Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Perla je nejvyšší a zároveň nejlépe zabezpečená budova na světě. Přesto její majitelé najmou velezkušeného bezpečnostního experta Willa Sawyera (Dwayne Johnson), aby to oficiálně potvrdil. Jenže pak začne v budově hořet a o technickou závadu se rozhodně nejedná. Will, coby bývalý šéf týmu FBI, který se specializoval na záchranu rukojmích, zažil už leccos, ale tohle je přece jen silná káva. Požár se rychle šíří a Will zjistí, že právě on je podle policie odpovědný za jeho založení. I když se zrovna pohybuje mimo budovu, bude muset rychle dovnitř, protože v jednom z nejvyšších pater je uvězněna jeho žena (Neve Campbell) se dvěma dětmi. A to stále ještě není všechno, v mrakodrapu se pohybuje ozbrojený gang, se kterým se bude muset Will taky vypořádat, pokud chce své blízké zachránit. Ještě jsme zapomněli zmínit, že po vážném zranění z minulosti má jednu nohu umělou a že jediná cesta do domu v plamenech vede přes vedle stojící jeřáb, z jehož ramene ve výšce několika desítek metrů bude muset přeskočit. (CinemArt)

(více)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (489)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Když se dívám na na Dwaynovu kariéru, tak ho musím pochválit, nevypadá věru zle, zkrátka kariéra jak má být. Já k němu choval docela dost nedůvěry, ale ta jeho píle a vytrvalost je hodně dobrá a vlastně se za ty roky stal jediným akčním áčkovým herecem součásnosti (Vin Diesel a Statham fakt ne a další mě ani nenapadaj ). Mrakodrap je akční žrádlo se vším všudy včetně digitálních a rodinných dochucovadel, ale v míře prospěšné a divákova zdraví nenarušjící. Ve filmu krom herců hraje ještě oheň, kulky, pěsti, výška a hlavně umělá noha, ta předvedla skvělý výkon a nominace na Oscara za vedlejší roli by jí neměla uniknout. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Skyscraper" nevyzeral ako veľmi originálny film, ale súčasne som dúfal, že ma aspoň dokáže udržať v pozornosti. A všetko som dokopy stavil na jedinú kartu. Dwayna Johnsona. Kdekoľvek sa objaví, dokáže film urobiť zaujímavejším a pozerateľnejším. Ako to dopadlo tu? Popravde rovnako. Myslím si, že je schopný, je talentovaný, vie ponúknuť dobré rozhodnutia a dokonca mu film dopraje aj pár vtipných momentov. Ako dvere na žeriave alebo zhodnotenie, že ak nestačí lepiaca páska, tak je potreba viac lepiacej pásky. A popravde lepiaca páska je tu skutočne vo veľkej role. Neve Campbell som nevidel pekne dlho a musím povedať, že som s ňou spokojný. Jej úsmev je čarovný ako keď som ho videl prvýkrát, no súčasne mám pocit, že tu nie je len nudnou manželkou, ktorú treba zachrániť. A vie sa o seba postarať a aj o svoje deti. Je šikovná, vie bojovať a nebráni sa riskovať. Takže je podľa mňa dobrou postavou. Čo sa týka detí, tak sú tiež okey. Myslím, že sa snažia. Takže aspoň v tom smere ich ocením. A okrem toho sú tu aj celkom dobré efekty a záverečná časť v guli je podľa mňa spracovaná dobre. No potom sú tu aj problémy. V prvom rade si povedzme pravdu, čo sa dá povedať o príbehu tohoto filmu, čo sa nedá povedať o všetkých ostatných filmoch, ktoré majú tento scenár. Ak ste videli jeden, videli ste všetky a je jednoducho odhadnuteľné čo sa stane. Čo sa týka dvoch postáv, tak stačí jeden pohľad a pár dialógov na to, aby ste zhodnotili, že kladní hrdinovia to nebudú. Napriek tomu, že tak majú pôsobiť. A okrem toho tu musíme mať aj "Black Widow" z Hong-Kongu. Je to tak divné, až to je miestami super a miestami otravné. Ako celok to vnímam ako dobrý film na zabitie času. S trochou pop-cornu je to podľa mňa dobrý akčný thriller. Len bez prekvapení. Možno s výnimkou Neve Campbell. Rozhodnite sa sami. Hodnotenie: B- ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Sympaťák Dwayne má škraloup z minulosti, kdy nezabránil tragédii a ještě má místo nohy protézu, nyní pracuje coby bezpečnostní expert, před kterým se otevřel lukrativní job v podobě prověření bezpečnosti v právě dostavěné nejvyšší budově světa, která bere dech kolemjdoucím v Hongkongu. Zanedlouho ovšem visí hlavou dolů zachycený nohou za lano, skáče z jeřábu do rozbitého okna mrakodrapu, uhýbá kulkám odstřelovačů nebo drží most vlastníma rukama. Tvůrci u toho (no, snad) pomrkávají na diváka, protože náš novodobý MacGyver porušuje všechny možné zákony fyziky a logiky. Proč? Protože rodina je základ a protože budovu podpálí teroristé, kteří od čínského investora něco chtějí. Smrtonosná past (včetně démonického Hanse Grubera) je pochopitelně někde jinde, ovšem čekal jsem testosteronové béčko a to taky dostal. Tvůrci byli líní vymyslet něco nápaditého, takže si postupně odškrtáváme jednotlivé kolonky, asijské peníze zaplatily solidní triky a přihlouplé publikum pod hořícím kolosem nadšeně tleská. Na jedno použití, ale proč ne.. solidní tři hvězdy!! ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Tohle nejde brát vážně natož srovnávat se Skleněným peklem z roku 1974. Jako vždy nejdříve vidíme hrdinovu policejní minulost, současnou rodinnou idylu , vydírání pomocí dětí a budoucí zrádce. Dekorace mrakodrapu jsou zajímavě provedeny a děj má slušný spád. Ale ty herecké výkony prakticky všech! Finále je moc nastavované. ()

kiddo 

všechny recenze uživatele

Šla jsem na to jako na hláškoidní sled QTE ve formě vykrádačky Skleněného pekla a Smrtonosné pasti, v podání toho nejvíc elektrifikujícího kuchaře sportovní zábavy. To vše jsem dostala, a navíc charakterový oblouk, v jehož rámci se ženská naučí používat telefon. Nádherně blboučké. Doporučuju sledovat s někým, kdo má patologický strach z vejšek. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (7)

  • Písnička, která hraje na konci filmu, je „Walls“ od Jamie N. Commonse. (Duoscop)
  • Natáčelo se od 14. srpna do 17. listopadu 2017 v Hong Kongu a Kanadě. (Varan)

Související novinky

Dungeons & Dragons se dočká i seriálu

Dungeons & Dragons se dočká i seriálu

12.01.2023

Již letos v kinech uvidíme filmovou adaptaci populární hry na hrdiny Dungeons & Dragons. Snímek Dungeons & Dragons: Čest zlodějů natočili John Francis Daley a Jonathan M. Goldstein (Noční hra… (více)

The Rock míří do džungle

The Rock míří do džungle

10.04.2017

Dwayne Johnson se nefláká. Letos ho uvidíme v Rychle a zběsile 8, Pobřežní hlídce a Jumanji, tedy ve třech docela velkých filmech, a do budoucna to s ním bude podobné. V roce 2018 nám naservíruje… (více)

Reklama

Reklama