Reklama

Reklama

Hříšnice

(seriál)
Trailer
Drama / Mysteriózní / Thriller / Krimi
USA, (2017–2021), 24 h 5 min (Minutáž: 41–55 min)

Tvůrci:

Derek Simonds

Předloha:

Petra Hammesfahr (kniha)

Hrají:

Jessica Biel, Christopher Abbott, Bill Pullman, Patti D'Arbanville, Teri Wyble, Robert Funaro, C.J. Hunt, Jacob Berger, Adrienne Lovette, Abby Miller (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(32)

Cora Tannettiová (Jessica Bielová) je obyčejná dvaceti sedmi letá žena, která je šťastně vdaná za Masona Tannettiho (Christopher Abbott) a má s ním malého syna. Krom toho, že je Cora spořádanou matkou, je také spolehlivou pracovnicí v podniku svého tchána. Jednoho dne si celá rodina vyjede na výlet k jezeru, kde chtějí strávit slunné odpoledne. Když však Cora začne pozorovat dva mladé páry na pláži, zničehonic popadne nůž, kterým synovi krájela ovoce, přistoupí k nic netušícímu mládenci Frankiemu a začne jej bodat po celém těle. Frankie na místě umírá a Cora je ihned dopravena do vazby. Případ by mohl být vyřešen rychle – bylo mnoho očitých svědků, a i samotná Cora se k činu přiznává, i když sama netuší, proč onu věc spáchala. Vyšetřování se ujímá starší detektiv Harry Ambrose (Bill Pullman), který se nenechá odbýt jednoduchostí současné verze vraždy, a hodlá přijít na to, proč k ní skutečně došlo... První osmidílná řada seriálu Hříšná duše vznikla podle knihy německé spisovatelky Petry Hammesfahrové, jež byla vydána poprvé v roce 1999. Seriál byl dvakrát nominován na Zlatý glóbus za nejlepší minisérii nebo TV film, a také za nejlepší herečku v minisérii nebo TV filmu Jessicu Bielovou. Ta vedoucí úlohu v seriálu ztvárnila vůbec poprvé a diváci ji můžou znát ze snímků jako Iluzionista (2006), Hitchcock (2012) nebo z klasických hollywoodských trháků jako Blade: Trinity (2004), Next (2007) nebo Total Recall (2012). Bill Pullman, představitel detektiva Ambrose, má za sebou bohatou hereckou kariéru, z níž je možné zmínit např. komedii Spaceballs (1987), Lost Highway (1997) Davida Lynche či film Den nezávislosti (1996). (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (122)

warrenur 

všechny recenze uživatele

Hoci napriec castami nevyvazeny a sem-tam hereckymi prejavmi Biel znacne otravny, serial ako celok svojim pribehom vie zaujat. Policajt, ako vzdy s nejakym tym demonikom, taktiez celkom motivovane nasleduje intuiciu. Ale tiez vie tym svojim "nevyjadrenim", uhybavymi pohladmi celkom otravit. Posledna cast je velmi dobra a aspon odmeni divacke neuspokojenie z predoslych casti. Z mojho pohladu je serial znacne nadhodnoteny. Zavisi, ci prekusnete par spominanych negativ, ci antipatii k postavam. Priemer. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Každej si myslí, že máme všichni stejný šance. Nemáme." Ve zkratce: Season 1: Kvalitativně parádně vyvážený seriál, který příkladně využívá tématu zapomenutých a potlačených vzpomínek. Nejasnost, matoucí asociace a neutuchající bolest poznamenaného života. Bill Pullman boží. Season 2: Podobný mustr (iracionální zločin a následná rozplétačka) tentokrát stojí především na skvěle napsané postavě Very Walker, která celou sérii balancuje na hranici záporáctví. Cajk. Season 3: Nietzche, život a smrt. Námět je interesantní a chvílemi schopně vrství pošahaný příběh nihilistického magora + Harryho zabordelené dušičky. Škoda, že to potápí kráva Sonya. A jo, taky je to trochu nuda. Season 4: Zdánlivě nejobyčejnější série - nakonec ale pomalu nejlepší, jelikož atraktivně a napínavě kombinuje osvědčené krimi atributy. Vnitřní souboj i souznění démonů Harryho a Percy pak dodávají něco navíc. ()

Reklama

uiu 

všechny recenze uživatele

Po pilotním díle jsme si říkala, že to vypadá na mou další srdcovku, ale jaksi všechny karty jsou vyskládány na stůl už ve 3. díle a čím víc po skončení celé minisérie přemýšlíte nad dějem, postavami a jejich rozhodnutími, tak je to v podstatě jen splácaný bič z ničeho. Tolik WTF otázek, co mě po skončení napadaly a jaksi na ně tvůrci nemají odpovědi, protože nad tím asi až moc přemýšlím. No hodně průměrný seriál, co si chce hrát na druhý True Detective, ale bohužel. ()

hanagi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavý námět, který mě mile překvapil logickou a nepřekombinovanou pointou. Osudový a tragický moment, ale naprosto pochopitelný, se zvrtne do zoufalého činu, jehož následky se po létech vrací jak bumerang. Z obou odlišných sester mě jednoznačně nadchla ta se slabým a nemocným tělem, ale s bystrým mozkem a svobodnou duší. ()

pavcas 

všechny recenze uživatele

Jesicca Biel je manželka a matka malého chlapce, které změní celý dosud bezúhoný život jediný den na pláži. Během chvíle je obviněna z vraždy, ke které se také přizná, nemá ale nejmenší tušení, proč udělala to co udělala. Detektiv (Bill Pullman), který je pověřen vyšetřováním případu by sice mohl vše rychle uzavřít, má doznání, má očité svědky, má mrtvolu, co ale nemá je motiv a ten mu nedá spát. Ačkoli to ze začátku vypadá, že příběh jede podle jasné šablony..fanaticky náboženská rodina, drogy, možná nějaké to zneužití, v druhé polovině zjistíte, že vše je jinak, že se sice Jess její život už jednou pod rukama zhroutil, ne ale z důvodů, jak je to ze začátku naznačováno. ()

Galerie (367)

Zajímavosti (2)

  • Jessice Biel bylo při natáčení 35 let, přestože hrála postavu Cory Tanetti, které je v seriálu 27 let. Navrch hraje Coru i ve flashbacích, ve kterých jí je 23 let. (hansel97)

Reklama

Reklama