Reklama

Reklama

Film Hrdinové ohně, natočený na motivy skutečné události, vypráví hrdinský příběh provinčního hasičského sboru, který se díky naději, odhodlání a obětavosti svých členů stal jedním z nejelitnějších hasičských týmů ve Spojených státech. Jejich nesmírná odvaha a jedinečné spojenectví vyvstane ve chvíli, kdy bojují proti katastrofálnímu požáru, který ohrožuje vše, co je jim blízké. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (421)

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Film začíná ve sto třináctý minutě a ve sto osmnáctý končí! Těch pět minut inferna je sice naprosto fenomenálních a strhujících, všechno co se stalo před tím a pak už je ale naprosto nicotná výplň, aby se z jedný krátký události dal natočit celovečerní film. Postavy jsou navíc sice uvěřitelný a dobře zahraný, ale z hlediska charakteru nenabídnou nic, kvůli čemu by se měl divák emočně vyčerpávat. Nuže ačkoliv událost to byla tragická, na poli sto třiceti minut ničím nezaujme a spíš unudí než strhne. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Príbeh sa oprel o skutočné udalosti, to však nemalo brániť tvorcom k autorskému vkladu. Vznikol mechanický prepis s troškou pátosu, z bezpečnej vzdialenosti zobrazeného dobrodružstva, ale za to s prehnanou stopážou. Očakával som silnejší film. Pre hasičov srdcovka, pre ostatných úprimné uznanie za ich prácu. Ale k tomuto poznaniu nebol potrebný tento film. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Plno patosu, americké uvědomělosti, nabubřelosti a hrdinských kroků. Už něco pamatující Oheň (1991) Rona Howarda byl přesně takový. Zároveň ovšem i adrenalinový, atmosférický, výtečně natočený. Tvůrci použili klasický vzorec, přidali nicméně šťávu a tah na bránu. A emoce se valily. Joseph Kosinski (který nás má potěšit pokračováním Top Gunu) vsadil rovněž na atraktivní téma, ovšem jeho příběh je mdlý a dost jednoduchý. Stejně jako Howard vystavil obětavým chlapům, kteří denně bojují s ničivými plameny, solidní pomník. Navíc pracoval s reálnými fakty. Nepotřeboval k tomu hrdě plápolající americké vlajky, ovšem onoho poplácávání po ramenou a patetických keců byl nadbytek. Hra na jednu velkou rodinu mi prostě dvakrát nesedla. Jednotlivé linie nejsou silné (Miles Teller a jeho náhlá tužba po rodinném životě), jiné jsou zajímavé jen proto, že se do nich zakousli výborní herci (například Jennifer Connelly). Kosinski má sice velký cit pro vizuál, jenže je škoda, že tady pyrotechnici zdaleka nehrají první housle. Ve výsledku lehce utahané (určitě bych 20 minut ubral), vypravěčsky nefunkční, sterilní, předvídatelné, chybělo mi napětí, emočně to nedolehlo, jak by mohlo. Upřímně mě mrzí, co píšu, moc jsem se těšil, ale já to mám prostě víc na tři hvězdy. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Nejdříve zhodnotím příběh, který se odehrával do závěrečné akce. Děj byl zajímavý, ovšem čekal jsem od toho trošku více, některé pasáže byly nudnější. Ovšem když se něco dělo, když hasili požáry, tak to bylo napínavé. A závěrečná akce, která trvala dlouho, byla perfektní. Bohužel se smutným koncem. Nedokážu si představit, co ty manželky a děti musely cítit. Film hodnotím 3,5*. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Světe div se. V USA přece jen umí stvořit záviděníhodnou poctu statečným hrdinům bez slizkého patosu a patriotismu. Oheň vnímán jako nespoutaný a nádherný živel, podobně jako v Backdraft. Skvěle vykreslené charaktery jednotlivých postav (autentický army feeling). Talent Miles Teller, charismatický veterán Josh Brolin a stále půvabná Jenn Connelly, se kterou bych se prostě nechtěl hádat. Na emoce ve správně míře zaútočeno a slza uroněna. 85% Edit: Po druhé projekci přihazuji hvězdu. Skutečná pocta všem klukům. Závěrečnej song vystihuje svou atmosférou celou tragédii. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (14)

  • Nejmladší hasič měl 21 let a nejstarší hasič 43 let. (ARI50)
  • Na oslavě jeden z mladíků otevře láhev piva řetězovou pilou značky Stihl. (Yoshimitsu)
  • V jedné scéně, kdy jede celá jednotka autobusem, můžeme slyšet skladbu od skupiny Metallica s příznačným názvem „Jump in the Fire“. (Lukoboss)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama