Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Julius "Lavi" Lavický byl velký fotbalový talent. Večírky, alkohol, kouření, holky a eskápada za eskapádou mu ovšem ničí slibně rozjetou kariéru. Už dokonce nehraje za Spartu, ze které byl stylově odejit, ale "pouze" za Vyšehrad. Bude sekat latinu v tomto rodinném klubu, řízeném charismatickým majitelem, nebo nás čekají další až mýtické historky? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (344)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál velmi slušně začal, ale od páté do osmé epizody se podivně zvrhl, vytratil se z něj dobrý humor, začalo se troškařit, a abych se přiznal, při delších dílech bych se na něj už asi nevydržel dívat. Poslední dvě části byly opět o něco lepší, ale na první čtyři epizody se kvalitou nedotáhly. Kritika poměrů v českém fotbale je rozhodně na místě, právě u ní jsem se bavil nejvíc, pak jí, bohužel, začalo ubývat, byla nahrazena fekálním humorem a bylo po zábavě. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

"Okresní přebor" je srdcovka. To už zrejme nič netromfne. No každopádne, aj keď je tunajší humor položený na základoch "vulgarizmov" či osobnostných atakov známych mien, pohybujúcich sa vo futbalovom "svete" (čo nie každému môže sadnúť), ja osobne som sa bavil. Fakt škoda, že svetlo sveta spatrilo len päť častí .. ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príjemným humorom podaná satira o českom futbale, ktorá však tento fenomén vykresľuje s jeho najväčšími problémami - Lavický ako obrovský talent, ktorý podáva lepšie výkony v baroch a v posteli ako na futbalovom ihrisku padne na dno a po vyhadzove zo Sparty Praha skončí v treťoligovom Slavoji Vyšehrad. Ani tam však svojimi výkonmi neoslňuje, skôr naopak. Ak by bola séria dlhšia mohla sa viac zamerať aj na zápasy, takto však tvorcovia vo viacerých epizódach vystihli najpálčivejšie problémy mnohých "hviezdnych" futbalistov a hlavný protagonista svoju úlohu tiež zvládol viac ako dobre. Škoda niekoľkých slabších epizód, ale celkovo je seriál príjemným prekvapením pre všetkých futbalových fanúšikov a hráčov, rovnako ako trénerov. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Předně bych chtěla poznamenat, že fotbal mám celkem ráda, negativně zaujatá tedy rozhodně nejsem. Tvůrci nezapřou dobrou znalost prostředí, z něhož si oprávněně střílejí. Bohužel, to je asi tak jediné pozitivum, co mě napadá. Nesedí mi přílišná vulgarita, která čiší téměř z každého druhého záběru, o té verbální se radši ani nebudu zmiňovat. Opravdu vtipné situace bych spočítala na prstech jedné ruky. Sorry jako. (40%) ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Sľubný námet, výborný rozjazd, no potom sa zjavne niečo zaseklo. Pauza v nakrúcaní nikomu neprospela a od zvratu s plastikou jednej z dôležitých postáv ide kvalita seriálu od deviatich k piatim. Posun od mimoriadne vtipnej a trefnej satiry smerom až k futbalovému Kameňáku zamrzí o to viac, že k nemu došlo behom mimoriadne krátkej doby a je otázne, či ešte Lavi niekedy nájde stratenú formu. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (23)

  • Herec Jakub Štáfek dokonce dostal možnost zahrát si za skutečný třetiligový Vyšehrad, proti FK Loko Vltavín ale branku nevstřelil. (griph)
  • S ohledem na fakt, že Lavi (Jakub Štáfek) měl být přesunut do Bohemians 1905, měl seriál pracovní název „Klokan“. Tato idea se ale rozpadla, když vyhlédnutý představitel Krále a velký fanoušek „Bohemky“ Ivan Trojan musel roli odmítnout, jelikož byl na podzim 2016 již plně vytížen natáčením seriálu Svět pod hlavou (2017). O seriálu se ale doslechli činovníci v té době třetiligového Vyšehradu a ti vyšli filmařům maximálně vstříc, aby se seriál mohl odehrávat v jejich klubu. (Šéfik)
  • Původně byl scénář psán pro Bohemku. Lavického (Jakub Štáfek) měli vyhodit ze Sparty a on měl přestoupit do Bohemky, kdy majitele klubu měl hrát Ivan Trojan. (MessiM)

Související novinky

Začal se natáčet film Vyšehrad

Začal se natáčet film Vyšehrad

17.09.2020

Po úspěšném seriálu přechází postava Laviho do celovečerního filmu, za kterým stojí jeho původní tvůrci. Film Vyšehrad vzniká v produkci Gangbang production a bude se natáčet do poloviny října… (více)

Reklama

Reklama