Reklama

Reklama

Underworld

  • Česko Underworld: Boj v podsvětí (více)
Trailer

Obsahy(1)

Selene je upírkou, která věrně slouží svému rodu a chrání ho. Úhlavním nepřítelem upírů jsou lykani, tedy vlkodlaci. Oba rody spolu válčí po staletí. Ovšem když se Selene přichomítne k honičce, zjistí, že lykani po někom pátrají. Začíná se více zajímat o co jim jde a zjistí, že hledají potomka slavného maďarského válečníka, který snese spojení krve lykanů a upírů, stane se nepřemožitelným a pomůže tak ukončit staleté spory. Vůdce lykanů Lucien by takové spojení bral jako své vítězství nad krvežíznivostí upírů. Selene přijde na to, že Craven, současný vůdce upírů, má s Lucienem dohodu a pomáhá mu vlastně naplnit jeho plán. Proto probudí starého vůdce, Viktora, který má věci opět urovnat. Viktor má ale své plány, bez milosti chce vyhubit všechny lykany včetně vyvoleného potomka Michaela, který má být prvním pokusem o spojení krve obou rodů. Selene se ale do Michaela zamiluje a chce ho chránit. Během boje o holé přežití zjistí, že Viktor ve skutečnosti kdysi povraždil její rodinu, aby se nasitil lidské krve. Nedokázal ale zabít Selene, která mu připomínala jeho dceru, kterou kdysi nechal upálit na světle, kvůli lásce k vlkodlakovi Lucienovi. Celý spor se tak rozohnil kvůli neochotě Viktora spojit oba rody. Selene brání Michaela co to jde, ale ten stejně padne kulkou Cravena, který chce Selene za svou královnu. Lucien, který je také postřelen ale poradí Selene, aby Michela kousla a naplnila tak spojení krve obou rodů. Z Michaela se stává upír/lykan a společně přemohou Viktora, který padne rukou Selene. Vlkodlaci a upíři ale dávají ruce pryč od obou odpadlíků a zdá se, že pro teď je klid. Jenže brzy se má probudit vůdce Markus, který bude brát nové pořádky jako zradu svého rodu a Selene se stane vyhnancem. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (675)

mzss1 

všechny recenze uživatele

|70%| Tato série mi dlouho unikala, tak jsem se rozhodl, že to napravím. Nechci nějak porovnávat, ale trochu mi to připomnělo sérii Blade nebo Resident evil. Blade proto, že se logicky jedná o upíry a Resident evil, protože stejně jako tam tak i zde figuruje žena jako hlavní hrdinka. Ve výsledku jsem docela spokojen. Samozřejmě by se tu dalo plno věcí vylepšovat, zejména doladit akci, aby byla více výrazná, přidat nějaké zapamatovatelnější scény a přidat drsnost, krvavost, drastičtější zabití apod – Rko nebylo plně využito, ale to mě ani nepřekvapilo. U RE se na tento aspekt rovněž nehledí. Nemám s tím ale větší problém. Všechny postavy mě vesměs bavili, má to vcelku zajímavou a temnější atmosféru, furt se tu něco děje, je tu i nepředvídatelnost, slušná hudba, … Hlavní hrdinka Kate Beckinsale mě zaujala, proto se na ní budu v následujících pokračování (které brzy doženu) těšit. Vedle ní mě bavil i Scott Speedman, který zahrál sympaťáka. Nicméně, o velký trhák se nejedná, přesto je to nadprůměrná žánrová zábava snad ve všech ohledech. Zvažování mezi 3 a 4* jsem rychle překonal a dal tu nejslabší, ale zaslouženou čtvrtou. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu je nejhorší, že nenabídne žádného sympatického hrdinu. Pravda, Kate je sice k nakousnutí, jenže potom by si člověk musel tejden ze zubů vytahovat líčidlo. V některých filmech nejsou kladné postavy, v některých nejsou záporné. Tady nejsou sympaťáci. Jen pár nesympatických zlořádů a zbytek víceméně naprosto zbytečné křoví, které se však jako na potvoru objevuje v záběru nejčastěji. V hlouposti je tenhle film srovnatelný s dvojkou, ale přeci jen je i trochu zábavnější, což je zásluhou hlavně neuvěřitelně (tedy na Wisemana) propracovaného scénáře. Problém ale je, že upíři a vlkodlaci jsou všechny postavy jen podle jména a podoby. Nic víc společné s oběma plemeny ve filmu není a oba zmíněné rody se chovají spíš jen jako trochu lepšími reflexy nadaní lidé. Underworld je sračka. Naprostá a dokonalá a nic to nezmění. Pokud se řejža fakt nechal inspirovat Romeem a Julií, pak, věru, ehm... Asi přeskakoval nudné pasáže, kde se mluví (kurňa, a nemluví se v Romeovi neustále? Je to přece drama, ne? Popisy tam tedy nejsou.) Tady toto je taky drama, ale věřím, že každý soudný člověk by si přál, aby tu mluvili ještě míň, než tak činí. Ty perly by se měly tesat do mýdel na veřejných záchodcích. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný horor s Kate Beckinsale. Má veľmi dobrý príbeh o upírskej bojovníčke, ktorá behom tajnej dlhotrvajúcej vojny medzi upírmi a vlkodlakmi začne chrániť muža, ktorého potrebujú vlkodlaci a behom všetkého zisťuje, že ani jej druh nie je tak kladný, ako si myslela. Spracovanie ma ale sklamalo, filmu chýba nejaký správny úvod, aký by si táto tématika zaslúžila, takto hlavne prvá polovica má dosť pomalé tempo a málo lepších scén, takže občas aj nudí, v druhej sa to už vylepší, dej sa začne uberať správnym smerom, ale stále to nie je plne ideálne. Akcie tu nie je moc a nie je zlá, ale ani spokojný s ňou moc nie som. Za väčšinu filmu sa iba občas objaví nejaká kratšia prestrelka, až záverečná fáza je už akčnejšia. Akcia je natočená celkom dobre, poteší slušný výber strelných zbraní a využívanie obojručného strieľania, ale chýba jej nejaký nápad, vydarený moment, jednoducho čokoľvek, čo by stálo za zapamätanie. Herecké obsadenie nie je zlé, poteší hlavne Kate Beckinsale a Bill Nighy, ale ani radové postavy neurazia. Réžia a technická stránka mohli byť aj lepšie, ale vzhľadom na rozpočet som rozhodne spokojný. Veľká škoda, že takýto sľubný námet dopadol len takto priemerne. Podobné série ako Blade alebo Resident Evil ma bavia výrazne viac. Objektívna kvalita filmu- 58%, film sa páči mne na 62%. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Danny McBride .. Do scénáristického mixéru spadnuvší Blade, Matrix, X-Men, latex a krvavá neoriginalita. Ze slabého výsledku se pokusil Len Wiseman dostat co se dá, ale při vší snaze se to nedaří, neboť prázdných míst je mooc. Dívat se dá hlavně na Kate Beckinsale, zvláště když je v dešti, nebo si otírá rty od krve .. jenže to na alespoň dobrý film nestačí. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Kľúčom k Underworldu je vaša tolerantnosť voči vážne sa tváriacemu, no pritom naivnému a miestami nechcene smiešnemu scenáru. Len Wiseman si možno splnil detský sen, no buď zabudol na vyspelejšie publikum, alebo má ešte sám tvár posiatu pupákmi. Napriek tomu nehodnotím pod 3*. Pre efektné spracovanie. Zbesilosť akčných scén, výprava, a hlavne sexy kostým Kate Beckinsale, to všetko onu detinskosť ospravedlňuje. Pokiaľ nie ste zrovna uctievač Federica Felliniho, vizuálna a akustická stránka tohto filmu vás osloví viacej, než vás naštve jeho obsah. ()

Galerie (93)

Zajímavosti (39)

  • Hlas Kevina Greviouxe (Raze) není upraven žádnými zvláštními efekty. Herec má takto hluboký hlas od přírody. (liquido26)

Související novinky

Akční klasiky míří do televize

Akční klasiky míří do televize

04.10.2015

Vyjmenovat všechny nadcházející televizní rebooty by trvalo zatraceně dlouho. Na malou obrazovku se v současnosti hrne spousta starých seriálů a sem tam se objeví i snaha o transformaci filmové látky… (více)

Underworld míří do Prahy

Underworld míří do Prahy

16.05.2015

S filmovou sérií Underworld to po třetím díle vypadalo bledě, ve čtyřce se ale vrátila Selene s tváří Kate Beckinsale (Letec) a zase bylo dobře. Není tedy divu, že se věčný boj upírů a lycanů chystá… (více)

Underworld čeká reboot

Underworld čeká reboot

28.08.2014

Upíří série Underworld začala v roce 2003 a o devět let později to dopracovala ke čtvrtému dílu, který vydělal 160 milionů dolarů. To bylo jasné znamení, že válka upírů s vlkodlaky pořád láká do kin… (více)

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

05.08.2013

Už asi víte, že Mumie se dočká dalšího remaku. Tento se bude odehrávat v současnosti, bude o něco temnější a strašidelnější, scénář napsal Jon Spaihts a produkovat hodlá duo Orci / Kurtzman.… (více)

Reklama

Reklama