Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paní Miltonová si zapomněla peníze a jako důstojná hospodyně ctihodné londýnské domácnosti těžce nese, že ji prodavač na trhu pokládá málem za podvodnici. Nazlobená spěchá zpátky domů... Tak začíná další díl z oblíbeného kriminalistického cyklu Dobrodružství kriminalistiky. Odehraje se v něm nejeden zločin, nicméně za náležitou pozornost stojí, že právě v tomto příběhu, jehož hlavním hrdinou je spisovatel, dramatik a právník Henry Fielding, budeme svědky založení první detektivní organizace, jejíž pouhý název je dnes už legendou – Scotland Yardu. (Česká televize)

(více)

Recenze (11)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bohužel bych ublížil všem předchozím dílům, kdybych řekl, že i tento příběh měl nadprůměrnou kvalitu. Neměl. Nešlo o špatný díl, úvodní vražda byla velmi dobře zahrána a mělo to i slušnou atmosféru, ale místy mi některé scény přišly až „ochotnické“. Líbila se mi však ta „soudružnost“ a ochota předchůdců policistů, stejně jako drzost Stropnického a naivita Prachaře. Takže ve finále se tentokrát přikláním k průměrnému ohodnocení, ale i 3 hvězdy jsou slušné… ()

topi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle díl jsem viděl možná jen jednou a po delší době teď musím říct, že patří mezi nejlepší. Dobovou atmosféru osmnáctého století staré dobré Anglie si Antonín Moskalyk dokonale pohlídal a výprava je naprosto přesvědčivá. Hodně k tomu přispívá i hudba Karla Svobody, která v každé části seriálu věrně plní svoji roli. V této epizodě se nenachází žádná předabovaná postava a je to prostě mnohem lepší. Petr Haničinec jako spisovatel, právník a později smírčí soudce Henry Fielding oplývá neskutečným charismatem. V roli dívenky, která byla svědkem vraždy byla obsazena moje milovaná Klárka Jandová a už jako děcko byla krásná. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Obhajoba zloděje Vám nepřinese ani slávu ani peníze." Jak krátkozraké. Pár stovek let je pryč a z řečeného se stal jeden z nejlepších byznysů. Ale zpátky k případu. Advokát Fielding prohrál případ, takže se stal soudcem, aby ho mohl znovuotevřít a vyhrát. Bezva finta. A použil k tomu sehranou dvojku - kameníka a důchodce, což byl patrně ten základ Scotland Yardu. Já tedy nevím, ale mě se to nelíbilo o nic víc než žít v době, ve které by mě svědectví bezúhoných občanů přivedlo na šibenici, i kdybych byl v době činu o tři státy jinde. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak niekde tu môžeme vidieť počiatok toho, čo si dnes nazývame inštitúciou, ktorá má pomáhať a chrániť. Časť, kde vnímame snahu o spravodlivosť ako vopred prehratý boj s veternými mlynmi, aby sme nakoniec skonštatovali, že kde je vôľa, tam je cesta. Petr Haničinec tu absolútne kraľuje. A jeho tím s ním. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začátky moderní kriminalistiky a s ní spojené justice byly - jako všechno opravdu nové a profesionální - skromné. Poznání, že modernita začíná osvícenstvím, nemusí vždy vonět; podstatné je, že v tomto nikdy nekončícím zápase spravedlnost nepodléhá. Fielding patří k těm, kterým je přes propast století nutné stisknout ruku. Spolu s režisérem Moskalykem. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v Pardubicích, Kutné Hoře a na zámku Zdiby. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama