Jak se neztratit v L.A.

I Love L.A.

(Francie)

Komedie / Drama / Romantický

Finsko / Francie / Velká Británie, 1998, 107 min

Scénář: Mika Kaurismäki, Richard Rayner(18.11.2010)

Na tenhle film jsem se kouknul jen kvůli Deppovi, kterej tam sice skoro nebyl, ale dost jsem se pobavil i tak. Kaurismäkiho styl vyprávění se mi zamlouvá, navíc tam hrál i Vincent Gallo (můj oblíbenec magor) a Vinessa Shaw je fakt velmi pěkná. Jo a Leningradští Kovbojové jsou prostě maséři.(1.8.2006)

Nebýt "špatné finální lokace" a hlavně (NE!)nutného klišé zvratu "ona ho najednou nechce, protože bla bla", bylo by to snad i za 5*. Velmi příjemná podívaná s rozkošným Johnnyho cameem, Vinceovým trochu jednodušším sympaťákem, nádhernou, třebaže občas trochu natvrdlou Vinessou a nakopnutými Leningrad Cowboys.(1.8.2009)

Cha chá! Mladej Skrk, doktorka Cuddyová, Honey Bunny, Celine a Willy Wonka v jednom filmu! To mě podržte!(9.10.2008)

Zvláštní příběh a vyprávění... za účasti hvězd..(6.4.2010)

Určeno věkové kategorii 25-35 + těm, co už někdy byli v L.A. a ve Vegas + fanouškům Johnnyho Deppa. Mě to tedy rozhodně potěšilo.(11.8.2009)

• Rosana

Eh...co to mělo být? NUUUUDAAAAA to byla! Žádná myšlenka ani pointa, hlavní hrdinové naprosto nesympatičtí, děj nulový na klišétéma mnohokrát už natočené... Hvězdička patří Johnymu, ktarý jako jediný mě v této "komedii" přinutil aspoň k úšklebku...(22.7.2009)

Skvělá chytřejší komedie s vynikajícím Davidem Tennantem, který opět nezklamal. Na filmu byly skvělé ty odkazy na Mrtvého muže (Jim Jarmusch) + menší rolička Johnnyho Deppa.(22.7.2009)

Obrovský mínus v tom, že nezávislej režisér s britským hercem v hlavní roli, kočkoherečkou z Californie v hlavní ženský, s magorem Gallem a Leningradskejma kovbojema pro úlet scény a navíc mající Johnnyho Deppa ve výrazným cameu natočil nakonec jenom dost obyčejnej romantickej komediální film s neskutečně klišé koncem. Mělo to momenty a hlavně první půlka plus Gallo a Depp by nakonec asi měly vybejčit čtyři hvězďoury, ale za silně nenaplněný očekávání a ještě více promrdanej potenciál budu tvrdší.(17.12.2010)

Scénář : Mika Kaurismäki. Kamera : Michel Amathieu. Hudba : Sébastien Cortella.(19.5.2011)

Místy je to docela mile ujetý a vtipný, jako celek to na mě ale moc nezapůsobila. Hlavní hrdina mi byl čím dál víc nesympatickej a ke konci už jsem mu vyloženě přál, aby mu to nevyšlo. David Tennant byl ale výbornej a Vinnese Shaw to celkem slušelo.(10.8.2009)

No, takový průměr, dalo se na to koukat, ovšem nic výjimečného.(22.7.2009)

Viděl jsem jen poslední třičtvtě hodinu, ale i tak to byl docela zajimavý film a mrzí mě, že jsem ho nestih od začátku. Depp mě tam trošku překvapil + odkazy na Dead Mana.(22.7.2009)

Hlavní hrdina je od začátku do konce pěkný ťunťa, navíc celkem nesympatický, což mi celkem vadilo. Navíc mi není úplně jasné, je-li přítomna nějaká nadsázka (humor jako takový jsem tu téměř nezaznamenal). Ale něco do sebe to mělo, Vinessa Shaw je krásná a umí i hrát, Leningradští kovbojové jsou také skvělí a Johnny Depp tu zahrál patrně svojí nejbizarnější roli.(22.7.2009)

Podle mě nic převratného, ale pár velmi světlých míst (Leningradští kovbojové a další hvězdy). Komedie, která nerozesměje ani náhodou, ale ani nerozčílí.(18.11.2010)

Normálně bych tomu dal asi 3/5, ale protože to předčí spoustu (amerikanisti prominou) amerických romantických komedií a mihne se tam Johnny Depp s Dr. Cuddyovou :), dávám ještě jednu hvězdu navíc.(22.7.2009)

• sona123

Ach ne! Tolik hvězd a hvězdiček a dá dohromady takovou slátaninu? Odlepil se od toho pouze J. Depp (mám na mysli krátký dialog, resp. spíš monolog na konci ohledně relaxace na hřbitovech a ve strip barech) a díky bohu za to, to by mi ho bylo samotného líto. O čem to proboha bylo? Pozor na pozlátko? Sny se ne vždy splní? Má nebo nemá smysl se pokoušet si je naplnit? No, skutečně hluboká myšlenka...A když už je špatná forma i samotný obsah, co potom zbývá? Jo ještě konec, a ten je na poblinkání...(5.4.2010)

Řekl bych, že velice povedená oddechová komedie o chlapíkovi, kterej se zamiloval na první pohled a vydal se kuli tomu přes půl věta. Překvapivě sem se bavil, film má spád i vtipný momenty.(23.7.2009)

Nezávislá americká komedie pod taktovkou Fina a se Sparrowem, Skrkem jr. a Tajemnou Francouzkou?(23.7.2009)

Milá komedie, dobrý nápad s Dead Manem, hezká Vinessa Shaw a sympaťák Gallo. Nic víc, nic míň.(18.11.2010)