Reklama

Reklama

Castle Rock

(seriál)
  • USA Castle Rock
Trailer 2
Fantasy / Horor / Mysteriózní / Thriller / Drama
USA, (2018–2019), 16 h 36 min (Minutáž: 43–60 min)

Hrají:

Melanie Lynskey, Scott Glenn, André Holland, Jane Levy, Terry O'Quinn, Bill Skarsgård, Sissy Spacek, Alex Ziwak, Phyllis Somerville, Ryan Eatherton (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(20)

Psychologicky laděný hororový seriál Castle Rock, situovaný ve fikčním světě Stephena Kinga, je originálním příběhem kombinujícím mýtické prvky a velice intimní způsob vyprávění, jaký známe z Kingových nejoblíbenějších děl. Na několika málo čtverečních kilometrech mainských lesů se postupně odehrává epická sága utkaná ze světla a temnoty. (HBO Europe)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (104)

misterz 

všechny recenze uživatele

Fantastický mysteriózny seriál s hororovými prvkami, S. King v plnej paráde. Hlavná os dejovej linky, rozpletanie záhad a spájanie skladačiek jednotlivých kúskov do výsledného temného príbehu, pochmúrna a mrazivá atmosféra... to všetko robí z toho seriálu jeden veľký mysteriózny masterpiece. Oceňujem tiež, ako sa na začiatku nastolili záhady a ako sa nutkanie po objasneniach všetkých tých otáznikov okolo postáv stávalo z dielu na diel intenzívnejšie a intenzívnejšie. Na druhú stranu ma trocha mrzí trochu odbitejší záver, celé to finálne rozuzlenie (posledné minúty) mi prišlo ako z rýchlika, autori sa mohli ešte s divákom trochu pohrať. Na hranici 4-5 hviezd. 89/100 ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Asi nepřekvapím prohlášením, že jsem od Castle Cork čekal mnohem víc. Ti co vydrželi až do konce, se mnou asi budou souhlasit, že finále mělo být mnohem silnější, než předložený rozplizlý závěr. Měl jsem to možná předpokládat, protože kvalita kulminovala někdy kolem šestého dílu a pak přišel postupný pád, který nedospěl až do regulérní bídy, jen díky malému počtu dílů. Do té doby jsem byl vrcholně spokojený. Herci byli slušní až skvělí, atmosféra hororově temná a režie doslova luxusní. Už je prý ohlášená druhá sezóna, za níž jsme asi zaplatili oním zmíněným rozpačitým koncem. Takže zbývá jen doufat, že scenáristé zjistí kde udělali chybu. ()

Reklama

uiu 

všechny recenze uživatele

1. série - Ačkoliv děj drží pozornost, je to takové neslané nemastné, aby vám předposlední díl podokopl nohy a skopal vás do kuličky. Bomba! Pět zasloužených hvězd. 2. série - Hlavní hrdinka je nevýrazný maniak, která roli získala nejspíš jen proto, že má obří modré oči a v každém díle je na ně zoom aspoň 20x. Děj slabý a s první sérií nuceně propojený (ale až někdy v 8. dílu). Konec pak odkazuje na úplně jiné Kingovo dílo. Hodně slabé 3 hvězdy. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

série 1: Seriálové Kingovky mě začínají bavit. No, spíš jsou to rozmáchlejší minisérie, u mě osobně to začal Outsider a tak jsem řekl, proč nezkusit něco z tohohle divného městečka, plného odkazů, na jiné Kingoviny ("říkám si tak podle strýčka, prý se pokusil v jednom opuštěném horském středisku pozabíjet rodinu sekyrou"). Atmosféra je tu hutná tak, že by i rákosníčkovo mlha mohla závidět a opírá se o výborně napsané postavy, které mě baví svou naprosto nedokonalostí a přirozeností, kde jedinou vadou na kráse je hlavní role A. Hollanda, který střídá dva a půl výrazu a přehrají ho všichni přítomní (včetně rozkošné Melanie Lynskey, která hraje naprosto úžasnou, lehce neurotickou osobu a je naprosto rozkošná a bavila mě mnohem víc, než všechny její výstřihy co měla ve dvou a půl chlapa dohromady. Pokud máte problém s budováním mytologie místa a postav, třeba ve druhém To, budete mít pravděpodobně problém i tady, ale mě to baví, stejně jako pro mnoho lidí anti-klimatické zakončení a jako bonus je tu perfektní ztvárnění postavy s Alzheimerem. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Presne tohle je moje oblibene mysteriozni serialove zradlo, ktere jsem ze zacatku hltal na 100%, ale s blizicim se koncem serie to bohuzel ztraci tempo a kvalitu. Mno, a pokud si to kvalitu neni schopne udrzet ani po jednu serii, nema smysl ocekavat serii druhou. JJ Ambrams na produkcni zidli se nezapre, stejne jako Lost to dokaze zaujmout nastartovanim zahad, ktere ale nedorazi do dustojneho konce. 7/10 ()

Galerie (320)

Zajímavosti (13)

  • Postava Jackie Torrance (Jane Levy) odkazuje na postavu Jacka Torrance z Osvícení (1980). Když Jackie Torrance zabije Gordona sekerou, jde o přímý odkaz na Jacka Torrance (Jack Nicholson) z Osvícení a jeho nejslavnější scény, po kterém si vzala jméno. (Rammos)

Související novinky

Nová adaptace Prokletí Salemu našla režiséra

Nová adaptace Prokletí Salemu našla režiséra

13.04.2020

Minulý rok jsme se dozvěděli, že Kingův horor Prokletí Salemu se po letech dočká nové verze. Produkovat ji měl James Wan a do scénáře se pustil Gary Dauberman, jenž napsal například nové To nebo… (více)

Reklama

Reklama