Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nesmělý Lionel žije se svou panovačnou matkou ve vile nad městem. Žil by tak i nadále, kdyby nepotkal půvabnou Paquitu. Žárlivá matka se při jejich sledování v zoologické zahradě nakazí exotickou chorobou z Ostrova lebek, umírá, ale brzy vstává z mrtvých. Začíná milostný příběh dvou mladých lidí, jejichž láska musí překonávat ty nejtěžší překážky. Nestaví jim je do cesty jenom živí, ale i živí mrtví. Matka mění lidi v oživlé mrtvoly a dává tak do pohybu řetězovou reakci komicko-hrůzných událostí. Při nich je jisté jenom jedno: tolik krve i zuřícího mrtvého masa tady ještě nebylo! Je to nebezpečný balanc mezi smíchem a zděšením, při němž divákovi krev šplíchá do rozesmátých úst. Nenasytní zombie se potácejí prostorami vily a zastavit je vyžaduje celého muže a jednu sekačku na trávu. (Filmexport)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (948)

petero 

všechny recenze uživatele

Opica z ostrova lebiek, Lionel, jeho matka, Lionelov strýko, Paquita, zombíci, zombie decko, farár ovládajúci karate, hrable, SS doktor, lebečný pretlak, žijúce vnútornosti a veľa veľa krvi v nízkorozpočtovej viac komédii ako horore je vo svojom žánri nezabudnuteľným uleteným príspevkom dnes už dosť zhollywoodšteného režiséra. Zrejme podobnej pecky sa už od neho nedočkáme takže si to užite. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Nešlo mi na rozum, co má společného tvůrce kultivovaného Pána prstenů a tohoto vychechtaného kotle krve a pak mi docvaklo: fantazijní orgie. Jackson dostane do ruky kameru a příležitost a nekrotí se, naopak je jako utržený ze řetězu a když už nemůže, tak ještě třikrát může. Braindead je kromě toho na diváka docela fyzicky náročný film, někomu zvedá dekl, já jsem se tedy většinou smála (i když to není berná mince, směju se často, když se nesměje nikdo) a taky jsem přes počáteční údiv, že je to tu samá kule, došla k závěru, že ten film, ačkoli není pírkem na moje osrdí, patří mezi nejvyjímečnější, jaké jsem viděla, a nemůžu jím mrštit do průměru už proto, že jsem ho pár následujících dnů slovy "to si dej, to je mazec" dohazovala. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem hrajícímu si Peteru Jacksonovi propadl a u Braindead se výtečně bavil, ale když jsem si ho pustil dnes, nebyly bezchybné vzpomínky na něj úplně přesně naplněny. Krvavé je to velice, úchylné taky, se spoustou zapamatovatelných vtipných scén, ale celkový dojem ... já nevím, je to prostě tak nějak kolotočářsky uřvané. Přepjaté postavy, přepjatá akce... všechno je to samozřejmě záměrně, ale já už jsem se naučil mít rád trochu jiné filmy. Z původních pěti hvězd rozhodně snižuji a váhám mezi třemi a čtyřmi. Horror movie of the year ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Z mojej strany absolútne podcenenie. Je skutočne veľmi málo hororov (obzvlášť splaterov), ktoré kvôli svojim typickým prvkom stoja za zmienku, no toto dielko naozaj nemožno považovať za nič iné, ako za unikát svojho druhu. Síce som sa príliš nenasmial, no všetko ostatné je na lepšej úrovni ako u mnohých dnešných hororoch. V živote by som nebol povedal, že sa Peter Jackson odrážal od filmového "dna" za pomoci takýchto filmov (BrainDead, Bad Taste), aby následne spackal King Konga, Hobita či Froda - 90% ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Co mám napsat? Nic takového jsem ještě v životě neviděl. Skvěle úchylná Jacksonova režie, super nechutné triky a excelentní práce maskérů. Nejdřív jsem měl lehké obavy, že mi třeba bude nevolno, ale jak se ukázalo, zcela zbytečně; asi po 5 minutách plné nechutností jsem si zvykl...:-D Tenhle film zaručeně potěší všechny milovníky ultra černého a hlavně morbidního humoru (a možná zjistíte, že mezi ně patříte až po zhlédnutí filmu jako já :-)). Z postav jsem si nejvíce "oblíbil" to malé děcko a taky úchylného strýčka; z vraždících nástrojů samozřejmě sekačku na trávu a dobrej byl i mixér. "Oni vlastně nejsou mrtví, jenom trochu hnijou." ()

Galerie (81)

Zajímavosti (27)

  • Film je známý také pod názvem Dead Alive. (Chatterer)
  • Komisia pre udeľovanie prístupnosti vo Veľkej Británii BBFC zbožňovala film a pre svoju komickosť splatterových efektov spočiatku uvažovala o udelení certifikátu "15". Pre túto vekovú kategóriu bol film predsa len až príliš brutálny, aj preto si nakoniec odniesol komerčne nevďačné hodnotenie s prístupnosťou nad 18 rokov. (WalterIK7)

Reklama

Reklama