Reklama

Reklama

Mezi samotářským primatologem Davisem Okoyem (Dwayne Johnson) a výjimečně inteligentním gorilím samcem Georgem, o kterého se Davis stará od jeho narození, vzniklo velmi pevné pouto. Nezdařený nebezpečný genetický experiment však změní toho mírného lidoopa v obrovské zuřící monstrum. A jako by to nestačilo, brzy se zjistí, že podobně jsou zmutována i další zvířata. Když se tito uměle vytvoření alfa predátoři nekontrolovatelně řítí Severní Amerikou a ničí vše, co jim přijde do cesty, Okoye začne ve spolupráci se zdiskreditovaným genetickým inženýrem vyvíjet protilátku a probíjí se nevyzpytatelným bojištěm, nejen aby zastavil hrozící celosvětovou katastrofu, ale také aby zachránil strašlivého netvora, který býval jeho přítelem. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer 3

Recenze (527)

heyda 

všechny recenze uživatele

Od dob Godzily už uteklo spoustu času a tak jsem byl zvědavý, jestli na ni dokáže nějaký film navázat a Rampage (k mému údivu) nedopadl vůbec špatně. Skvělé efekty, dobrá akce, občas povedený fór. Škoda jen toho povrchního znázornění osob, moc do hloubky se nepůjde, ale jinak milé překvápko. Přesto o mnoho let starší Godzila je pořád lepší. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Dwayne Johnson prezradil, že k účasti na filme Rampage ho prinútili aj ďalšie veci, ako "len" to, že mohol opäť zamachrovať. Sám bol totiž ako dieťa veľkým fanúšikom videohry a navyše si chcel zahrať s Neganom (Jeffrey Dean Morgan, teda asi najviac nenávidenú postavou zombie seriálu Walking Dead. Film je samozrejme husto pretkaný špeciálnymi efektami. Dokonca natoľko, že pozorný divák vlastne nevie, či vôbec niečo bolo točenie v reále. Aby ste si všetky tie veľkolepé efekty a oživené zvieratá obrích rozmerov užili, čím väčšie plátno zvolíte, tým lepší zážitok dostanete. V akomkoľvek veľkom obraze ale máte šancu nechať sa fascinovať filmárskymi nápadmi, okrem megaopičiaka tiež geneticky upraveným vlkom a krokodílom, ktorí spoločne pustošia mestá a ľudí. Ešteže vždy je po ruke neohrozený hrdina. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Dwayne Johnson si tentokrát vybral slabší chvilku. Finančně sice úspěch, velký divácký zážitek jsem si z kina neodnesl. Starou videohru Rampage jsem nehrál, takže nemohu srovnávat, ale určitě by bylo zajímavější, kdyby se zvětšilo zvířat více najednou a mohla by z toho být daleko intenzivnější destrukce. Finále je sice našlapané a obří krokodýl si umí vyvolat respekt, nechalo mě to však celkem chladným. Humoru mohlo být více a z akce stojí za zmínku vlastně jen finále a útok vlka v lese. Zkouknout se to dá a na plátně to nevypadá zle, ale mám pocit, že z toho jsem už lehce vyrostl. Finální záběr, který rozesmál celé kino se však povedl. 65% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(80%) Viděno v kině. Ale jo, proč ně? Palec nahoru! Režisérovi se to opět povedlo. SAN ANDREAS – to byla pro mě ještě větší pecka, ale to neznamená, že je tohle nějaká obyčejná digitrapárna. Tento počin si na nic nehraje a i je to snad pojaté jako komedie či je to záměrně nadlehčené. Nenudil jsem se ani minutu. Akce byla digitální, ale veškeré destruktivní scény byly perfektně natočeny. Scéna, kdy opičák, vlkodlak a ještěr začali ničit město, to nemělo chybu. Tak jsem se nezasmál , ani nepamatuju. Rock to zahrál obstojně, prostě sympaták jako vždy. O to víc mě potěšil herec Jeffey Dean Morgan pro kterého mám slabost ze seriálu The Walking Dead, kde v posledních řadách hraje skvělého a charismatického záporáka Negana (viz můj současný avatar). I zde měl skvělou sarkastickou postavu, kdy si každou chvílí svými hlášky střílel z lidí – byla radost ho sledovat. Hudba byla obstojná. Finále už bylo takové moc přehnané, tak mě ani moc nebralo, ale nepohoršilo mě. Opičák neměl chybu, jeho fakáče byli prostě TOP. Tohle se přeci nedá moc kritizovat ne? Je to taková blbůstka, ale v tom je přece účel aby to diváka pobavilo přece! A já se bavil přímo královsky. Dalo se sice vylepšovat toho dost, ale to by to bylo zase moc na oko vážné. Takže rovné a zasloužené 4* a někdy se k tomu ještě s chutí vrátím. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem dva filmy Brada Peytona s Dwaynem Johnsonem, oba byly pitomé a moc mě nebavily. Tenhle je také pitomý, ale bavil mě o něco více. Odsýpal a šlo v něm opravdu jen o to, aby se monstra pomlátila a hlavní hrdinové přežili, to vše pokud možno efektně a heroicky. Z tohoto pohledu se mi na Rampage dívalo mnohem lépe než na letošní Godzillu 2, ačkoliv žádný skvost to také není. Ale co. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (22)

  • Burke (Joe Manganiello) používa pri love vlka pušku Daniel Defense M4A1 s puškohľadom Leupold Mark 8 CQBSS. Tento puškohľad s cenou skoro 4000 dolárov stojí dvakrát toľko ako samotná puška. (ČSFD)
  • Když Dwayne "The Rock" Johnson ve filmu znakuje gorilám: „To jsem já, Davis,“ tak gesto, které ve znakové řeči využívá, lze doslovně přeložit jako: „Já, kámen“ (anglicky „I am rock“). (HouseFan)
  • Název filmu Rampage se objeví až na konci filmu. (Yoshimitsu)

Související novinky

Dwayne Johnson chystá herní návrat

Dwayne Johnson chystá herní návrat

02.02.2022

Ačkoliv na filmovou adaptaci akční hry Doom z roku 2005 s Dwaynem Johnsonem v hlavní roli jen málokdo vzpomíná s láskou, Johnson samotný se herních filmů ale tak úplně nezřekl. Vedle Dooma má na… (více)

The Division míří do kin

The Division míří do kin

20.04.2018

Zatímco se stále debatuje o tom, jak moc se povedl Tomb Raider a jak moc Rampage Ničitelé, Hollywood nepřestává chystat další herní adaptace. Tou nejnovější je The Division, filmová verze dva roky… (více)

John Cena jako Duke Nukem?

John Cena jako Duke Nukem?

23.01.2018

Warcraft ani Assassin's Creed se k pokračování neprobily, takže stále čekáme na videoherní adaptaci, která tomuhle subžánru vybojuje ostruhy. Bude jí březnový Tomb Raider? Anebo dubnový akčňák… (více)

The Rock míří do džungle

The Rock míří do džungle

10.04.2017

Dwayne Johnson se nefláká. Letos ho uvidíme v Rychle a zběsile 8, Pobřežní hlídce a Jumanji, tedy ve třech docela velkých filmech, a do budoucna to s ním bude podobné. V roce 2018 nám naservíruje… (více)

Reklama

Reklama