Reklama

Reklama

American Horror Story - Hotel

(série)
  • USA Hotel
Trailer 2
USA, (2015–2016), 10 h 39 min (Minutáž: 45–74 min)

Hudba:

Mac Quayle

Hrají:

Wes Bentley, Lady Gaga, Denis O'Hare, Chloë Sevigny, Kathy Bates, Sarah Paulson, Evan Peters, Finn Wittrock, Angela Bassett, Cheyenne Jackson, Matt Bomer (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(12)

Detektiv John Lowe byl povolán k případu vraždy, při kterém pachatel přitloukl milenecký pár za ruce k posteli. Sotva John ohledá místo činu, zavolá mu vrah na mobil a k činu se dozná. Navíc ho upozorní, že má v plánu udělat to samé v hotelu Cortez, v pokoji s číslem 64... (TV Prima)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (171)

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čo sa dopekla stalo s týmto seriálom?! Čím ďalej tým horšie. Už pri Freak show som sa dosť nudila ale verila, som, že Hotel prekvapí. Neprekvapil. Ani jedna postava, ktorú by som si obľúbila. Všetko tak predvídateľné, kto bol v šoku keď odhalili vraha desatora tak je totálny debil. Konanie postáv totálne primitívne. Samozrejme mojim očiam Hotel ulahodil. Čo sa týka zvráteností a nechutností, tento seriál ma asi nikdy nesklame. Bohužiaľ čo sa týka príbehu, ide to do sračiek. Tento seriál vlastne ťažil iba z toho, že vám môže ponúknuť holú riť Lady Gagy. Čo mi samozrejme neprekáža ale keď je príbeh oničom tak je smutné, že jedine čo vo mne vyvolalo dáke emócie boli iba sex scény. Navyše dej bol tak neskutočne deravý. A akože to, že mi z Finna spravili teplého nechutného modela, čo má rád kakaové venčeky a plešatých starcov, tak to mi akože veľmi ranilo srdce! A samozrejme pripájam sa k ostatným, pretože je to pravda. Jessica Lange tu chýbala. ()

Michi88 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"How do you know all that? I googled you. That sounds obscene!" Po prvním dílu jsem myslel, že už dál pokračovat nebudu, protože mě naprosto znechutil. Tolik nechutností, co bylo v prvním díle, nebylo ve všech zbylých dohromady. Takže jsem byl rád, že se to nevyvíjelo tímto směrem. Bohužel ale většina dílu mě tu nudila a nedokázaly si úplně upoutat mojí pozornost. Nejlepší postavy tu jsou Liz Taylor, Mr. March, Ms Evers, Sally a ke konci Iris, jinak zbytek postav jsem nesnášel. Lady Gaga mě tu překvapila, i když ne pořád se mi její výkon zamlouval. V prvním díle se mi dost líbila, pak šel její výkon strmě dolu a asi od pátého dílu se pomalu zlepšoval, ale zase ne do takové výše, aby za něj musela dostat Zlatý Glóbus. Finále mě zklamalo a vůbec mi nepřišlo jako finále. Nejvíc jsem očekával pomstu Covenu, ale ta jaksi bohužel nenastala. 55% - 5. nejlepší série ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejslabší série AHS a přitom měla takový potenciál. Neříkám, že je to průšvih, to skutečně ne, jen je možná až příliš dlouhá a snad v každém díle je ohromné množství scén naprosto o ničem. Přítom má tahle série jako již tradičně naprosto perfektní atmosféru, vizuál i herecké výkony (Gaga překvapila), ale kdyby se tahle upíří story trochu pokrátila, vůbec bych se nezlobil. Nicméně ohromně mě bavily flashbacky (asi všechny, navíc jich je fakt hodně) a propojení s minulými sériemi. Hotel se mi sledoval krásně, těšil jsem se na každou epizodu, bohužel to ale nebylo úplně to, co jsem čekal a ani to, co to možná být mohlo. A krom toho se tam opravdu skoro nic nedělo a jediné, co si z toho budete postupem času pamatovat, jsou ty nekonečné upíří orgie. A to, že to není "horror story" už snad nikoho nepřekvapí (ale to není zápor). Přesto přese všechno je ale AHS pořád velkou zárukou kvality, která fanoušky seriálu nezklame. 75%. ()

Bonaparte. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hotel střídá skvělé díly s těmi průměrnými, někdy i velmi špatnými. Obrovská škála postav a minipříběhů, které se ztrácí v chaosu hlavního příběhu desatera, tedy alespoň předpokládám, že to byla hlavní myšlenka série. V tom množství postav však těžko nalézáte postavu, které by se dalo fandit. Jednotlivé charaktery umírají a znovu se rodí v různých podobách, v důsledku toho i odpadá napětí nebo dokonce strach (zlaté Asylum). Každá série ztrácí časem dech a i v Hotelu tomu nebylo jinak, z mysteriozní detektivky se stal jakýsi kočkopes úchyláren, rodinného dramatu a já nevím čeho. Nejlépe zahrál Peters v roli spirita majitele hotelu Marche, O'Hare jako skvělá transka a v menším štěku Lili Rabe. Čisté AHS přišlo pouze dvakrát a to v podobě Devils Night, kterou jsem si užil! 75% ()

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Do poslední chvíle jsem byl přesvědčen, že dám 4*, ale když jsem si po zhlédnutí posledního dílu dal všechno do kupy, že postavy, příběh, prostředí, všechno originální (jasný, hotel je menší klišé, ale díky příběhu ty stereotypy mizí) a skvělé. Samozřejmě, že se tu najde pár much, třeba linka s detektivem byla sice "hlavní", ale pro mě kapánek nudná a poměrně i nesmyslná, ale právě vedlejší příběhy to neskutečně zvedly. A taky se to pořád tak nějak drží jednoho, maximálně tří linek, které se buď krásně proplétají nebo se sotva střetnou a hlavně byly všechny výborně ukončeny a udržely se po celou sérii. Což je něco, co předchozí série nedokázala a je to něco, co mě nutí dát tomu tu hvězdu navíc. ()

Galerie (173)

Zajímavosti (34)

  • Celý hotel Cortez, aj s postavou jeho zakladateľa (Evan Peters), je inšpirovaný skutočným sériovým vrahom Henrym Holmesom, ktorý v roku 1893 otvoril počas Svetovej výstavy v Chicagu svoj vlastný hotel, kde podľa odhadov mohol zavraždiť až 230 ľudí. V roku 1896 vo Philadelphii bol odsúdený na trest smrti a obesený. (BlackTom)
  • V predošlej, štvrtej sérii, si herec John Carroll Lynch zahral úlohu klauna Twistyho, ktorého inšpiráciou bol sériový vrah John Wayne Gacy. V tejto sérii už herec stvárnil samotného Johna W. Gacyho. (Steny94)
  • Seriálový hotel byl inspirován dvěma skutečnými hotely: hotelem H. H. Holmese - prvního zdokumentovaného amerického sériového vraha, jež postavil v Chicagu hotel, který byl plný smrtících pastí na zákazníky. Druhým je hotel Cecil v Los Angeles, kde se odehrálo několik sebevražd i vražd. (ČSFD)

Související novinky

73. Zlaté glóby - výsledky

73. Zlaté glóby - výsledky

11.01.2016

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu letos opět udílela Zlaté glóby filmovým a televizním tvůrcům. Se třemi soškami zvítězilo drama REVENANT Zmrtvýchvstání (nejlepší drama, režie a herecká… (více)

Reklama

Reklama