Reklama

Reklama

American Horror Story - Roanoke

(série)
TV spot 1
USA, 2016, 6 h 39 min (Minutáž: 37–43 min)

Hudba:

Mac Quayle

Hrají:

Sarah Paulson, Cuba Gooding Jr., Angela Bassett, Lily Rabe, André Holland, Wes Bentley, Kathy Bates, Cheyenne Jackson, Denis O'Hare, Evan Peters (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Matt a Shelby se po prodělaném traumatu přestěhovali do Severní Karolíny. Koupili zde dům z konce 18. století. Brzy se v něm však začnou dít podivné věci. A to je teprve počátek... (TV Prima)

Videa (6)

TV spot 1

Recenze (115)

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Najneskôr od druhej série (prvá ma trochu nudila) som veľkým fanúšikom AHS a niektoré série zbožňujem (Asylum), ale Roanoke je nočná mora. Prvá polovica skvelá. Najnormálnejšie postavy v celej histórii seriálu (konečne!), výborná zápletka (legendárna „stratená“ kolónia patrí k najvzrušujúcejším americkým záhadám), famózny Prasohlav, Chenovci a tradične výborné výkony skoro všetkých zúčastnených (samozrejme v čele s Kathy Bates, ktorá si tieto psychopatické postavy fakt brutálne užíva). A potom to príde. Zlom, reštart a druhá polovica série, ktorá je vyložene žalostná, hrozná, otrasná. Nebudem spoilerovať, ale je to číra katastrofa. Mimoriadne nesympatické postavy s nulovým IQ, nepríjemné herecké výkony a scenáre museli byť napísané za pár hodín (ak nie, potom si ich obdivuhodnú odfláknutosť NEVIEM vysvetliť, asi mimozemšťania). Ku koncu už to bolo vyložené utrpenie. Roanoke sú v podstate, keď sa to tak vezme, dve série v jednej. Tá prvá je super. Druhá nie. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Toto je strašne ťažké komentovať. Kto túto sériu nevidel ma ani nepochopí. Najprv som sa neskutočne čudoval čím nás chcú tvorcovia strašiť - keď nám na kameru rozpráva v štúdiu manželský pár, čo všetko zažil v jednom dome a pritom scény v tom dome hrá úplne iná manželská dvojica. Tak ako sa mám báť, keď viem, že sú to len herci? A dokonca aj tá dvojica, čo rozpráva do kamery, tak sú herci, ktorí hrali v minulých sériách tohto seriálu. Ale nakoniec ma tvorcovia dobehli. V 6.časti sa nám prihovorí "akože režisér" a povie, že nechá do toho domu zavrieť obe manželské dvojice. A vtedy sa začnú diať veci !! Konečne návrat hororu a strachu, ktorý tu nebol od prvej série. Predošlá séria "Hotel" bola bez jedinej ľakačky, bez absolútneho strachu. A toto som si po prvej časti myslel, že ohodnotím možno jednou - dvoma hviezdičkami. Nakoniec veľké prekvapenie. Šokujúce zvraty, úmrtia, plottwisty, vraždenie účastníkov medzi sebou, upálenie zaživa otravných youtuberov, no proste super. Chválim. Teším sa na ďalšie série a nakoniec som rád, že sa v tomto seriáli v každej sérií deje niečo iné, ale s tými istými super hercami. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle mě opravdu překvapilo. 6. série je ze začátku skutečně nadupaná. Naši staří známí herci jsou zpět a my se můžeme vrhnout do nového dobrodružství. Příběh je vyprávěn trochu zvláštním stylem. Odehrává se v současnosti v opuštěném domě v Severní Karolíně. Ten samozřejmě není obyčejný. Půda kolem něj patří duchům zmizelé Roanocké kolonie z konce 16. století. Vesničané s svou půdu chrání po svém. Atmosféra se dá opravdu krájet. Ryan Murphy se vydal dost netypickou cestou. Všechno se mění v půlce série. přichází nečekaný zvrat a my všechno prožíváme znovu. Bohužel už příběh poté není tak originální a je to převážně jenom nastavovaná kaše plná krve a násilí. Nejvíc mě asi našvtal konec. A to měla série takový potenciál... No co, snad se jim to příště podaří líp a nebudou kolem všeho tolik mlžit. "R is for Rory!" ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

V první polovině pravěpodobně nejsilnější ze všech AHS sérií. Větší komplexnost dána soustředěním na jedno místo a měnší skupinu lidí totiž nejen této sérii, ale také žánru jako celku, sluší. Nelze ale tvrdit, že AHS tentokrát vstupuje do tradičních vod a opouští svou vynalézavost. Roanoke totiž žánr variuje a velmi často ironicky otáčí vzhůru nohama. Problém vyvstává ve chvíli, kdy mu tahle vlastní úštěpačnost přeroste přes hlavu a vrátí se k tomu, co tuhle sérii potopilo již tolikrát. Roztříští se. Roanoke se tak stává gejzírem nápadů, které jsou mohokrát opravdu zdařilé, nápadité a zábavné, nedrží ale při sobě. ()

Knowho 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Roanoke, která v době kdy jsem AHS začal sledovat, byla hodnocena jako nejhorší série patří mezi  moje hodně oblíbený. První půlka mě hodně bavila, protože je dělaná jako TV převyprávění opravdového příběhu a v druhé půlce se spolu s opravdovými postavami z TV seriálu a jejich herci vracíme na ono místo starého domu v Karolíně. Musím říct, že mě asi druhá půlka bavila mírně víc, ačkoliv měla mnohem slabší zakončení než ta první a hrozně se mi líbil styl ,,foud footage" podobně jako třeba v Blair Witch. Celkově je tohle asi nejvíc podhodnocená série, která si zaslouží mnohem víc. Nu což. 9,5/10 Mimochodem, Lana Banana potěšila. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (6)

  • Série se začala natáčet 6. července 2016 v Kalifornii (Santa Clarita). (Varan)
  • Kolonie Roanoke opravdu existovala a šlo o první pokus Anglie o vytvoření stálé kolonie v Americe. Správcem kolonie byl opravdu John White a jeho žena se opravdu jmenovala Tomasyn, neměl však syna, ale dceru. Kolonie byla za dosud neznámých okolností opuštěna roku 1590, podle některých názorů se její členové přesunuli jinam, podle jiných byli zmasakrováni původním obyvatelstvem. (gamemaCZ)
  • Postavou Lany Winters (Sarah Paulson) v poslednej časti šiestej série Roanoke (2016) prepojili tvorcovia dej s druhou sériou Útočisko (2012). Zároveň sa jedná o ďalšiu dvoj rolu tejto herečky po udalostiach v piatej sérii Hotel (2015). (BlackTom)

Reklama

Reklama