Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyřicetiletý Luboš Cafourek je svérázný instalatér z vesnice Tuchlovice u Prahy. Je zručný a poctivý, se vším si poradí, žádné práce se nikdy nezalekne. Nemá auto, za zákazníky jezdí na kole, nebo autobusem, nebo se nechá vozit. Mobil nepoužívá, telefonáty za něj vyřizuje jeho matka, která mu také vaří, nakupuje, pere, dělá účetnictví a řídí chod celé domácnosti. Luboš má vždy na všechno nečekanou a vtipnou odpověď, ale praktický a společenský život mu uniká mezi prsty. Za práci si nedokáže říct pořádné peníze, kamarádům opravuje zadarmo a to, co vydělá, hned utratí za jídlo pro toulavé kočky, nebo prosází. Luboš všechno nepříjemné odsouvá na „později", nebo na „uvidíme". Všechny jeho pokusy o kontakt se ženami končí fiaskem, mamka se marně snaží, aby syn konečně získal partnerku... Vesnická komedie Instalatér z Tuchlovic je o muži, který všem všechno opraví, ale vlastní život spravovat nedokáže. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (468)

Hunt 

všechny recenze uživatele

Hlavní problém vidím v obsazení Jakuba Koháka, neboť postava, kterou zde měl ztvrárnit je zcela nad jeho herecké možnosti (schopnosti). Příběh není nikterak objevný či záživný, spíše přirozeně vyplývající až předpokládaný (což není výtka). Při sledování se mi vybavil film Václav (2007), do kterého dokázal Ivan Trojan vložit něco hrozně lidského, přirozeného a velmi přínosného. Tomáše Vorla st. považujii rozhodně za lepšího režiséra než-li Jiřího Vejdělka. Zároveň vybrat herce, který je schopen nejen fyzicky, ale hlavně vnitřně zvládnout nejen postavu (ale v tomto případě i celý film a handycap hlavního hrdiny, neboť Kohát téměř nesleze z obrazu), často může rozhodnout, zdali film je přijatelný, či zajímavý, nebo dokonce překvapující. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Keď sa to tak vezme, tak Instalater z Tuchlovic je vlastne klasická romantická komédia. Viac menej je nám od začiatku jasné, s kým Luboš skončí, i keď je tu ženských viacero a občas zapochybujeme. Chvíľu sa pasívny hrdina snaží ako-tak sám, chvíľu mu dohadzuje známosti maminka, chvíľami sa snažia miestne ženské. Po dlhej dobe mi ani nevadilo, že všetky postavy sú iba typmi a do nejakých psychologických hĺbok sa nejde, ale to je aj tým zvoleným žánrom. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Není to špatné, ale buď měl Vorel přitlačit na dramatickou rovinu a komediii ponechat jen na bázi prvků, anebo to udělat naopak. Takhle film přešlapoval napůl cesty, aby se místy jen nerozhodně nakláněl na tu či onu stranu. Po herecké stránce solidní a byť Koháka příliš nemusím, pokud tedy zrovna nechytá za Houslice, tak tady mi seděl. Holubová pak zahrála to co měla a zamrzí málo využitá dvojice Budař-Čtvrtníček. Lepší průměr, který vidím jako lehce promrhanou příležitost. 60% ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Důkaz, že český film zůstává nekoukatelným brakem, ač se snaží o hlubší téma. Samotářský Luboš dělá instalatéra na živnosťák, žije se svou matkou a je tak nějak spokojený. Když se jeho matka rozhodne, že je čas si najít nevěstu, neprotestuje. Celé je to stereotypní, nedovařené. Postavy jsou nedotažené do konce, zůstávají neuvěřitelné. Ženské role jsou až na Evu Holubovou všechny nesnesitelné, z mužských všechny převálcoval Jakub Kohák. Je to takový malý film dvou herců. Nechápu, kdo tohle označil jako komedii. Že je ústřední postava psychicky nemocná, neznamená, že se budete lámat od začátku do konce. Instalatér z Tuchlovic je film, který si klidně pusťte k žehlení. Nebo k vaření. Nebo k řezání dřeva na cirkulárce. Je to fuk, je to o ničem. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Je to spíš takový drama než komedie. Herecký um nic moc, ale co taky od čechů chtít že? Na to už jsem si zvykl. Každopádně si film získal mou plnou pozornost, leč celkem sračka, ale cenim. Hlavně uplně se mi sbíhaly sliny z toho žrádla tam! Řízky, sladký knedlíky, studentská pečet..mnam! Ten Kohákuv zpěv na konci si ale mohli odpustit. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (24)

  • Scéna, kde chlapec udrie Barunku (Maruška Page) po hlave francúzskym kľúčom, sa natáčala s napodobeninou kľúča z tvrdenej gumy oblepeným molitanom. Asi po piatich ranách režisér nariadil pauzu, lebo malá herečka už mala slzy na krajíčku a jej matka chcela natáčanie zastaviť. Scénu nakoniec natočili až na dvanásty pokus. (Raccoon.city)
  • „Všechno jsem dělal, jak nejlíp jsem uměl a jak jsem si myslel, že to má být. Pan režisér to korigoval, něco se opakovalo, něco šlo z první. Byl to tvůrčí proces. Ale pokud se něco nepovedlo, byla to jeho vina,“ řekl o natáčení Jakub Kohák. [Zdroj: ahaonline.cz] (SONY_)

Reklama

Reklama