foto

Pavol Višňovský

  • nar. 8.5.1960 (58 let)
    Veľké Leváre, Slovensko, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Pavol Višňovský sa narodil 8. mája 1960 vo Veľkých Levároch. Účinkoval vo filmoch a inscenáciách ako Húkanie sovy, Na druhom brehu sloboda, Čajová šálka lásky, Noc smaragdového měsíce, Matej Bel či Portrét Doriana Graya. Je známym dabingovým hercom a stvárnil majora Ivana Tomečka v kriminálnom seriáli Mesto tieňov.

Prvé dotyky s herectvom a divadlom prišli vážnejšie až na VŠMU. Dovtedy pôsobil v ochotníckom súbore. Dlho netušil, čo sa za herectvom skrýva. Na VŠMU tesne pred absolvovaním dostal ponuku hrať hlavnú postavu vo filme Muž nie je žiaduci. Dovtedy ako študenti nemohli nikde účinkovať, len s povolením profesora Karola L. Zachara, a to sa nestalo. Potom prišlo Divadlo Andreja Bagara v Nitre.

Marek "Markus" Kamenský

Herecká filmografie

Filmy

2016 Zázračný nos (TV film)
2012 Immortalitas
2011 Čerešňový chlapec (TV film)
2010 Aj kone sa hrajú (TV film)
2004 Zlatý hlas (TV film)
2000 Čajová šálka lásky (TV film)
1997 Katarína Hudáková odišla na večnosť (TV film)
1995 Hazard
Lúpež dejín (TV film)
1994 Dlhý, Široký, Bystrozraký (TV film)
Psí život (TV film)
Spoveď (TV film)
1993 Bakchus (TV film)
Profesor Bernhardi (TV film)
Póza (TV film)
Spomienky na lúčenie (TV film)
1992 Romulus Veľký (TV film)
1991 Amonina pomsta (TV film)
Ježišova matka (TV film)
Rozruch na onkológii (TV film)
1990 Citové cvičenia (TV film)
Súkromné životy
1989 Kamene (TV film)
Nádej má farbu belasú (TV film)
Uzavřený okruh
1988 Húkanie sovy (TV film)
Portrét Doriana Graya (TV film)
1987 Gottšalk (TV film)
Matej Bel z Očovej (TV film)
Zbojnícke fašiangy (TV film)
Zásnuby (TV film)
1985 Krvavé klinčeky (TV film)
Zelená léta
1984 Na druhom brehu sloboda
Noc smaragdového měsíce
1983 Muž nie je žiadúci
1982 Čudák Zerbino (TV film)
1981 Dievča do dažďa (TV film)

TV seriály

2018 Milenky (TV seriál)
Episode 6 (E06)
Episode 5 (E05)
Episode 3 (E03)
další epizody (4)
2017 1890 (TV seriál)
Víno a voda (E03)
Krev a mléko (E02)
Rex (TV seriál)
Prvá cena (E05)
Diagnóza vražda (E04)
Tanec na sopke (E03)
další epizody (5)
2014 Divocí koně (TV seriál)
Doktori (TV seriál)
Dr. Ema (TV seriál)
Sestry (E10)
Volanie o pomoc (E09)
Workoholik (E08)
další epizody (8)
Superhrdinovia (TV seriál)
Elixír (E08)
Šupina (E06)
2013 Kolonáda (TV seriál)
2012 Horúca krv (TV seriál)
Mesto tieňov (TV seriál)
Biele mäso (S02E10)
Vražedná sieť (S02E09)
Sladká smrť (S02E08)
další epizody (10)
2011 Druhý život (TV seriál)
2010 Nesmrtelní (TV seriál)
Miluje nemiluje (E02)
2009 Jak jsem přežil (TV seriál)
Osudové rozhodnutie (E01)
Odsouzené (TV seriál)
2008 Mesto tieňov (TV seriál)
Nebezpečné vzťahy (S01E10)
Sériový vrah (S01E09)
Únos (S01E08)
další epizody (10)
2003 Záchranáři (TV seriál)
1996 Konec velkých prázdnin (TV seriál)
Ztráty a nálezy (E06)
Pomsty staré vlasti (E03)
1995 Škriatok (TV seriál)
1990 Ujo maliar pozýva (TV seriál)

TV pořady

2001 Osem a pol (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace