Reklama

Reklama

Mezi námi děvčaty

  • USA Freaky Friday (více)
Trailer

Obsahy(1)

Energická psycholožka Tess Colemanová je vdova. Vychovává sama patnáctiletou Annu a mladšího Harryho a zanedlouho se má provdat za přítele Ryana. Ona i dcera mají každá své starosti a příliš spolu nevycházejí. Zatímco Anna není vůbec nadšena, že se matka chce znovu provdat, Tess zase vadí Jake, do kterého se zakoukala její dcera. Anninou jedinou radostí je rocková kapela, zkoušejí v garáži a připravují se na konkurz. Jejich vystoupení je však ohroženo, protože se ve stejnou dobu koná předsvatební hostina matky a Ryana. Když se ji Anna pokouší přemluvit, je z toho hádka, do které nečekaně zasáhne majitelka čínské restaurace se svou matkou. Stará žena jim nabídne kouzelný koláček s proroctvím. A když se pak ráno obě probudí, zjistí, že si vyměnily těla. Po marných pokusech o návrat si uvědomí, že jedinou nadějí je zajít znovu do čínské restaurace. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (489)

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo velmi dobré. Až nečekaně dobré, chtělo by se říci. Čekal jsem něco podobného, jako byl film Žába k zulíbání, který byl také založen na výměně dvou lidí. Ale narozdíl od Žáby k zulíbání tady excelují dvě hlavní hrdinky a aktérky záměny. Jamie Lee Curtis a Lindsay Lohan tuto komedii povyšují z průměru do nadprůměru, protože jim věříte každou kreaci, každé slovo, každý pohyb. Nečekal jsem, že budu s touto komedií tak spokojený, ale stalo se a já se příjemně bavil. Ale opravdu musím podotknout, že nebýt dvou hlavních hereček, tak film by nebyl tím, čím je. Takže dávám nadprůměrné, ale určitě zasloužené čtyři hvězdičky. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Je překvapivé, jak ještě může v dnešní době tak neoriginální námět natočit tak vtipně a svěže. Nenudil jsem se ani na chvilku, hláška střídala hlášku a mělo to skvělý tempo. Jamie Lee Curtis je skvělá a Lindsday Lohan dokazuje, že před pár lety ještě uměla výborně hrát. No prostě hodně příjemná komedie, která určitě pobaví i po několika shlédnutích. ()

Reklama

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Žánr už signalizoval Mayday- o pomoc. A odpověděl Mark Waters: do kytarových riffů, dceromatečných přestřelek a holčičího pop punku zařval: Freaky Friday. Jeho generační taškařice s vyměněnými těly rodičům i dětem škodu na svalu břišním. Testováno na vlastních zdrojích. Dědeček zaklape umělým chrupem, brar nemluvně bezzubými dásněmi a vy budete mít pocit, že rodinná komedie ještě žije. Ještěže se to nouzové volání neztratilo v bermudském trojúhelníku sester Olsenových:) ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Komedií s nedobrovolnou výměnou identit tu už bylo ne snad moc, ale rozhodně jich taky nebylo pár. Tady to má protentokrát na svědomí čínská magie (nebo co) a potýkat se s ní musí dvě pohledné dámy rozdílné jako den a noc (jak jinak). A protože Jamie Lee a Lindsay hrají matku a dceru, je to nejenom komedie s nějakou tou romantikou, ale rovnou i komedie rodinná. A ne špatná - i když z většiny je snadno předvídatelná, leccos zachraňuje nesporný komediální talent obou hrdinek. A i když neuvěřím tomu, že by si kterákoliv žena včetně Lindsay "Sněhurky" Lohan stěžovala, kdyby měla ve zralém věku (BTW nemyslím si, že Jane Fonda je ve VELMI zralém věku jak to tvrdí v té reklamě na krém, co se s ním dá rovnat vlnitý plech;)) tělo Jamie Lee Curtis, rozhodně se nebudu vrhat po ovladači, když v televizi naskočí tenhle film - právě kvůli ní spíš naopak;) Těch o trošku víc než devadesát minut je akorát, abyste tvůrce nezačali podezírat, že to zbytečně natahují, a vlastně tak nějak všechno tady dává dohromady velmi povedenou žánrovku. I když osmdesátku cítím jako trochu nadhodnocenou, sedmdesátka by byla zase málo. Prostě čtyři hvězdy a šmitec. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Mé hodnocení je silně ovlivněno tím, že Lindsay docela dost nemusím. Pokud tuhle nepříjemnost pominu, tak souhlasím, že musí být fajn na chvíli si vyměnit role a poznat, že matka není mimozemšťan s předpotopními názory a nudným životem a dcera, že je puberťák, ke kterému divoká muzika, náušnice v pupíku a ztřeštěné nápady holt patří. Důležité je naslouchat jeden druhému a respektovat ho. Třecí plochy by pak nemusely o sebe až tak drhnout. Co jako fakt přehnali byla dost ujetá zamilovanost jednoho zajíčka k o generaci starší ženě a jeho následné serenádě pod oknem. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (31)

  • V závěrečné scéně, kdy Anna (Lindsay Lohan) tančí s Jakem (Chad Michael Murray), můžete v pozadí krátce zahlédnout ženu, tančící se starším mužem, která se dívá přímo do kamery. To je matka Lindsay Lohan, Dina Lohan. (Valsadora)
  • Producent Andrew Gunn uvedl, že původně doufal, že Jodie Foster, která hrála dceru v původním filmu Podivný pátek (1976), bude hrát v tomto remaku matku. Foster odmítla, částečně kvůli obavám, že by tento castingový kousek zastínil celkovou hodnotu filmu. (Katka189)

Reklama

Reklama