Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o tom, jak mladý rytíř a jeho starostlivý otec najdou nejen cestu jeden k druhému, ale také lásku a štěstí... Pohádku o rytířích, unesené princezně a kouzelném náhrdelníku odvypráví Česká televize na Štědrý večer. Vincent (Jan Komínek), rozvážný a mírumilovný mladík, který rád čte a maluje, je pravým opakem svého otce (Lukáš Vaculík). Ten má jako vysloužilý a ambiciózní rytíř silnou potřebu svého syna neustále opatrovat a zahrnovat ho důležitými radami. Dokonce jej doprovází i na zkušenou do světa. Na cestě se setkají s černokněžníkem, vystaví nebezpečí říši víl a musejí svoji chybu napravit. A samozřejmě osvobodit i krásnou princeznu (Lucie Černá). Nakonec rytíř pochopí, že ne vše se dá vyřešit mečem, a Vincent si uvědomí, že se zlem je nutné bojovat. Láska krásné princezny a půl království k tomu je pak zákonitou odměnou. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (340)

salahadin odpad!

všechny recenze uživatele

Jediným kladem pohádky jsou KOSTÝMY! Jinak jsem podstoupil masochisticko kinematografický maso. Tak jo, kde začít. Tak zvaná pohádka jak přes kopírák s dalšími moderními výplody našich neumětelů. Ne vážně, fakt u nás není nikdo, kdo by neměl odvahu natočit hernajs pořádnou pohádku, kde ze sebe herci nedělají pitomce, nepřehrávají, kde je kloudný děj atd??? Pojďme popořadě. Hanzlíkův čaroděj nepředstavuje ultimátní zlo, ale trapnou směšnost. Opravdu jsem nepochopil jeho lascivní touhu po obřadu s princeznou, když už ji unesl. To je čaroděj tak staromódní, že potřebuje papír?? Totálně nevěrohodná motivace!!! Trpaslík byl tajtrlík trpící komplexem "na velikosti záleží", tohle že má být trpaslík!? Bože, proč musí být všechny postavy jen pouhé pitomé karikatury?? Proč do všeho cpete nucený "humor"?? Ono teda smát se pitvoření herců fakt nedá, nene. Novotný s Krausem to taky pěkně schytali. Jen si vybavte pohádku O statečném kováři a Ondru s Matějem, kteří byli galakticky lepší než tragicky napsané a bohužel stejně tak odehrané postavy Novotného s Krausem. Zdejší písničky si nikdo při práci zpívat nebude. Princezna sympatická, ale chemie mezi ní a Komínkem nebyla namíchaná dobře. A všude trapný, nucený humor, chacha, chichi, budeme strašně vtipňoučcí, aby si rodinka u cukroví s dárky oddechla a vytrávila toho právě dobagrovaného kapra. Milí tvůrci - přečtěte si článek o pohádkách v časopise Nový prostor (prosinec 2016). A jinak vše podstatné shrnul ve svém komentáři kolega flanker.27. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Letos se mi to zdálo obzvlášť bídné. Česká televize by se měla zamyslet, jestli by nebylo lepší místo několika nových spotřebních pohádek každý rok, které si každá domácnost k tomu stromku ze setrvačnosti pustí stejně jenom proto, že nic jiného nikde nedávají, natočit třeba jenom jednu pohádku ob rok, do které by se investovalo víc peněz i tvůrčích sil a dalo by se na ni koukat. Třeba i opakovaně. Když už se teda musí točit nové a na jiný typ vánočního filmu tu nikdo koule nemá. ()

Reklama

mchnk 

všechny recenze uživatele

Velmi slušné prostředí je, žel přírodo, zašlapáno, a tím pádem k ničemu, celkovou absurditou skoro ve všech směrech. Děj i vývoj či chování většiny postav, casting a moderní hudba. Dialogy jsou dokonce na bázi stupidity nováckého seriálu pro mládež. Jakkoli poté moralizovat je v tomto tvůrčím bahně zcela zbytečné. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Hele, já fakt nemám rád, když si ve filmu nadefinujeme kouzla, která umí černokněžník sesílat, abychom následně zapomněli, že je umí, když to scénář nepotřebuje. Nebo si máme myslet, že si ty čáry zbytečně vyplencal jen kvůli flexení před zemskými červy a teď je má na tejden v cooldownu? A taky nemám rád, když se vynáší proroctví, jejichž plnění v zápětí vyšumí do vzduchoprázdna. A taky nemám rád hrudní pláty z plastu. A přízraky, co se jim říká "strašidlo". I když taunty a battlecrye "přízraka" Tomina Jeřábka byly z celýho filmu to nezábavnější... ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Vraj vianočná rozprávka. Ja už neviem, čo si tí moderní tvorcovia myslia, ale všetko, po čom siahnu, je čistý trapas. Pritom zo štátneho rozpočtu vycicali toľko peňazí a oni nedokážu urobiť poriadny príbeh, ktorý by zaujal aspoň deti, keď už nie dospelých? Ako je možné, že rozprávky spred 40-50 rokov sú o 10 tried vyššie? Nič po roku 2000 sa nechytá na doby minulé. Partičkovskí herci a alkoholici tvrdia muziku v moderných dielach a človek sa vlastne až opýta, ktorý herec do 40 rokov dnes stojí za to? Za princeznú vyberú hocijakú herečku, čo sedela kdesi v parku na lavičke, čiže skôr adeptka na vstup do hnutia Oľano než herečka. A na princa už dnes stačí parameter: "Ostrihajte ho na hríbik, nechajte mu ofinku! A ksicht? To je jedno, len nech ma riadnu podváhu a na tvári podkožné tukové hrčky sťaby cestný retardér". ()

Galerie (58)

Zajímavosti (11)

  • „Vincent je rozvážný, mírumilovný, umělecky založený a kultivovaný mladý muž. Je naprostý opak svého otce,“ uvedl Jan Komínek (rytíř Vincent). (SONY_)
  • V komparzu si zahráli členové divadelního souboru Karla Čapka z Třeště. (Brtniik)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno