Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wendy Darlingová je romantička s velkou fantazií a touhou po dobrodružství. Chtěla by napsat knihu o pirátech a bratrům Johnovi a Michaelovi vypráví po večerech příběhy o Peteru Panovi. Její sny občas komplikují život nejen jí samotné, ale i jejím blízkým. Jednoho večera se u ní v pokoji objeví Peter Pan s vílou Zvoněnkou. Hledají chlapcův vzpurný stín, který tu zůstal po předchozí noci, kdy Peter za oknem poslouchal dívčino vyprávění. Dívka mu utržený stín znovu přišije a Peter jí na oplátku vypráví o Ztracených chlapcích. Přemluví ji, aby s ním odešla do Země-Nezemě, plné dobrodružství, kde neplatí pravidla dospělých. V Zemi-Nezemi se Wendy stane svědkem útoku kapitána Hooka na Ztracené chlapce a sama málem padne za oběť chlapcům, jimž žárlivá Zvoněnka namluvila, že je pták, kterého mají sestřelit. Její bratři se dostanou do rukou Hooka, který je společně s indiánskou princeznou uvězní v jeskyni zaplavované vodou, ale Peter Pan je osvobodí, i když je nucen svést se zuřícím Hookem souboj na život a na smrt. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (207)

bouncer 

všechny recenze uživatele

Docela příjemná pohádka, která pochází z knižní podoby notoricky známé v anglicky mluvících zemí. Počítám, že u nás se film nesetká s úplně kladným přijetím, protože přeci jenom pohádky české jsou hodně odlišné od všech ostatním a také jsou o dost kvalitnější. Tenhle film je ale řemeslně výtečně zvládnut a působí výtečným dojmem... ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Nemám moc rád filmy, kde si děti hrají na dospělé a v síle i chytrosti se vyrovnají či předčí dospělé. Je to stejně tak reálné jako Země nezemě. Jenže země nezemě je stavěná na tom, že skutečná není. A tedy toto dětské chování a celá příběhová linka, i když mě irituje, má zde své opodstatnění. Takže palec tentokrát nastaven neutrálně. Nicméně dobře obsazeno, zahráno i zrežírováno. Takže tři hvězdy. 65% ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

Zamlada mi moje mamka říkala, že jí všechny anglické/americké pohádky přijdou pitomé, a dodnes jsem nenašla způsob, jak se od tohoto předsudku oprostit a dívat se na věci aspoň trochu tak, jak doopravdy jsou. Takže kdo ví, jestli je Peter Pan doopravdy pitomý, ale dost mi tak přišel. Nicméně oceňuji, že děti hrají děti. Kdybych to viděla v patřičném věku, tak by to na mě možná nějaký vliv mělo, ale zároveň si nedovedu představit, jak by si můj potenciální dětský mozek vysvětlil ten konec a Peterovo rozhodnutí. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Je fajn, když někdo natočí pohádku prostě jako pohádku a nedělá z ní za každou cenu fantasy spektákl, ve kterém by třeba souboj s krokodýlem trval alespoň čtvrt hodiny. Taková pohádka si pak může bez obav dovolit tak trochu kýčovitou, ale zároveň krásně barevnou výpravu, která je sice digitální od sklepa na půdu, ale nevadí to, protože tím vlastně připomíná animované filmy. A když je to navíc tak dobře zahrané (úplně všemi bez rozdílu věku) a má to krásnou hudbu Jamese Newtona Howarda... Trochu zkrátit a neměl bych co vytknout. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Predloha J.M. Barrieho to nikdy nemala na plátnach kín ľahké. Aspoň čo sa týka komerčného efektu. Aj keď tržby Spielbergovho HOOK(a), ktorý nazbieral nejakých tých 300 melónikov ( v rokoch 91/92, takže na to pozor ) a Disneyho animáku (53´), ktorý vytĺkol tiež nejaký ten majland ( ibaže počas 50 ročného premietania ), sa ostatné adaptácie veľmi chváliť nemohli. Totižto tento PETER PAN a o nasledujúcich 12 rokov neskôr uvedený PAN, sú jednými z najväčších finančných katastrof nového tisícročia. Prečo? Je mi to rovnakou záhadou, ako vám, ktorí tieto snímky obdivujete. Non-stop dobrodružstvo, trochu viac zabalené do CGI ako je nutné, ale predsa len kúzelné a dojímavé. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (37)

  • Košilka Wendy (Rachel Hurd-Wood) musela být dvakrát vyměněna, protože její představitelka Hurd-Woodová během natáčení vyrostla. (JARDAHONDA)
  • Filmový "polibek" byl pro Rachel Hurd-Wood a Jeremy Sumpter jejich prvním. (JARDAHONDA)
  • Pro odhad velikosti Zvoněnky stál modelem syn hlavního deignéra Michaela Brunsfelda. (Listeroman)

Související novinky

Pražský filmový orchestr se vrací

Pražský filmový orchestr se vrací

16.10.2011

Příznivci filmové hudby budou mít již brzy další příležitost k nevšednímu zážitku. Ve středu 23. listopadu v 19:30 se v pražském Rudolfinu uskuteční další koncert Pražského filmového orchestru, který… (více)

Reklama

Reklama