Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Středoškolák Jakub (Oldřich Kaiser) musí během léta absolvovat prázdninový jazykový kurz. Hned po příjezdu jej ale čeká nepříjemné překvapení: lektorkou kurzu je učitelka Klára Fišerová (Daniela Kolářová), která Jakuba nechala propadnout. Rozvedená učitelka s sebou má pětiletého syna Davida (Tomáš Holý) a Jakub tak naplánuje brilantní pomstu. Akce se mu však vymkne z rukou i ze srdce... (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (211)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Romantický komedie vážně nemusim. Navíc tady jsem chvílema měl dost vážný pochybnosti o tom, jestli chce Kaiser přebrousit svou učitelku angličtiny a nebo jejího syna. Jinak Kolářová se svou angličtinou připomínala Kryšota a jeho "jazyk mezi zuby a řekněte dz" ve filmu Četník v New Yorku. Tohle snad mohla aspoň trochu zachránit akorát Bára Štěpánová, kdyby ukázala kozy. Ale v tomto filmu je překvapivě neukázala... ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Slabších 60%. Takový milý pohodový český film, který neurazí, ani nenadchne. Na komedii jsem čekal trošku více zábavy, ale co naplat. Film ubíhal celkem rychle, nic moc se nedělo, sem tam nějaká zábavnější scéna a situace. Na jedno kouknutí OK. Ale jinak celkem o ničem. Rozhodně jsem to čekal lepší. Howgh! ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Karel Kachyna /Ucho, Kocar do Vidne/ natocil tentokrat len priemerny normalizacny film o prazdninach v normalizacii sa venujucemu Ceskoslovensku. Akysi namet sa da vymysliet aj tuna, film siel vladnucim sudruhom pekne po chuti, takze mohol ist aj v kinach. Daniela Kolarova /Na kolejich ceka vrah/ samozrejme vyborna a Tomas Obleceny sa dal zniest. . Ovsem film je len taky znesitelny normalizacny priemer : 56 % ()

campix 

všechny recenze uživatele

Setkání v červenci je pro mě poměrně záhadou. Jak mohli komunističtí pohlaváři kvitovat film, který podle mě i dnes může zvedat nejedno obočí. V ději se ocitáme na prázdninovém jazykovém kurzu, kde se shodou náhod setkává učitelka (Daniela Kolářová) a její student ze střední školy (Oldřich Kaiser), kterého nechala během školního roku propadnout. Co čert nechtěl. Díky malému synu učitelky (Tomáš Holý) se oba velice zblíží a nakonec i zamilují. Svižná letní romance, kde vůbec nefunguje chemie na trase Kolářová - Kaiser. Perličkou je pak angličtina Daniely Kolářové jako angličtinářky. ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"A na svatební cestu pojedeme do zoo.." ;) Film se "strašným numerem" Tomášem Holým snad nikdy nemůže být špatný. I zde řádí jako "ďábel", nad něž "žádné pozemské zákony neplatí".  Dospělácká dvojice Kolářová - Kaiser je poněkud nesourodá, ale ta proměna "staré, utahané a nerudné" učitelky v zamilovanou holku se Daně Kolářové vážně povedla. Kachyňova režie zrovna moc výrazná (snad kromě závěrečné karnevalové scény) není, letní atmosféru ten film ale určitě má. Naprosto vynikající je hudba Zdeňka Lišku, která svou nápaditostí i intenzitou krásně graduje právě v oné závěrečné karnevalové scéně. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (10)

  • Natáčení probíhalo na zámku Roztěž u Kutné Hory (stejně jako později seriál Život na zámku). Film se natáčel od 14. dubna do 12. září 1977. (AndewMX)

Reklama

Reklama