Reklama

Reklama

American Horror Story - Hotel

(série)
  • USA Hotel
Trailer 1
USA, (2015–2016), 10 h 39 min (Minutáž: 45–74 min)

Hudba:

Mac Quayle

Hrají:

Wes Bentley, Lady Gaga, Denis O'Hare, Chloë Sevigny, Kathy Bates, Sarah Paulson, Evan Peters, Finn Wittrock, Angela Bassett, Cheyenne Jackson, Matt Bomer (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(12)

Detektiv John Lowe byl povolán k případu vraždy, při kterém pachatel přitloukl milenecký pár za ruce k posteli. Sotva John ohledá místo činu, zavolá mu vrah na mobil a k činu se dozná. Navíc ho upozorní, že má v plánu udělat to samé v hotelu Cortez, v pokoji s číslem 64... (TV Prima)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (171)

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

American Horror Story není zrovna série, kterou bych vyhledával. Možná i proto trvalo nějakou dobu, než jsem se odhodlal pustit si sérii Hotel, kde se ve velkém předvedla Lady Gaga a ukázala celému světu, že není jenom schopná zpěvačka, ale i šikovná herečka (i když se jí Leo Di Caprio na Glóbech stejně smál). Mně ale nakonec zbylo akorát to utvrzení, že Lady Gaga je fakt dobrá. Hotel totiž potvrzuje kvality celého seriálu. Osobně se mi zdá, že koukám na, příběhově, neuvěřitelnou hámotinu, která prostředím připomíná Osvícení, ale postavy jsou tu natolik ujeté, že říct jakýkoliv dialog muselo nahlas vyvolat salvu smíchu napříč celým natáčecím týmem. Jinak si to nedokážu vysvětlit. A když pak do toho zakomponují upíry, začal jsem přemýšlet, jestli je Ryan Murphy normální nebo jestli je to nějakej psychotik. Technicky je to totiž ztvárněno parádně a osobně si říkám, jestli tu trošku nemrhá talentem. Jelikož ale problém mám hlavně já a většina je spokojená, tak bych řekl, že problém jsem tu spíš já, než Ryan. Logiku bych tu ale hledal těžce. Hned první scéna prvního dílu mi jistě dá za pravdu a vlastně jednoznačně dává najevo, jak se bude odvíjet zbytek série. ()

Nach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ještě jednou zasvitlo slunko kvality nad hororovou Amerikou. American Horror Story: Hotel je po Asylum to nejlepší, co tento seriál vyprodukoval. Od druhé epizody vše až na jednu výjimku jede výborně kupředu a filmaři se zde drží pravidla, že příběh je důležitější než bizarnosti a násilí. To je zde pouze žánrovým kořením na vcelku působivém ač zvraty nekypícím příběhu, který slévá dohromady upírství a duchařinu ve stylu první série AHS. Od poloviny navíc jde příběh spíše do thrilleru než hororu, což díky příběhové rovině považuji za pozitivum, neboť u minulých sérií mi vadilo, že příběh byl spíše využíván jen pro to, aby propojoval jednotlivé bizarnosti a brutality. Zde je tomu naopak a bizarnosti a brutality vyplňují zajímavý děj vyprávěný skrze velice umě zvolené charaktery. Kathy Bates tu má excelentní roli stejně jako Lady Gaga. Nikdo zde není herecky slabý a záporáci tu mají výbornou temnou auru. Tohle se prostě povedlo a snad se toho autoři budou držet i dále. 85% ()

Reklama

hroubek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na nový American Horror Story se vždy moc těším. Těším se na geniální znělku, plejádu herců, kteří podávají parádní výkony a hlavně na hutnou atmosféru, která z dílu doslova kape. Nová řada přináší spoustu změn, ale taky se snaží navrátit k tomu co nám předvedla první řada(jedno prostředí, duchové atd.). Můj největší problém s Hotelem je to, že mě to prostě už nebaví, jelikož mě tam spoustu věcí chybí. Hotel mě zklamal už v prvním díle, přesto se to pak neustále zlepšovalo a v každém díle bylo desítky dobrých momentů. Dobrých, ale ne výborných. Ze všechno nejvíce mě na Hotelu vadí, že mě ke konci byly všechny postavy ukradený a bylo mě jedno jestli budou žít nebo ne. To se mě v předchozích řadách nestalo. V první jsem přál rodinně aby se z toho dostala, ve druhé jsem fandil jak o život Laně a Kitovi, ve třetí jsem přál šťastný konec Cordelii a Zoe a ve čtvrté zas Jimmymu a dvojčatům. A tady nic takového není. Ze začátku se dá fandit Johnovi, tedy do doby, než nám tvůrci představí, nefungující a hloupý zvrat. I tak, mě nejvíce mrzelo jak moc je tam nelogických věcí, zvratů a celková roztříštěnost, která nakonec byla zbytečná. Po technické stránce opět paráda. Herci jsou opět perfektní a nejvíce si to dává Denis O'Hare, který má nejlepší postavu. Dost se mě líbil i Wes Bentley. Dokonce i ta Gaga nebyla vůbec špatná. Znělka opět výborná a znechucující, takže mise splněna. American Horror Story: Hotel je nejslabší řada, přesto nemůžu říci, že by na to nešlo koukat. Jen to prostě nebaví jako předchozí řady. PS: Scream Queens mě bavili o dost více. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Možná jsem toho od Hotelu čekala hodně, ale hned úvodní díl mě zklamal. Měla jsem s tím stejný problém jako s Asylum, příliš přeplácané - místo toho, aby se tvůrci zaměřili na hotel a na jeho "hrůzy" tak do toho zbytečně cpali upíry a kdoví co všechno. Myslím, že tam nebylo třeba dávat tolik "nechutností", ale zase na jejich poměry to bylo celkem v normě. Lady Gaga tomu navíc dodala šmrnc a naprosto perfektně se tam hodila. Co se mi ale vyloženě nelíbilo bylo, jak se snažili dokázat, že celý seriál je místo antalogie jeden naprosto promyšlený příběh. Snažili se to propojit za každou cenu, i když to nedávalo smysl. Přišlo mi zvláštní, že když se tam objevila Sarah Paulson jako postava, kterou hrála v první řadě, nikdo se nepodivil, že vypadá jako Sally. A to s Queenie si mohli totálně odpustit. 2* ()

novoten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako kdyby se po odchodu Jessicy Lange z pozice každoroční nejhlavnější postavy hledala nová tvář. Ne snad tvář herecká (tu Murphy našel na první dobrou díky fenomenální Lady Gaga), ale tvář celé show, protože letošek si bere všechno možné z let předchozích. Nejvíc se blíží Murder House, ze kterého si půjčuje charaktery a náladu, z Asylum pak všudypřítomnou atmosféru husí kůže a z Freak Show zase tempo vyprávění s nepřeberným množstvím vedlejších postav a odboček. Právě nad posledním zmíněným má ale Hotel zásadně navrch, protože zůstává sevřený, věnuje se na začátku i na konci těm samým linkám a více než kdy dříve mu nahrává lahůdkový soundtrack. Ani tentokrát se scénář nedokáže vyhnout některých chybám a třeba civilní pojetí příběhu Johna a jeho rodiny působí jako naroubované na poslední chvíli, stejně jako pointy jeho detektivní práce. Kontrast dusivé i svěží nálady, úchvatné výkony Denise O'Hareho a jako vždy brilantní chameleonky Sarah Paulson jsou ale natolik svůdnými lákadly, že se z pobytu v hotelu Cortez stala druhá nejlepší sezóna. ()

Galerie (173)

Zajímavosti (34)

  • V této epizodě zazní skladba „Spellbound“ od kapely Siouxsie and the Banshees. (Epistemolog)
  • Rukavice Hraběnky (Lady Gaga) sloužící k vraždění jsou vyrobeny z 10 000 krystalů Swarovski. (Quentin10)
  • Koberec hotela je veľmi podobného vzoru a sfarbenia, ako ten vo fiktívnom hoteli The Overlook z ikonického hororového filmu The Shining (1980). (Steny94)

Související novinky

73. Zlaté glóby - výsledky

73. Zlaté glóby - výsledky

11.01.2016

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu letos opět udílela Zlaté glóby filmovým a televizním tvůrcům. Se třemi soškami zvítězilo drama REVENANT Zmrtvýchvstání (nejlepší drama, režie a herecká… (více)

Reklama

Reklama