Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Loutkář Craig (John Cusack) nemůže zavadit o pořádný job, a tak předvádí svá loutková představení plná zklamání a zhrzených lásek přímo na newyorských ulicích. Jeho žena Lotte (Cameron Diaz) je zase posedlá zvířátky. Prodává domácí mazlíčky a také jich má spoustu doma , docela se jim daří otrávit život sousedům. Jejím favoritem je ale retardovaný šimpanz Elijah, kterému se Lotte pokouší vyřešit jeho psychologické problémy. Craig nemá prachy, a proto přijme místo účetního v podniku s bossem, jemuž je už 105 let a se senzační kočkou jménem Maxine (Catherine Keener). Zabouchne se do ní na první pohled, ale Maxine na něj kašle. Naštěstí jenom do té chvíle, než vedle Craigova stolu najdou společně vchod do "Johna Horatia Malkoviche". Přijdou na to, že z tohoto zvláštního objevu by mohla být docela slušná živnost. Vypečení podnikatelé začnou prodávat patnáctiminutové pobyty "v kůži Johna Malkoviche" za 200 dolarů a také sami vzrušující "cestování" vyzkoušejí. Surrealistická cestovka je na světě! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (588)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Svět naruby. Normálně se Malkovich stává postavami, tentokrát se postavy stávají Malkovichem. Sobec je to. Vůbec mu nevadí, když vládne svojí postavě a připadá mu přirozené, že ta tančí, jak on píská, ale když se to prohodí, hned je oheň na střeše. Není však dobře, když se chce Malkovich stát Malkovichem, protože takový Malkovich jistě bude chtít stát se Malkovichem, který bude chtít stát se Malkovichem, který bude chtít stát se Malkovichem. Malkovich, MALKOVICH, MAAALKOVICH!!!! Nikdy to neskončí!!!! ÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍ!!!!!! ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavý námet vyvolávajúci viaceré otázky o potrebe ľudí kontrolovať iných a prostredníctvom takejto kontroly presadzovať seba pochovala pre Kaufmanov scenár neúnosná stopáž. Herecky výborné (Catherine Keener je ukážková mrcha), uletené, ale na môj vkus príliš málo bizarné a príliš dlhé. 8/10 ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

V kůži Johna Malkoviche je druhý film podle Kaufmanova scénáře, který jsem měl tu možnost vidět a musím říct, že se jedná opět o velice nadprůměrnou podívanou. Příběh je originální, což je vlastně známka Charlieho Kaufmana, co scénář to skvost, který si nedovoluje nic kopírovat. U této komedie jsem se opravdu bavil od začátku do konce, barvité dialogy, chytlavý příběh a hlavně hrdinové kteří získávají čím dál více zkušeností. Ještě více než základní dějová linie se mi líbila snaha Craiga a Lotte zalíbil se půvabné ale poněkud nepředvídatelné a odměřené Maxine, v podání skvělé Cathrine Keener. Zajímavá také byla studie Malkovitche, kterého se Craig učil ovládat tak dlouho, až se mu podařilo vypudit hercovo podvědomí do míst, kde již nemá žádnou moc. No prostě parádní podívaná, která nikdy neomrzí... ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Nestandartní podívaná, opravdu ojedinělý a originální námět a výborní herci - John Cusack tady asi předvádí životní výkon. Režisérsky se sice Spike Jonze až tak nevytáhl, ale celkově lze tenhle film pochválit, byť se na něm dá najít i pár chybiček. Btw. Zajímavá je minirolička Charlieho Sheena v roli sebe sama. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

John Malkovich nie je to žiadna hviezda, aj keď ani o tie nie je vo filme núdza, je to spôsob ako sa dostať do kože niekoho iného a chvíľu ním byť. Je to komická a inteligentná sociologická štúdia aj skúška vlastnej identity. Nakoniec, kto by sa na chvíľu nechcel prevteliť a vyskúšať si, aké to je byť niekým iným. Komediálna snímka s kurióznou "cestovnou kanceláriou" privádza na plátno debutujúci režisér Spike Jonze. Prevteľovať sa budú John Cusack, Cameron Diaz, Catherine Keener a prekvapivo John Malkovich. Spike Jonze natočil temnú komédiu so surrealistickými prvkami. Svojím spôsobom dotiahol do absurdných psychologických a etických otázok, spojených v žánri sci-fi s motívom virtuálnej reality. Výrazného efektu dosahuje zapojením marionet, ktoré svojou podobou vytvárajú alter ego ľudským protagonistom a tiež priestor pre metaforu manipulácie s vôľou ľudského jedinca. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (31)

  • Režisér filmu Spike Jonze priznal, že počas propagovania scenáru v Hollywoode mu jeden z producentov navrhol prepísať názov filmu na Being Tom Cruise (V koži Toma Cruisa). (HelenOfTroy)
  • Hra, kterou si Malkovich předčítá v křesle je The Cherry Orchard od Antona Chekhova. (HellFire)

Související novinky

Shia LaBeouf na odstřel?

Shia LaBeouf na odstřel?

14.08.2010

Vskutku podivuhodné spojení – Shia ve filmu australského drsňáka Johna Hillcoata, tvůrce Cesty a nelítostného kenguru-westernu Proposition? Ale ano. Prozatím nic není oficiální, ale údajně už spolu… (více)

Spike Jonze a jeho noční můra

Spike Jonze a jeho noční můra

14.07.2008

I Terry Gilliam, obvyklý terč různých katastrof (posledně mu uprostřed filmovačky umřel Heath Ledger), by si zřejmě už dávno vpálil kulku do hlavy, kdyby se nějaký jeho projekt potýkal s takovými… (více)

Cusackova tragická projížďka

Cusackova tragická projížďka

02.03.2006

Před několika lety se sice ocitl V kůži Johna Malkoviche a udělal z toho docela výnosný byznys, ale nyní bude jméno Johna Cusacka zdobit nezávislé drama GRACE IS GONE v režii začátečníka Jamese C.… (více)

Reklama

Reklama