Reklama

Reklama

VOD (1)

Snímek "12 hrdinů" se odehrává v trýznivých dnech, které následovaly po událostech 11. září 2001. Americká speciální jednotka vedená kapitánem Mitchem Nelsonem (Hemsworth) je vybrána, aby byla jako první poslána do Afghánistánu na velice nebezpečnou misi. Musí zde v drsných horách přesvědčit generála Severní Aliance Dostuma, aby se k nim připojil v boji proti společnému nepříteli: Talibánu a jejich spojencům z Al-Káidy. Kromě překonání vzájemné nedůvěry a obrovských kulturních rozdílů musí Američané – zvyklí na moderní způsob boje – přijmout prastarou strategii válčení na koních. Navzdory této rozpačité alianci musí noví spojenci čelit drtivé převaze – nelítostnému nepříteli, který nebere zajatce. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (234)

Vavča 

všechny recenze uživatele

Mně se příliš nelíbila první část filmu, která se tak nějak potácí od ničeho k ničemu a neumí pořádně charaktery představit, ovšem od příletu do Afghanistánu je to mazec. Knižní předloha je určitě zajímavá věc, ke které bych se chtěl dostat v češtině. Hudba, výprava perfektní, adrenalin stoupá, vojácký humor, Hemsworth má charisma, v druhé půlce je to působivý válečný film. Rozhodně se to vyplatí vidět, škoda té slabé první půle. (viděno 29.12. 2018) Za mě nadhodnocené, ale prostě jsem to viděl tolikrát, že musím dát nadprůměr. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Z mýho pohledu byla obrovská chyba sypat film na vážné notě, která tomu vůbec neprospěla, protože prostě nebyla taková, jaká by měla bejt! Když už, měl se toho ujmout někdo schopnější a zkušenější, takhle si to opravdu na vážnej trhák roku může jenom hrát. Navíc totálně promrhanej potenciál hereckejch kvalit, ať už u Thora, či u Shannona (i když myslím, že ten tam byl asi nejlepší). Třeba Peñovi jsem ty emoce absolutně nežral! Další průser byla dlouhatánská stopáž, kdy se ty dvě hodiny, skrz samý kecání táhly do nekonečna! Za mě to měl Fuglsig otočit o 180 stupňů a 12 hrdinů natočit vyloženě jako akčňák v novým století, kde se budou chrlit vtípky a přesto poteče spousty krve! Nejde o to, že to mělo vypadat, tak jak to asi ti kluci ve válce měli, ale trochu to odlehčit... Tohle jim stejně nikdo nežral, tak by se aspoň divák bavil na plný kule! Hódně slabý tři! 50% ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Rambo 3 part 2. Po rokoch musia amici pomôct afganskym domorodcom pri boji so zakernym Talibanom. Bohuzial charizmatickeho Ramba nahradil nejaky namachrovany nesympaticky mladik bez bojovych skusenosti so svojou totalne nevyraznou druzinou. Napriek tomu, ze film venuje prvu tretinu vykresleniu ich rodinnych vztahov, tak mi uplne splývali a zaroven boli vsetci u prdele. V druhej tretine sa konecne rozputa akcia. A aj ked je R-kova, takze sa dockame nejakej tej krvi a aj par fuckov obcas zaznie, tak pôsobila dost sterilne a vybuchy strasne digitalne. Proste take monotonne prestrelky v ktorych mi bolo uplne jedno ktora strana vyhra. Snaha o seriozne vykreslenie situacie v Afganistane sa vôbec nepodarila, ale film bohuzial nefunguje ani ako bezmyslienkovy akcny vyplach. Na to mu chyba nielen ovela lepsie prevedena akcia, ale hlavne poriadna davka testosteronu, ktora z komanda vojakov napriklad v Predatorovi vyzaruje na plne gule este predtym ako sa rozputa akakolvek akcia. V tomto filme sa nicoho skutocne chlapskeho nedockate. 4/10. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Thor a generál Zod na koních proti Talibancům. Formálně dobře natočené, ale chybí tomu přesah. Lidsky rozměr. Fuglsig ve své prvotině nenabízí nic extra. Prostě jen glorifikace amerického způsobu válčení (naházíme tam bomby). Akční scény koně vs tanky jsou ale povedené a řádně syrové. Škoda jen, že se nevěnuje více uzbeckému generálovi. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Válečný film, ze kterého stříká adrenalin. Solidně technicky provedeno, ale největší sílu má film tam, kde se zdaří vyprávěcí linka. Tálibán měl přesilu 40:1. Přesto se američtí vojáci s místními spojenci pokusili dobýt strategické město Mazáre-e Šaríf. Horskými kaňony bylo možno projet jen na koních, se kterými neměli zkušenosti. Hlavní postava v podání Hemswortha říká, že jezdit v sedle v plné polní bylo úplně jiné, než když si to zkusil při natáčení Thora. Když se se skutečným příběhem seznámil, hned ho projekt nadchl. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (12)

  • Američtí vojáci opravdu dali generálu Dostumovi dárek. Nejprve mu dali krmivo pro koně, které ho moc nepotěšilo. Tak mu poté dali vodku, kterou už ocenil. (Gordy34)
  • Zbraně použité ve filmu byly také útočná puška m4, AK-47, AKU, kulomet PK a RPG-7. Ve filmu se objevil tank T-72, vozidlo pěchoty BVP a raketomety BM-21 Grad. Vrtulník, který vezl vojáky do hor, byl C-47 Chinok. (K98)
  • Ve filmu se převážně objevuje útočná puška značky Kalašnikov. Ale objevuje se zde i samopal/útočná puška československé výroby vzor 58. Například verzi se sklopnou kovovou ramenní opěrou, cca v polovině filmu, třímá v rukou před jedním z útoků kmotřenec generála Dostuma. Tato zbraň je mj. ve výzbroji jak afghánské policie, tak armády. (Michalechal)

Reklama

Reklama