Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tělo, které najdou dělníci ráno cestou do povrchového dolu, patří mladé ženě, kterou všichni ještě před pár lety obdivovali na obálce časopisů, „co vycházejí v Praze". Žárlil na ni někdo? Pomstil se jí? A co o ní vlastně ví Filipův parťák Martin Plachý, kterého nečekaně přešel cynický humor? (Česká televize)

Recenze (58)

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně pořádný a povedený díl, ve kterém se pátrá po zabité dívce. Hláškuje se tu o sto šest, jedna bizarní postavička vedle druhé, jeden podivnější vztah k mrtvé vedle druhého. Mladý Marvan hlavně maká a pátrá, jeho budoucnost se tu moc neřeší, ale přesto když už se ke konci řeší, je to zábavné. Spokojenost, snad i další díly potvrdí vzrůstající kvalitu. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtá epizoda mi přišla jako zatím nejlepší z celého seriálu. Vyšetřování případu vraždy mě bavilo, tvůrci tentokrát nezapomněli zapojit i humor a hlášky Martina Plachého jsou opravdu propracované. Musím pochválit i Jana Budaře, na kterého jsem v předchozích epizodách pozapomněl, ale jeho Klement Kratěna, jenž neustále bojuje proti reakčním živlům a západnímu imperialismu, je výborný. Jako bonus zde vystupuje Antonín Blaník v roli soudruha Šejby, Marek Daniel ty funkcionáře prostě umí. Bavil jsem se přímo luxusně. ()

Reklama

Nalimator 

všechny recenze uživatele

Kriminální příběh je velká slabota, často sklouzává do úplného nesmyslu. Například v této epizodě se stalo během jedné noci asi 6 náhodných a málopravděpodobných událostí vyústících do vraždy. Lepší je to se samostatnýma scénama (tady např. výslech soudruha) a ukázkama dobových zvyklostí a prostředí. Některé postavy jsou taky vymazlené, nicméně jako celek to bez dobrého příběhu nefunguje. ()

mikruu odpad!

všechny recenze uživatele

Historicky poněkud slátanina. To, že se sami označovali jako "esenbáci", i když už v té době byli "veřejná bezpečnost", prosím. Spousta lidí je tak označovala ještě i po revoluci. Ale to, že se to odehrává v roce 1982 a objevilo se tam policenjní auto VAZ, zeleno bílé, s nápisem POLICIE, to autorům poněkud ustřelilo... ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

60% — Je to zatím čím dál tím lepší. Rozhodně letošní nejlepší seriálový premiérový počin ze všech stanic a žánrů dohromady. Jsem rád, že neznám původní předlohu, aspoň můžu být překvapen. A i tak si myslím, že se autoři dopustili určitých specifik, takže by to nemuselo být tak prozrazující. Těším se na další díly a fakt jsem zvědavej, co z toho nakonec vyleze. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • Pohostinství U Kahanu je Baráčnický dům v Kladně. (sator)

Reklama

Reklama