Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matěj a Kuba žijí v Růžovém království, kde se lidem moc dobře nežije. Zemi místo krále vládne vyslanec Theofil, který se stará jen o svou kapsu. Jedné noci vleze Kuba do Theofilovy spižírny, aby ukradl něco ke snědku. Místo jídla tam objeví truhličku s jeho penězi. Kuba z ní ukradne zlaťák, při loupeži ale udělá hluk a je odhalen. Oba mladíci skončí ve vězení, ale podaří se jim uprchnout. Při útěku se zatoulají do Liliového království, kde se seznámí s rozmazlenou a panovačnou princeznou Markétkou, která ráda ubližuje lidem. Osud pak zavede Matěje a Kubu do kouzelného Černého lesa, kde se po setkání s roztodivnými bytostmi a jejich vládkyní konečně napraví. (TV Nova)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (261)

easaque odpad!

všechny recenze uživatele

odpad další nekoukatelná pohádka z letošních Vánoc si odnáší odpad. Asi mají současní režiséři a producenti jiný pohled na to jak by měly vypadat. Ale jsem rád, že tu s tímto názorem nejsem ojedinělý. Takový mišung postaviček jsem už dlouho neviděl a ještě ta nepřehlédnutelná snaha vypadat jako v Avatarovi. Znovu se přiznám, že jsem nedokoukal, ale na to se mám ještě moc rád. A jestli na tomto chcete vychovávat své děti, tak to potěž panbůh ;-) [ PŘÍBĚH: X /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Pohádka trpí na nepřehlednost postav a dějových linek, příběh je dost komplikovaný a roztěkaný. Potěšila mě ale hezká výprava (až na některé ulítlé masky), exteriéry Českého ráje a zajímavé herecké obsazení. Závěr trochu budil rozpaky a celek působí poněkud zvláštně. Dětem se ale tato pohádka líbí a já jsem se také pobavil. ()

Reklama

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Opět předlouhá nuda plná neoriginality a klišé, která podle toho co jsem kolem sebe zaznamenal, nebrala ani děti a ti jsou předpokládám cílovou skupinou téhle ubohé snahy o další klasickou českou pohádku. Pokud autoři čekali, že postačí vyšoupnout do lesů pár chaoticky se pohybujících strašidel, podle nich v přelomových, nákladných a originálních maskách, tak by jim měl asi někdo vysvětlit, že by to chtělo i krapet děje a zápletky. Navíc, jak už v komentech zaznělo, tak i mne to trošku přišlo jako obšlehnutej avatar a hromada jiných, ne zase tak originálních bubáků. Dějově jde o něco, již v různých obměnách stokrát natočené, dobro a zlo se zde často prolíná a sympatie jsem neměl vůbec k nikomu. Pokud nakonec s kina odchází i naštvaný prcek s hláškou "To byla ale blbost" tak asi dál není nic moc dodávat. Hůl už mám na třikrát přelomenou :-( ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Inu, je to již dávno, několik měsíců zpět – kdysi v létě LP 2016, kdy mě mladí s vnoučaty vytáhli z baráku do společnosti. Na náměstí se konala veřejná projekce – a lidi představte si, zdarma! Diváků bylo požehnaně i přestože večer již bylo docela chladno. Film začal a diváci se postupně zklidnili. Bolek totiž lákal a sliboval dobrou podívanou. Jasně, i Olda Kaiser. No jo, ale pokud by byl scénář zajímavý a ne nuda a pokud by si nezahráli hlavní herečtí "tahouni" pouze drobný "štěk". Diváci by asi vydrželi do konce. Takto postupně odcházeli a na konci sedělo na lavicích opravdu jen pár prochladlých trpělivců včetně nás, kteří si naivně mysleli, že alespoň v závěru filmu se NĚCO stane. NESTALO! Věřte nebo nevěřte, ani mým vnoučatům, tedy dětem, se nic nestalo. Z nudy totiž zlobily. No, ... už sám název Řachanda mě mohl odradit předem. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Lesní tvorové, zelené Avatarky, jejich masky na mne moc dobrý dojem neudělaly jako celkově pitvoření postav. Ano, je to pohádka primárně pro předškoláky nebo prvních několik stupňů základky, kteří se z těch blbin tetelí blahem. Ty to baví! Plejáda známých herců, ale dospělák tam mnoho zábavy neshledá. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (9)

  • Když má princezna přenášet vodu, můžeme si všimnout stromu, který je pokácen motorovou pilou. (cmenda)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama