Reklama

Reklama

VOD (1)

V Los Angeles vládne napětí mezi druhy. Lidský policajt a jeho orcký parťák narazí na věcičku s velkou mocí a zapletou se do prorokované války o území. (Netflix)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (527)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Trochu nechápem tie nízke hodnotenia, hlavne pokiaľ sa obhajujú nedostatočným prepracovaním údajného parafrázovania rasovej (prípadne policajnej) reality dnešných US. Bright je v prvom rade priamočiary akčňák, a o niečo ako rasizmus v ňom takmer vôbec nejde. Že sa o tom hovorí je samozrejmosť už z podstaty námetu, nie pointa. Ayerovky nemajú na metafory čas. 75% a chcel by som seriál z toho vesmíru, niečo na štýl Lebkounov. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Tak strašně dobrý koncept upozorňující na současné problémy s imigrací, s rasismem, předsudky, sociálními nerovnostmi atd. Tak krásně z toho mohlo provedeno výborné drama s komediálními momentkami, ale ne. Někdo z toho chtěl mít "originální zápletku" na styl komiksovek a zase jsme se dostali k záchraně světa před nějakým mytologickým Kdovíčím. Pomoc. Proč. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Dobře obsazená blbost. Will Smith je furt borec, ale kombo drsnýho pouličního akčňáku a fantasy prostě něfunguje a ani ty jeho hlášky to nezachránily. Měli prostě vynechat magický píčoviny a bylo by to fajn. I když ten ork byl docela fajn a držkou a hlasem mi připomínal Kryťáka. A vůbec nechápu proč tam bylo to duo magický FBI. Neudělali za celej film nic. Skoro jako kdyby Edgar Ramirez prohrál sázku a musel za trest ve filmu vypadat co nevíc debilně, tak je připsali do scénáře :) ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Bizarní, zábavný žánrový hybrid, kterému se překvapivě daří udržet i špetku důstojnosti. Sociální otázky menšin, třídní společnost a rasizmus, řešené v první polovině, jsou decentně podané a Edgertonova postava orka je nejlepším ve filmu. Do toho v druhé polovině démoni, magická hůlka po které přahnou úplně všichni, a hrozba zotročení světa potenciálně příchozím temným vševládcem. Samozřejmě kung-fu, mučení a střílečky. Futuristické sci-fi, sociální drama a šílené fantasy, říznuté policejní buddy komedií. Ne že škoda že to Ayre udržel jenom v lehkém nadprůměru. Spíše zázrak. ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Vůbec to není Shadowrun a mj. proto vypadá elfí fedarál jako Lofwyr, ale tím si nebudeme kazit náladu a mně to fsktučnosti nevadí. Celková nekonzistence a nelogičnost zejména chování a abilit postav mi už vadí, o místy trapných humotech nemluvě. Někdo to někde nazval 'jako by někdo přehodil Shadowrun ze stolu přímo na plátno' - ano, přesně tak to vypadá, včetně momentů, kdy si GM řekne sakra, souboj s tou partou asasínů mi družinka nedá, musím je nerfnout, jen nikomu nedošlo, že ve filmu to bude vypadat troška blbě. Ale jo, na druhý díl bych se podívala. ()

Galerie (153)

Zajímavosti (12)

  • Pistole používaná Darylem Wardem (Will Smith) byla glock 19. Brokovnice použitá ve filmu byla Remnington 870. Další zbraně použité ve filmu byly útočná puška M4, AK 47, brokovnice UTAS a revolver S&W Magnum 500. (K98)
  • Max Landis prohlásil, že odmítl 1 milion amerických dolarů navíc během prodeje scénáře, jelikož požadoval, aby film režíroval David Ayer. Scénář napsal speciálně pro Ayera. (Jigvell)
  • I když to kvůli právům není oficiálně přiznané, svět filmu je inspirovaný světem „Shadowrunu“ (původně stolní RPG hra, později svět počítačové hry, deskových her a několika knižních sérií). (sirien)

Související novinky

Nový film Willa Smitha se odsouvá na příští rok

Nový film Willa Smitha se odsouvá na příští rok

10.05.2022

Příběh o tom, jak Willu Smithovi (Já, legenda, Král Richard) jedna facka změnila život, se bude psát nejspíš ještě nějakou dobu. V tuto chvíli má herec desetiletý zákaz účasti na Oscarech, přišel o… (více)

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Pokračování Bright s Willem Smithem zrušeno

Pokračování Bright s Willem Smithem zrušeno

22.04.2022

A už je to tu zase. Po skandálu Willa Smithe (Král Richard: Zrození šampiónek) na letošním oscarovém ceremoniálu, během nějž herec neudržel nervy na uzdě a během přímého přenosu udeřil do obličeje… (více)

Reklama

Reklama