Reklama

Reklama

Je s námi konec?

  • Česko Před potopou aneb Je s námi konec? (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

National Geographic přináší strhující dokument v režii Fishera Stevense. Ústřední postavou snímku je herec a posel míru při OSN Leonardo DiCaprio, který odkrývá alarmující svědectví o současných problémech spojených s klimatickými změnami a hledá řešení, jak předejít fatálním dopadům na náš budoucí život. V pořadu jsou rozhovory s předními osobnostmi jakými jsou Barack Obama nebo Elon Musk a další. (National Geographic)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (207)

KRYSIOPICE 

všechny recenze uživatele

Myšlenka natočit další popularizační film o problematice globalní změny klimatu je ušlechtila. Nicméně amíci se hodně soustřeďují na emoce a ne na fakty. Film jako celek klouže po povrchu, aniž by nabídl opravdová řešení a serioznější debatu o tom co bude. Například film nám serviruje elektromobily jako řešení. Auto na elktřinu je podle nich hotová technologie, která není v provozu jen kvůli loby těžařských firem. Je naivní si myslet, že je možné jen tak přejít od spalovacího pohonu na vodik nebo elektřinu. Výroba baterii a elektormobilu spotřebovává energii, která se musí opět získat spalováním fosilních paliv. A elektřina pro jejich pohon se musi take z něčeho vyrobit. Proto pokud jezdím elektromobilem, můžu si bez víčitek jezdit s pocitem, že dělám něco pro planetu, ale ve finále žadne CO2 neušetřím. A jak to bude například s letadly ty budou létat na co? Kurva a co tam děla svatý Franta. Co ten ma společného s klimatem. kdyby místo toho žvanění dovolil těm kudlankam používat šprcku tak nas tady neni 7mld ale míň a planeta by tolik nedostava zabrat. BTW Jaký mělo význam měnit název filmu pro českou produkci? ()

Castrator 

všechny recenze uživatele

Velmi slabý dokument, povrchní. V dokumentu dostanou nejvíce času politici a DiCaprio, je to spíš film o tom, proč někdo nebere ekologii vážně než o ekologii nebo změnách klimatu samotných. Vysoké hodnocení mi je záhadou, vždyť u tohodle si nemůže přijít na své nikdo, ani fanatičtí ochránci Země a světa, ani fanatičtí popírači klimatických změn, ani umírněný střed. Informační hodnota nulová, slabota po všech stránkách. Svůj názor na pseudodokument a DiCapriovu "snahu" upozorňovat na problém se rozepisuji více v diskuzi, viz strana 4. ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Leo do toho jde po hlavě, ale nemůžu úplně říct, že by mě forma nějak více dostala. Že lidstvo ničí planetu, je jasné - bohužel pro ni je lidstvo tím nejhorším, co ji mohlo potkat. My můžeme doufat, že tu ještě nějakou dobu budeme moct pobýt, rozhodně tu nebudeme navěky. Je jen na nás, jestli dokážeme tuto dobu co nejvíce prodloužit. Vzhledem k demenci lidstva to bude velmi složité... ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Souhlasím, proto mě dokument zaujal. Tady bude hodnocení vždy v rámci postoje k problematice. Ale já souhlasím. Lidé se neumějí chovat ke své matce, k Zemi. Popíráním se nic nevyřeší. Jsme ničitelé světů. Argumentace typu "Když něco nového vzniká, staré musí zaniknout.", tady není na místě. Nebudujeme totiž pro planetu, pro život. Budujeme pro svá ega, pro sebe, pro smrt. Člověk je sobectví samo. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

"Otázkou je, zda dokážeme včas změnit směr." DiCaprio si zaslouží vážně obrovitánskou pochvalu za svou angažovanost a díky masovému šíření tohoto dokumentu se možná zvýší povědomí o problémech sužujících naši planetu, ale řešení celé situace (tedy způsob, JAK směr změnit) tvůrci příliš nenaznačili... ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Celosvětový rozsah premiéry dokumentu nemá ve filmovém průmyslu obdoby, vysílal se i na zhruba 250 univerzitách po celém světě, dostal se i do programu filmového festivalu v Torontu a v Londýně, k dispozici bude i pro církevní instituce a kostely. (Duoscop)
  • Celosvětová premiéra dokumentu byla záměrně načasována tak, aby rozproudila debatu na téma klimatických změn ještě před volbou 45. prezidenta Spojených států amerických. (Duoscop)
  • Unikátní dokument měl světovou premiéru na televizních a streamovacích kanálech National Geographic ve 171 zemích celého světa ve 45 různých jazycích. Film se bezplatně vysílal od 30. října až do 9. listopadu. (Duoscop)

Související novinky

Probíhá festival budoucnosti AFO

Probíhá festival budoucnosti AFO

28.04.2017

V úterý 25. dubna 2017 započala již 52. kapitola příběhu vědy a filmu. Pro festival vědeckých snímků Academia Film Olomouc (AFO) bude srdce moravské metropole tepat až do neděle 25. dubna. Cenu za… (více)

Reklama

Reklama