Reklama

Reklama

VOD (1)

Snímek "12 hrdinů" se odehrává v trýznivých dnech, které následovaly po událostech 11. září 2001. Americká speciální jednotka vedená kapitánem Mitchem Nelsonem (Hemsworth) je vybrána, aby byla jako první poslána do Afghánistánu na velice nebezpečnou misi. Musí zde v drsných horách přesvědčit generála Severní Aliance Dostuma, aby se k nim připojil v boji proti společnému nepříteli: Talibánu a jejich spojencům z Al-Káidy. Kromě překonání vzájemné nedůvěry a obrovských kulturních rozdílů musí Američané – zvyklí na moderní způsob boje – přijmout prastarou strategii válčení na koních. Navzdory této rozpačité alianci musí noví spojenci čelit drtivé převaze – nelítostnému nepříteli, který nebere zajatce. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (234)

laik_60 

všechny recenze uživatele

ale áno, náhoda a scenár to tak chceli, všetci prežili, a pri akciach bolo na čo pozerať. Milovníkom vojnovych filmov odporúčam. A ten afgánsko- uzbecký generál mal pravdu. Z Ameriky sa stal len ďalší kmeň. Pokiaľ ostanete ste priatelia, pokiaľ odídete, ste nepriateľom. Ktosi kedysi v nejakom filme povedal, Afganistan nikdy vo svojej histórii si žiadna ríša, žiadna mocnosť nepodriadila. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Ano, přesně takhle se to celé samozřejmě stalo. Hodní kluci američtí se vydali zachraňovat muslimské životy a bezhlavě se vrhali do víru války a dávali v sázku své bídné životy. V reálu bych si to představoval asi tak, že kluci leželi někde ve stínu na horském hřbetu, chytali bronz a tu a tam si objednali krupobití na zadané souřadnice. Tento film je tedy dle očekávání klasickou americkou náborovou pohádkou. Když jsem viděl ty úvodní debilní klišoidní sentimentální pasáže se sondami do rodin jednotlivých "hrdinů", tak se mi chtělo zvracet. Naštěstí to zde tvůrci na rozdíl od ostatních válečných "velkofilmů" vzali v kostce. Film se nebral až tolik vážně, jako obdobné píčoviny a dobře se koukalo na tradičně úžasného Shannona a solidního Hemswortha. Škoda, že se tvůrci neoprostili i od ostatních sentimnetálních kokotin ve stylu adopce malého arábka černouškem a podobně. Lepší dva kousky. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

moderní válečné hollywoodské filmy mají velký problém najít a vybalancovat celkem tenkou hranici mezi dobrým válečným filmem a patetickým blábolem,který ocení maximálně samotní američani.Tenhle problém se pak exponenciálně zvětšuje ve chvíli kdy jde o film točící se kolem událostí z 11.září a těsně po něm a ve chvíli kdy jde navíc o film inspirovaný skutečností,začíná být jasné,že tady ta hranice nejspíš neexistuje.Zápasil s tím Lone Survivor a stejně tak s tím zápasí i 12 strong.Oba dva filmy jsou si podobné možná víc než by bylo zdrávo.V obou máme skvělé obsazení,stejně jako výborné akční scény.Zároveň ale oba disponují místy až nesnesitelnou vrstvou patosu,která celý film zbytečně sráží...12 strong je prvních cca 45 minut zbytečně ukecaná nuda,která posléze přejde v solidní válečný (i když trochu jednotvárný) film aby nakonec přišlo finále jak ze 7 statečných,kdy neohrožení američané na koních uspějí proti protivníkovi který je nejen v ohromné přesile,ale navíc má i tanky a raketomety.Pokud se v reálu tohle opravdu takhle stalo,pak všechny klobouky dolů,ale tady to v celkovém vyznění působí extrémně přehnaně a ani trochu reálně...60% ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Věděl jsem, že to bude náhodný válečný film o Afganistánu číslo 56, kde zarostlí modelové střílí zástupy zlounů v turbanech, ale říkal jsem si, že to přijmu a nenáročně se podívám na nějaké výbuchy a vojenskou techniku. Celé je to ale tak průměrné a stereotypní, až se na to i špatně kouká. Radši si dejte mnohem lepší Benghází. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Rambo 3 part 2. Po rokoch musia amici pomôct afganskym domorodcom pri boji so zakernym Talibanom. Bohuzial charizmatickeho Ramba nahradil nejaky namachrovany nesympaticky mladik bez bojovych skusenosti so svojou totalne nevyraznou druzinou. Napriek tomu, ze film venuje prvu tretinu vykresleniu ich rodinnych vztahov, tak mi uplne splývali a zaroven boli vsetci u prdele. V druhej tretine sa konecne rozputa akcia. A aj ked je R-kova, takze sa dockame nejakej tej krvi a aj par fuckov obcas zaznie, tak pôsobila dost sterilne a vybuchy strasne digitalne. Proste take monotonne prestrelky v ktorych mi bolo uplne jedno ktora strana vyhra. Snaha o seriozne vykreslenie situacie v Afganistane sa vôbec nepodarila, ale film bohuzial nefunguje ani ako bezmyslienkovy akcny vyplach. Na to mu chyba nielen ovela lepsie prevedena akcia, ale hlavne poriadna davka testosteronu, ktora z komanda vojakov napriklad v Predatorovi vyzaruje na plne gule este predtym ako sa rozputa akakolvek akcia. V tomto filme sa nicoho skutocne chlapskeho nedockate. 4/10. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (12)

  • Michael Shannon si zahrál vojáka ve filmu World Trade Center (2006), organizoval zde odvetnou akci za útok na „dvojčata“. Ve filmu 12 Strong hraje vojáka reagujícího na tento útok. Dalším hercem, který si zahrál v obou filmech, je Michael Peña, ten si však v prvním filmu zahrál policistu. (bagrneplave)
  • I když se většina filmu odehrává v Afghánistánu, natáčelo se pouze na území Spojených států amerických, a to zejména ve státech Nové Mexiko a Kalifornie. (Yardak)

Reklama

Reklama