Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od oscarového® režiséra Rona Howarda, Oheň je strhující, emocemi nabitý thriller o nebezpečném životě profesionálních hasičů. Kurt Russell a William Baldwin jsou dva znesváření bratři, pracující podle rodinné tradice jako hasiči v Chicagu. Když se objeví podivné série požárů, které spojuje stejný žhářský rukopis, jsou bratři donuceni dát své spory stranou a věnovat se jejich vyřešení. (Magic Box)

(více)

Recenze (294)

Hakha 

všechny recenze uživatele

Nejlepší film o hasičích vůbec, skvělé herecké obsazení, příběh a režijní práce. U tohoto filmu jsem cítil teplo, kouř a napjatě sledoval každou minutu. Největší výtku mám k Baldwinovy, který je mě dost nesympatický a ani zde jsem si k němu cestičku neudělal. Kurt Russell extratřída, do této role si nedokáži představit nikoho lepšího. Silný film se smutným koncem, který i po několika zhlédnutí nenudí, mé hodnocení silné 4 hvězdičky… ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Backdraft je tak technicky precizní a úderný snímek, že bych si dovolil s trochou nadsázky tvrdit, že příběh není v tomto případě to hlavní. Je v něm nějaké to klišé, ale hlavně nenudí, což je vzhledem k tématu a pointě dostačující. Oheň je tu popisován spíše jako ďábelský démon s touhou zabíjet, než jako přírodní úkaz, což má také svá pozitiva, obzvlášť v sekvencích, kdy je přesně takto charakterizován De Nirem. Kurt Russel je přesvědčivý, William Baldwin standardní. Je tu možná více postav na úkor příběhu, ale je to nedostatek, který lze přehlédnout. Závěr je možná citově vyděračský, ale já si v něm našel zalíbení. Atraktivní dramatická náplň spolu s grandiózním soundtrackem mi nedovolují jít pod 80% ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Ako to robíš, že vždy všetko tak perfektne poserieš?“ Na troch technických Oscarov nominovaný OHEŇ som mal odjakživa rád: strhujúca kriminálna zápletka plná prekvapení, atraktívne „chlapčenské“ kulisy (namakaná požiarna stanica, cool červené cisterny, zapálené obrovské domy), realisticky stvárnený vzťah dvoch bratov „ktorí sa nemajú veľmi radi“ (William Baldwin a predovšetkým výborný Kurt Russell, ktorému by som dal za jeho výkon Oscara), vynikajúce herecké obsadenie podporných roličiek (excelentné roličky majú Robert De Niro ako požiarny policajt i Donald Sutherland vo svojej diabolskej variácii na ohňového Hannibala Lectera) a výborná réžia Rona Howarda, ktorá vie, čo chce. Vie to veľmi dobre. ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Beautiful Mind je bezpochyby vyborny film, ale to nejlepsi od Howarda je pro me tento film. Opravdu realisticke vykresleni vecneho boje pozarniku s nezkrotnym zivlem je opravdovou poctou tomuto nesmirne tezkemu povolani. A i sentimentalni konec zde nepusobi pateticky – naopak ma zde sve patricne misto. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

BACKDRAFT nad priemer okrem solidneho hereckeho obsadenia,na cele s ako vzdy skvelym kurtom russelom (okrem neho potesi i scott glen, de niro v trocha mensej ulohe a hlavne donald sutherland je skvely) taha nahor i technicke spracovanie (praca kameraman mike salomona je neskutocna) a uplne bezchybne pyrotechnicke efekty. i ked sa do hry dostava aj CGI nastastie zaciatkom 90tych rokov sa vacsina efektov stale robila na place co dodava filmu dost potrebnu uveritelnost... ()

Galerie (64)

Zajímavosti (19)

  • Většina z komparzistů ve filmu jsou skuteční chicagští hasiči. (Karlos80)
  • Backdraft je jev, ve kterém oheň, který spotřeboval veškerý dostupný kyslík, náhle exploduje, když je k dispozici více kyslíku, obvykle proto, že byly otevřeny dveře nebo okno. (sator)
  • Film se celý natáčel v americkém státě Illinois, převážně ve městě Chicago. Hasičská stanice byla natočena na Cermak Road, což je ulice pojmenována podle starosty Chicaga Antonína Čermáka, který byl českého původu. (Trajektt)

Reklama

Reklama