Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Velká výpravná česko-slovenská pohádka o dvou krásných princeznách, bohatém nápadníkovi a chudém zamilovaném mládenci... Princezna Diana (K. Kanátová) se má provdat za vévodu Filipa (J. Dobrík), se kterým je odmalička zasnoubená, ale nikdy ho osobně nepoznala. Její otec (P. Višňovský) je přesvědčený, že Filip bude pro Dianu vhodným ženichem a oporou. Jeho dcera má však pochybnosti a chce zjistit, jestli bude láska vévody k ní opravdu upřímná a jestli s ním bude šťastná. V předvečer jeho příjezdu se princezna tajně vydá na jarmark a využije náhodné nabídky tajemného kouzelníka (I. Romančík), který slibuje odpověď na otázky o její budoucnosti. Diana vypije jeho zázračný elixír, ale až na zámku se zděšením zjistí, že jí narostl ošklivý nos, který proměnil její dosud krásnou tvář. Diana se nechce nikomu ukázat, ani otci, ani Filipovi. V přestrojení za obyčejné děvče uteče ze zámku, aby co nejdříve našla kouzelníka a získala zpět svoji podobu. Musí se vydat až do sousedního království, kde vládne král Ĺudovít (M. Noga), jeho krásná dcera, princezna Adéla (P. Šimberová) a svérázná babička královna (I. Janžurová). Nahlédne do voňavé dílny, a také zjistí, že v lidech se skrývá i zloba. Potká lidi dobré i zlé, ale hlavně se přesvědčí, že její nos je vlastně zázračný… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (231)

spageta 

všechny recenze uživatele

Konečně nová pohádka, která nebyla vyložená pitomost, spíchnutá na koleni za večer. Chápu, že vymýšlet nové zápletky může být obtížné, když už byla většina témat vyčerpána. Tento děj byl zase trošku nový, neotřelý, a i když předvídatelný, tak stejně zajímavý a koukatelný. Pohádka měla krásné barvy a sympatické herce. Škoda, že tahle nebyla na Štědrý večer. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem neviděl větší rozdíl ve verzi s nosem a bez nosu. Ale nutno uznat, že jsem si docela dlouho myslel, že jde o pohádku německou, protože výprava je opravdu velkolepá. Současně vykazuje i další neduhy německých pohádek a to absence humoru, inertní postavy, nuda a natahovaný konec. Nejlepší je samozřejmě hlavní záporák (jestli jsem to dobře pochopil) Jastraban a pěkně vybrané exteriéry. Znovu vidět netřeba. ()

Reklama

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

Parfémový motiv ano, kvalitní výprava v podobě krásných exteriéru a interiéru rovněž. Na poprvé se se mi to asi i proto líbilo víc než teď podruhé. Tentokrát mi přišlo, že se to místy trošku vleklo a nesedly mi ani některé herecké výkony. I taková Iva Janžurová (po většinu času na kolečkové křeslo - nevím proč?) nebyla podle mě žádný zázrak. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Premiérově vysíláno 26.12.2016. Pohádka zalitá sluncem, úsměvy, příjemnými hrdiny, trochou inspirace u parfémového vraha a snad i Třemi veterány. Zní to šíleně, ale vyšel z toho příjemný pohádkový příběh, kde konečně není žádné výrazné zlo, nikdo s nikým nebojuje, nikomu nenadává a kde to špatné je přeci jen jaksi potrestáno (ne sice tak jasně, ale budiž). Škoda jen určité dialogové škrobenosti, chybí přirozenost a obyčejné chování. I tak ale lze říct, že vznikla pohádka příjemná pro oko diváka mladšího i staršího a že konečně má být Česká a Slovenská televize na co hrdá. Natáčelo se také na zámcích Lednice, Buchlovice a hradu Buchlově, poděkování patřilo obyvatelům měst Smolenice, Trnava, Buchlovice, Buchlov (to ale není město ani vesnice, jen název hradu!!!) a Mikulov. ()

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele

Nebyl to teda žádný zázrak a ani výhra, ale z letos na Vánoce viděného a toho nového (Anděl Páně, Láska na vlásku, S čerty nejsou žerty, etc. bylo samozřejmě lepší, ale to se nepočítá, jelikož to bylo vše natočeno dříve) to nejlepší. Hezká princezna, kterou ani dlouhý nos nehyzdil a ten tablet, či co to bylo, mě až zas tak nevytočil, takže tento jednooký jednoznačně mezi ostatními (slepými) králem... ()

Galerie (17)

Zajímavosti (6)

  • V jednom záběru, když Filip (Ján Dobrík) sedí na židli u stolu a sluha Ján (Daniel Fischer) mu něco říká, jde vidět na stole před Jánem tablet. Což v té době, ve které se příběh odehrává, ještě neexistoval. (TheSlezy)
  • Väčšinu vybavenia, koní, rekvizít a komparzistov zabezpečila trnavská historická spoločnosť Hector. (Plaque)

Reklama

Reklama