Reklama

Reklama

Baletky, které musí předčasně ukončit svou kariéru, to nemají jednoduché. Celý svůj život do té chvíle věnovaly jen tanci a jejich příprava na skutečný život není dokonalá. Až na maximální sebekázeň a vůli dohnanou až do krajnosti. Bývalá primabalerína Dominika Jegorovová (Jennifer Lawrence) navíc žije v dnešním Rusku a se svou matkou čelí bezútěšné a nejisté budoucnosti. Díky tomu se stává snadnou kořistí ruské tajné zpravodajské služby a dostává se do jejího kurzu, v němž školí „volavky“. Zde probíhá tvrdý výcvik, jehož cílem je naučit své „žákyně“, aby v roli profesionálních svůdnic využívaly své tělo a mysl jako dokonalé zbraně. Po ukončení zvráceného a sadistického tréninku je Dominika jako nejnebezpečnější volavka nasazena na Nathaniela Nashe (Joel Edgerton), důstojníka CIA, který řídí jednoho z nejdůležitějších špiónů v Rusku. Dominika s Nathanielem vede souboj silných vůlí plný špionských triků, nedůvěry, ale především vnitřně bojují s nevyhnutelnou vzájemnou touhou. Dokáže ji Nathaniel přesvědčit, že je právě on tou jedinou osobou, které může věřit? (CinemArt)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (586)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mi připomíná střední; nic moc toho ve mně nezůstalo, pamatuju si akorát to, že jsem se bavil. 140 minut s Jennifer ale i přesto považuju za týrání, mně prostě nebaví koukat na někoho, kdo se neustále tváří jakoby měl kolíček v zadku. Chválím atmosféru, způsob natočení akčních scén a soudruhy z ortopedie. A jenom se modlím, abych nikdy od holky neuslyšel větu: "včera jsem viděla Rudou volavku, pojď, něco ti ukážu..." (Banff, Kanada) ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Mám nějaký problém s Jennifer.. Nevím proč, ale přijde mi, že ve všech rolích je stejná a tak trochu namyšlená.. Jinak bych tomu filmu možná věřila i více a více by mě bavil. Líbilo se mi, že člověk celou dobu nevěděl, na kterou stranu tedy opravdu hraje :o) A i přes dlouhou stopáž, se člověk prakticky nenudil. Možná by druhá projekce pomohla pro lepší dojem, ale nějak nemám potřebu to znovu vidět. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„NÁHODY NEEXISTUJÍ. SAMI JSME STRŮJCI SVÉHO OSUDU… /// Špiónský vyprávění, ve kterým si na svý přijde hlavně voko lačnící po Jennifer ve spodním prádle. Jasnej (a celkem dlouhej) úvod, kterak Dominika do výcvikovýho střediska cestu našla. Líbí se mi to, protože JE TO PŘÍBĚH. Po dlouhý (?) době je tu Rusko jako ideovej nepřítel (– to se zase bude líbit „kavárníkům“). A než dojde na souboj agentů, je to dost vo píchání. Pak se dočkáme i násilí (hovno sadomaso… prostě jen maso). Pointa je taková „ideově špinavá“, ale to je asi můj problém. J.Lawrence a vlastně celá filmařina jsou fajn. P.S.: Ještě kdyby měli odvahu a nechali Rusáky mluvit rusky. Ale to bych chtěl moc… (ale přesto půjdu vo kus vejš)... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Myslím si, že vím, jak přežít. 2.) Moje tělo je státní majetek. 3.) Thx za titule „mark82“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ** ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Rudá volavka představuje špionážní thriller, v kterém je erotika a sex nástroj pro manipulaci. Dlouho mi takový film chyběl. Nabízí pohled na to, že každý má svojí špatnou stránku, které se dá využít, vytěžit z ní maximum a pak odejít dál. I přes délku si film jde za svým a nabízí slušnou podívanou, a to nejen s určitou mírou nahoty, která je někdy i pěkně bolestivá. Velice slušně se povedl casting, Jennifer se na roli chladné, ale vnímavé primabaleríny hodí, Edgerton je uvěřitelně lidský, Irons typicky mentorský a Matthias Schoenaerts jede na plné obrátky. Vše v pozadí sekunduje přísný pohled Charlotte Rampling. Jsem rád, že můj oblíbenec Francis Lawrence se zase pomalu odráží zpět mezi režisérkou elitu Hollywoodu, kde po menším odskočení ("vydělám si na zbytek života s Hunger Games") patří. Povedený film. PS: přestože film působí, že se pohybuje mezi Moskvou, Londýnem a Budapeští, většina filmu se natáčela v Budapešti (vč. interiérů z Moskvy, doporučuji navštívit např. New York Café v Boscolo Budapešť nebo Book Café), jako pravidelný návštěvník Budapešti jsem se musel usmívat velkou část filmu (když zrovna někdo netrpěl, aby se neřeklo...). ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem vzhledem k režisérovi a hlavní hrdince očekával nějakou další teen variaci na Hunger Games ale o to více jsem byl překvapen, když jsem dostal docela drsný a odvážný, špionážní thriller jako vystřižený ze 70. let s tou výjimkou, že se zde objevuje nahá Jennifer Lawrence a co si budeme povídat i to je plus. Největší slabinou tak zůstává scénář, který se pokouší o komplikovanější vyprávění a s divákem hraje hru, kdy se neví, kdo je na čí straně a hlavně přepálená skoro dvou a půl hodinová délka, která vzhledem k příběhu nemá opodstatnění. Není to však takový průšvih, jak se povídá a film rozhodně neurazí a umí i zaujmout. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (37)

  • Celosvětová premiéra proběhla 19. února 2018 v Londýně. (Varan)
  • Jennifer Lawrence v rozhovore v show Ellen DeGeneres priznala, že najviac sa obávala vzhľadu jej bradaviek: "Keď prišiel ten deň natáčania, tak som vošla do miestnosti a vravím, prečo ste tu narobili také teplo? Chcem, aby moje bradavky boli obrovské!" Jen a Ellen sa na tejto historke zasmiali, ale herečka vysvetlila, že v danej chvíli štáb nevedel, o čo jej vlastne ide. (Arsenal83)
  • Natáčelo se od 5. ledna do 10. května 2017. Mimo Slovenska a Maďarska se natáčelo ve Velké Británii, v Rakousku a na londýnském letišti Heathrow. (Varan)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama