí Václav (Arnošt Goldflam) a Lada (Dana Syslová), je Brdíčkův mlýn a nachází se ve Šlakhamrech. Bufet, kam jde Eliška (Kateřina Coufalová) koupit dršťkovou polévku, se nachází v tábořišti Mexicana a je v Budčicích. Holky na kole se ubytují v Masarykově táboře YMCA ve Soběšíně. Pouť se nachází v Sudějově. Závěrečná svatba proběhla v kostele sv. Anny v Sudějově, ale ve venkovním záběru předtím vidíme kostel sv. Havla v Podvecích. Jinak dalšími zajímavými místy mohou být Trpišovice, Votice, přírodní rezervace Stvořidla, Křešice, lom Štětkovice v Bořená Hora a Podolí, kde byla farma Laca Matuščáka. [Zdroj: filmovamista.cz] (SONY_)
  • Největším oříškem pro filmaře bylo schovat pod kostým neopreny. Během natáčení byla totiž celkem zima. (SONY_)

Související novinky

Týden nejúspěšnějších filmů BEST FILM FEST

Týden nejúspěšnějších filmů BEST FILM FEST

13.07.2017

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 13. do 19. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno