Reklama

Reklama

VOD (1)

Když všichni jsou prohnilí, je pro ně zločin jediná naděje na změnu. Lupič-gentleman německého původu, známý jako Doktor, se specializuje na vloupání ve velkém stylu. Po návratu z vězení hodlá se svojí bandou uskutečnit loupež v hodnotě jednoho milionu dolarů. Brilantní plán se jim podaří uskutečnit. Udržet uloupené peníze v tajnosti je mnohem těžší úkol. Členové bandy se snaží jeden druhého navzájem využívat a také za sebou zamést stopy... Kriminální film Johna Hustona je přepisem stejnojmenného detektivního příběhu spisovatele a scenáristy W. R. Burnetta. Jeho děj se odehrává v Chicagu ve 40. letech. Herec Sterling Hayden se představí v úloze lupiče Dixe Handleye, James Whitmore jako jeho zločinecký kolega Gus Minissi. V malinké roličce se v příběhu doslova mihne Marilyn Monroe, která ztvárnila roli Angely Phinleové. Hudbu k filmu napsal známý skladatel maďarského původu Miklós Rózsa. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (73)

Gianni_B 

všechny recenze uživatele

NOIR FILM KOKOŘÍN 2013. Na tomto filmu oceňuji především to, jak si i v poměrně velkém množství postav dokáže udržet přehlednost. John Huston to prostě umí. Ještě než se začne schylovat k loupeži, kolem které se celý film točí, jsou nám krásně představeny jednotlivé postavy i vztahy mezi nimi. Pak už je jenom radost koukat. Jo a kdybych nevěděl, že jednu z postav hraje Marilyn Monroe, tak bych ji nejspíš ani nepoznal :) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Fauna se v asfaltové džungli rychle rozdělí na relativně dobrou (architekt akce, kasař, řidič a dobrosrdečné svaly s touhou vrátit se na rodnou farmu do Kentucky) a zlou (podlý mecenáš na pokraji bankrotu, změkčilý prostředník, zkorumpovaný fízl). Huston pak s tou nebohou zvěří definuje budoucí žánrové postupy a na ose příprava - loupež - její tragické následky rozehrává bezútěšnou partii o marnostech lidského pachtění a náhodách pitomějších, než jsou mladé milenky starých pánů. Obsazení funguje od neostrých rysů hromotluka Haydena až po strýčkovu husu Marilyn a všechno to zabíjení, rvačky mezi muži a bezvýchodnost tady nacházejí svůj pravzor.. Pozorný divák si zajisté všimnul institucionalizovaného Brookse a je mu tím pádem jasné, za co kroutil svůj trest v Shawshanku.. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Žiaden veľký zážitok sa nekonal. Celý film mi pripadal príliš neodlíšiteľný od iných, ktoré som videl predtým. Okrem toho bol príliš zostarnutý a pri niektorých scénach a hereckých výkonoch som sa cítil trápne. Ani pri najlepšej vôli nemôžem dať viac ako tri hviezdičky a aj tie sú najmä za filmárske remeslo a nie za celkový dojem. ()

classic 

všechny recenze uživatele

John nadväzuje na brilantnú réžiu tesne po kultovom Poklade na Sierra Madre v Asfaltovej džungli sa sústredí na jednotlivcov,ktorí sa trápia po spackanej lúpeži,čo ďalej s výnosným lupom v extra dobrej kamere Harolda a vynikajúcom výkone cudzinca Doca,ktorého stelesnil Sam Jaffe a Marilyn Monroe,ktorá nie je písaná v titulkoch,stojí za povšimnutie aj na pár minút,ktoré sa jej ponúkajú. Johna si vážim pre atmosféru,ktorá je spotená ako hlavní hrdinovia,ktorým sa blíži hodina dvanásta. Perfektný film noir o jednom pláne na zbohatnutie,ktoré sa na určitú chvílu podarí so znepokojivým dianím a vkusné ukončenie v podaní Dixa. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Poctivej noárek se vším, co do něj patří. Přidejte výtečný dabing brněnského studia ČT s hvězdami typu Ladislava Lakomého, a dál neváhejte. Info pro dabingforum: Česká televize uvádí americký film Asfaltová džungle. Hrají v českém znění: Jaroslav Kuneš, Zdeněk Junák, Ladislav Lakomý, Drahomíra Kočová, Jan Grygar, Ladislav Běhůnek, Zdeněk Dvořák (to je chyba, podle hlasu je to na tisíc procent Jiří Dvořák), Jiří Brož a další. České znění: Zvuk Rudolf Večeřa, Asistentka režie Božena Kubíková, Výroba Ivana Kroupová a Alexandra Čapčuchová, Dramaturgie Ladislav Kadlec a Hana Kašparovská, Překlad Pavel Doležal, Dialogy Miroslav Skala, Režie českého znění Aleš Jarý. Vyrobila Tvůrčí skupina převz... (dál záznam chybí). ()

Galerie (50)

Zajímavosti (18)

  • Ve snímku si i zahrála menší roli i vycházející hvězda Marylin Monroe, na pozdějších plakátech se tak často objevovala právě ona, ačkoliv rozhodně není hlavní postavou příběhu. (SeanBean)
  • Zpětně se na plakáty dostal slogan: "And this is the picture that first brought fame to Marilyn Monroe." Obdobným způsobem se měnily plakáty i k filmu Love Happy (1949). (NinadeL)
  • Huston upravil pôvodný scenár z pera Bena Maddowa a obrátil pozornosť od aktivity policajného komisára oveľa viac smerom k zločincom. Napriek tomu dielo zahŕňa aj komentáre komisára a proces vyšetrovania prípadu. (Biopler)

Reklama

Reklama