Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nesmělý Lionel žije se svou panovačnou matkou ve vile nad městem. Žil by tak i nadále, kdyby nepotkal půvabnou Paquitu. Žárlivá matka se při jejich sledování v zoologické zahradě nakazí exotickou chorobou z Ostrova lebek, umírá, ale brzy vstává z mrtvých. Začíná milostný příběh dvou mladých lidí, jejichž láska musí překonávat ty nejtěžší překážky. Nestaví jim je do cesty jenom živí, ale i živí mrtví. Matka mění lidi v oživlé mrtvoly a dává tak do pohybu řetězovou reakci komicko-hrůzných událostí. Při nich je jisté jenom jedno: tolik krve i zuřícího mrtvého masa tady ještě nebylo! Je to nebezpečný balanc mezi smíchem a zděšením, při němž divákovi krev šplíchá do rozesmátých úst. Nenasytní zombie se potácejí prostorami vily a zastavit je vyžaduje celého muže a jednu sekačku na trávu. (Filmexport)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (948)

lamps 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je opravdu masakr, totální masakr a nic než masakr. Sice jsem se nebavil úplně tak, jak jsem podle některých recenzí očekával, ale můžu na beton říci, že jestli se dají nějaké filmy označit slovy jako výjimečný, nezapomenutelný nebo neopakovatelný, tak jedním z nich je právě nechutný, ale svým způsobem i strašně okouzlující a podmanivý BRAINDEAD. Peter Jackson se v začátcích své kariéry vážně ničeho nebál a tam, kde by ostatní hororoví režiséři raději sešlápli brzdu a dráždili divákovu fantazii, on naopak vší silou dupne na plyn a dráždí možná tak divákovy žaludeční šťávy. Jeho Braindead je prostě nepopsatelná podívaná, s výborně propracovanou humornou stránkou, která ve spojení se sympatickým hlavním hrdinou od začátku šlape jako hodinky, a s tou naprosto neuvěřitelnou poslední třetinou, která úplně přepsala dějiny všech brutálních a krvavých filmů a v tomto ohledu posunula laťku na nepřekonatelnou úroveň. Krev stříká, končetiny létají a hrudní koše se vytrhávají z těla, ale divák se při tom směje, směje a stále směje... Jak to ten Jackson jen dělá? 4,5* ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Z mojej strany absolútne podcenenie. Je skutočne veľmi málo hororov (obzvlášť splaterov), ktoré kvôli svojim typickým prvkom stoja za zmienku, no toto dielko naozaj nemožno považovať za nič iné, ako za unikát svojho druhu. Síce som sa príliš nenasmial, no všetko ostatné je na lepšej úrovni ako u mnohých dnešných hororoch. V živote by som nebol povedal, že sa Peter Jackson odrážal od filmového "dna" za pomoci takýchto filmov (BrainDead, Bad Taste), aby následne spackal King Konga, Hobita či Froda - 90% ()

Reklama

Tom Riddle odpad!

všechny recenze uživatele

Braindead je v rámci odpadu sice na úplně opačném konci než třeba takový Birdemic (což je dost možná nejstrašlivější film, který jsem kdy spatřil, mimochodem), ve výsledku je ale stejně nesympatický, hloupý a ubohý, takže si jiné hodnocení zkrátka nezaslouží. Nebudu uměle přidávat hvězdy jen proto, že je to Jackson. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Mám rád Jacksonův smysl pro detail, jeho píli a oddanost každému projektu, ale jeho kořenům se mi porozumět nepodařilo. Zůstávají jen dojmy z pudinku, toporných herců a pocitu zaraženosti při závěrečných titulcích. Jako parodie na horor postrádají Braindead humor, jako příspěvek do žánru ztrácí nejen na atmosféře. Zkrátka začátečnická libůstka, která šla zcela mimo mě. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Tenhle film byl pro mě šok.Nic TAK nechutného a zároveň TAK neskutečně vtipného jsem nikdy neviděl (a už asi neuvidím).Prostě zábava od začátku do konce.Nemá cenu se o ničem rozepisovat,přesto zmíním scénu se psem a jeho dávením a konečné zúčtování se sekačkou.Osobně dodávám,že od jisté doby nemůžu jíst pudink :-). ()

Galerie (81)

Zajímavosti (27)

  • Od roku 2015 v rodnej domovine na Novom Zélande nebol Braindead viac uvedený na DVD. (WalterIK7)
  • Film je známý také pod názvem Dead Alive. (Chatterer)

Reklama

Reklama