foto

Joe Manganiello

  • nar. 28.12.1976 (40 let)
    Pittsburgh, Pennsylvania, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Joseph Michael "Joe" Manganiello se narodil 28.12.1976 v Pittsburghu v Pensylvánii a vyrůstal v Mt. Lebanon, pittsburghském předměstí. Jeho rodiče jsou Charles a Susan Manganiello, posledním členem rodiny je Joeův mladší bratr Nicholas. Na střední škole, kde absolvoval v roce 1995, se hodně věnoval sportu – převážně volejbalu, basketbalu a fotbalu, někdy v této době ho také začal lákat svět filmu, hlavně poté, co účinkoval ve školním televizním studiu.

Po střední škole začal navštěvovat univerzitu v Pittsburghu, kde vystudoval herectví. Brzy po ukončení studia na univerzitě se přestěhovat do Los Angeles, kde hned po třech dnech získal roli Eugenea „Flashe“ Thompsona ve filmu SPIDERMAN i v jeho následujícím třetím pokračováním.

Joe zpočátku hrál převážně epizodní role, později mu ale začalo přát štěstí, protože získal roli Brada v populárním seriálu HOW I MET YOUR MOTHER, za kterou si získal pozornost diváků, v roce 2008 se poprvé objevil v HBO seriálu TRUE BLOOD, kde hraje vlkodlaka Alcida, tato role mu zajistila stálé místo mezi členy seriálového týmu, takže z televizních obrazovek jen tak nezmizí.

KlárkaD

Herecká filmografie

Filmy

2018 Rampage: Ničitelé
Stano
The Batman
2017 Drunk Parents
Shoplifters of the World
Šmoulové: Zapomenutá vesnice
2016 Pee-wee's Big Holiday
2015 Bez kalhot XXL
Knight of Cups
Tumbledown
2014 Sabotáž
2012 Bez kalhot
Jak porodit a nezbláznit se
2011 The Girl with the Tramp Stamp Tattoo
2009 Irene zmítaná ve vlnách
Za nepřátelskou linií 3: Kolumbie
2008 Vražedné finále
2007 Spider-Man 3
2002 Spider-Man
1999 Out of Courage 2: Out for Vengeance

TV seriály

2014 True Blood: Pravá krev (TV seriál)
Roznětka (S07E03)
Našla jsem tě (S07E02)
Ježíš nás spasí (S07E01)
2013 True Blood: Pravá krev (TV seriál)
Radioaktivita (S06E10)
Na životě nezáleží (S06E09)
Všichni mají na kahánku (S06E08)
další epizody (10)
2012 True Blood: Pravá krev (TV seriál)
Zachraň se (S05E12)
Soumrak (S05E11)
Všichni chtějí vládnout světu (S05E09)
další epizody (11)
Jak jsem poznal vaši matku (TV seriál)
Dvanáct rozžhavených žen (S08E08)
Dávačka (S08E07)
2011 True Blood: Pravá krev (TV seriál)
Až zemřu já... (S04E12)
Duše v ohni (S04E11)
Ať shoří celý dům (S04E10)
další epizody (10)
2010 100 Questions (TV seriál)
True Blood: Pravá krev (TV seriál)
Zlo pokračuje (S03E12)
Noc plná slunce (S03E08)
Tvrdý dopad (S03E07)
další epizody (7)
2009 Ve službách FBI (TV seriál)
Jak jsem poznal vaši matku (TV seriál)
Definice (S05E01)
Kriminálka Miami (TV seriál)
Tým v ohrožení (S07E19)
2007 American Heiress (TV seriál)
Jak jsem poznal vaši matku (TV seriál)
Něco půjčeného (S02E21)
Rozlučka se svobodou (S02E19)
2006 So noTORIous (TV seriál)
V dobrém i zlém (TV seriál)
Jak jsem poznal vaši matku (TV seriál)
Pár všech párů (S02E05)
Ted Mosby, Architect (S02E04)
2005 Medium (TV seriál)
2004 Kriminálka New York (TV seriál)
2003 Dva a půl chlapa (TV seriál)
One Tree Hill (TV seriál)
1994 Pohotovost (TV seriál)

Dokumentární

2014 La Bare

TV pořady

2015 The 69th Annual Tony Awards (TV pořad)
WWE Hell in a Cell (TV pořad)
67. Emmy Awards (TV pořad)
2014 2014 MTV Movie Awards Pre-Show (TV pořad)
2013 Hollywood Game Night (TV pořad)
2012 Módní styl hvězd (TV pořad)
Stand Up to Cancer (TV pořad)
2012 MTV Movie Awards (TV pořad)
2011 Talking Dead (TV pořad)
The Chew (TV pořad)
2008 Wendy Williams Show, The (TV pořad)
2004 Fashion News Live (TV pořad)
2003 Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)

Producentská filmografie

Režijní filmografie

Dokumentární

2014 La Bare

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(21)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace