Reklama

Reklama

Grinch

  • Portugalsko Grinch (více)

Obsahy(1)

Raději se mějte na pozoru! Je zelený... Je lakomý... A nenávidí Vánoce! Grinch je věčně špatně naladěný zelený chlupáč, který žije v jeskyni na vrcholu hory s výhledem na vesnici Kdovice. A zrovna v době, kdy se Kdovíci z Kdovic horečně připravují na oslavy nadcházejících svátků, Grinch přichází se závažným rozhodnutím. Skončí Vánoce jednou provždy a ukradne vesničanům všechny jejich dárky i ozdoby. Nakonec ale i on pochopí, že skutečné kouzlo Vánoc netkví v zářivé výzdobě a nových hračkách. Role Grinche se v půvabné komedii, která vznikla na motivy osobité a oblíbené knihy Theodora Seusse Geisela, ujal geniální komik Jim Carrey. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (596)

SeBig 

všechny recenze uživatele

Další srdeční záležitost s Jimem Carreyem. Vynikající vtipná pohádka u které se válím smíchy ještě ted. Tentkrát jsem byl malý a hrozně jsem to chtěl vidět a dostal jsem to pod stromeček na VHS ješte do dneška to mám starou ohranou kazetu. Pouštěl jsem si to skoro každý večer před spaním. ,,Já jsem doma všudé, kde smrad a špína budé" Říkejte a pište si co chcete podle mě jedna z nejlepších vánočních pohádek. ,,Co chcete? Vlastně Grinch!! O nééé" ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Tak tahle pohádka mě vůbec nebavila. Celý mi to přišlo takový o ničem. Grinch se choval jako nějakej pošuk, Kdovíci mě taky vůbec nezaujali. Jediná postava, co ušla byla ta malá holčička. Ještě ten pes byl vtipnej. Kreace Jima Carryho mě tady vůbec nepobavily a spíš mi přišly trapný. Navíc jsem to viděl v cz dabingu a to vyprávění Z. Svěráka mi přišlo suchý. Za mě 5% :) ()

Reklama

Deschain 

všechny recenze uživatele

Možno je to iba pofidérny červeno-zelený vianočný gýč, ale mňa baví a neuráža. Má niekoľko prekvapivo slušných hlášok (Am I just eating because I'm bored?), páči sa mi v originále aj v českom dabingu (Svěrák) a malá Cindy je neuveriteľne neotravná na to, že je to detská hrdinka (a Grinchov pes je tiež sympaťák). Filmový chlpatý a bruchatý Grinch má moje sympatie a baví ma oveľa viac ako kratšia animovaná adaptácia. Kde Dr. (Who) Seuss na tie veci chodil? ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Zelený Grinch je psychopat, co nikoho nemá rád, Molotovův koktejl míchá, chce aspoň pár vteřin ticha, Cindy s rypákem prasečím je vskutku štěstím největším. Kdovíci jsou divná cháska - sem pasuje slovo láska ..... Co si budeme lhát do kapsy. Je to divný film a pevně doufám, že se to u nás klasikou nestane, že to maximálně občas uvidíme jako exotickou podivnost. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jen diky Carreymu snesitelnej pribeh o zlym zmetkovi, co kazdymu jen skodi, aby se predvidatelne polepsil. Carrey totiz radi ve velkym, pres tu masku sice neni vubec videt, ale jeho pohyby a usmevy jsou proste typicky a 100 minut jede ve velkym. Navic je film i pres lehce protahovanej konec svizne natocenej, neustale je se cemu smat, cela stylizace je perfektni a nevidim duvod, proc nedat vysoky hodnoceni. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (24)

  • Grinch (Jim Carrey) měl být černo-bílý. Na původních ilustracích v knize "Jak Grinch ukradl Vánoce!" od Dr. Seusse je totiž černobílý s prvky rudé. Filmaři uvažovali, že barvy zachovají, ale pak usoudili, že by na filmovém plátně taková kombinace nemusela fungovat. Nakonec je tedy Grinch zelený, podle ohavné barvy aut, která se tehdy půjčovala a animátor Chuck Jones ji nenáviděl. Pro skřeta, který nemá rád Vánoce, mu připadala akorát. (P. J. D.)
  • Jim Carrey (Grinch) většinu času nosil žluté kontaktní čočky. Časem to pro něj ale začalo být tak nesnesitelné, že mu oči musely být dobarveny dodatečně v postprodukci. (Geriel)

Související novinky

Symfonická show Christmas in Hollywood

Symfonická show Christmas in Hollywood

02.12.2023

Orchestr Prague Pop Symphonics připravuje velkolepý koncert filmové hudby, na kterém představí oblíbené melodie z filmů, bez kterých si období nejkrásnějších svátků v roce neumíme už ani představit.… (více)

Risk nebo zisk?

Risk nebo zisk?

09.03.2005

Když sklidí první díl úspěch a druhý jej ještě podtrhne, jeden by řekl, že by to mohlo stačit. Ovšem nutkání vyrýžovat ještě nějaký ten zlatý valounek z filmového řečiště bylo příliš silné. I pro… (více)

Reklama

Reklama