Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o tom, jak mladý rytíř a jeho starostlivý otec najdou nejen cestu jeden k druhému, ale také lásku a štěstí... Pohádku o rytířích, unesené princezně a kouzelném náhrdelníku odvypráví Česká televize na Štědrý večer. Vincent (Jan Komínek), rozvážný a mírumilovný mladík, který rád čte a maluje, je pravým opakem svého otce (Lukáš Vaculík). Ten má jako vysloužilý a ambiciózní rytíř silnou potřebu svého syna neustále opatrovat a zahrnovat ho důležitými radami. Dokonce jej doprovází i na zkušenou do světa. Na cestě se setkají s černokněžníkem, vystaví nebezpečí říši víl a musejí svoji chybu napravit. A samozřejmě osvobodit i krásnou princeznu (Lucie Černá). Nakonec rytíř pochopí, že ne vše se dá vyřešit mečem, a Vincent si uvědomí, že se zlem je nutné bojovat. Láska krásné princezny a půl království k tomu je pak zákonitou odměnou. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (340)

zette 

všechny recenze uživatele

No, tak letosni vanocni pohadka se Ceske televizi nepovedla. Scenar neni nijak dobry, presto si umim predstavit lepsi zpracovani. Vaculik divaky muze potesit a vlastne i pobavit svym az ochotnickym hranim. Herecke vykony jsou velkou kankou na cele pohadce. Postavy pitome, nevyrazny princ i princezna. Lacina vyprava a triky. Tohle jsem videl poprve a naposledy. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Pohádka o tom, jak se synek - mamánek stal velkým chlapem. V dnešní době zajímavý koncept, který si dal zřejmě za cíl vychovávat. Děje se tak ale poněkud podivným způsobem, až si člověk říká, čím to, že se do Vincenta přincezna zamilovala. Vaculíci asi už došli, no..../ Ona by ta pohádka vážně nemusela být špatná, kdyby nebyla tak hloupá. Ale kdo kdy viděl v posledních několika letech chytrou štědrovečerní pohádku? ()

Reklama

animaxis 

všechny recenze uživatele

Hned na začátek musím říct, že letošní pohádka není tak špatná jako bylo těch pár předchozích. Poslední dvě jsem vyloženě ani sledovat nemohl, ale o to víc mě nakonec překvapilo, že u této jsem vydržel až do konce. První polovina byla docela dobrá. Vtipy aspoň podle mě většinou nebyly trapné (už jen to je jistý úspěch) a skoro se mi zdálo, že si film z klasických českých pohádek dělá spíš srandu. Taky jsem si všímal, že v první polovině se film jakoby snažil mít ducha výpravných fantasy typu her Dungeons and Dragons. Dokonce bych řekl, že jsem napočítal jednu větu z Pána prstenů ("To nepoznáš trpaslíka?!"). Od druhé poloviny však všechno mé původní nadšení upadlo, protože děj začal být jaksi bez nápadu a jak mě to v první polovině zaujalo, tak mě to ve druhé omrzelo. Závěr mi přišel jako fraška, ale tak aspoň oceňuji první polovinu. Herecké výkony byly místy nic moc, ale třeba takový Vaculík si svou roli vyloženě užíval. Špatný nebyl ani Jan Komínek v hlavní roli. Jiří Korn mi tu naopak přišel dost špatný, ale to bude spíš scénářem. Ostatních herců jsem si vlastně zase tolik nevšímal, protože scénář jim stejně moc prostoru nedával. Taky bych mohl říct, že vizuální efekty tu vypadaly úplně jako z Avatara v porovnání s předloňskou pohádkou "Duch nad zlato" (to hrozný zelený plátno si pamatuji dodnes). ()

TheDon 

všechny recenze uživatele

Vánoční nálada mě udojila, abych se kouknul na novou pohajdu. Upřímně? Byla to chyba. Měl jsem se raději vyslíct do naha a jít běhat břečkou na silnici. Nehledě na to že soudruh Prdolenský vykradl asi pět dalších pohádek, tak silně neokoukanej kást tomu opravdu nepřidal tu správnou pohádkovou patinu a poslal to svejma prkenejma výkonama solidně do prdele. Tisícročný Culík s neméně kvalitním záporákem Hajzlíkem fakt nejsou pohádková dvojka. O zbytku prken raději ani nemluvě. Naprostá ztráta času. 15% P.s.: ta jedna hvězda je pochopitelně za Táňu :) ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Je pravda,že ČT přináší každý rok na Vánoce jako jediná novou pohádku,ale možná by stálo za to jeden rok vynechat a zapracovat na kvalitě,slabý příběh,na výpravě se evidentně šetřilo a souboje na meče byly tristní,kdyby byl hlavní hrdina bystřejší,navrhl by v závěru souboj v kreslení a plány zlého čaroděje by se jistě obrátily v popel. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (11)

  • „Princezna Isabela je vzorně vychovaná princezna, která se na první pohled zamiluje do pohledného rytíře. Ten je pro ni spásou od zlého černokněžníka, jenž ji nemilosrdně uvěznil. Je velmi odvážná a statečná a pro záchranu svého rytíře by udělala cokoliv,“ uvedla Lucie Černá (princezna Isabela). (SONY_)

Reklama

Reklama