Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nevlastní bratři Jáchym a David společně s kamarádem Sašou tráví většinu času ve světě sociálních sítí. Vztahy pro ně představují chaty s virtuálními dívkami, které nikdy neviděli, obživu falešná módní show, v níž se předstírá něco, co není a největší životní problém pak vybitý mobil nebo nefunkční wifi. Na nátlak rodičů jsou donuceni vydat se pod vedením Davidovy půvabné „macechy“ Terezy na dvousetkilometrový cyklovýlet. S překvapením zjišťují, že tam venku je skutečný svět, v němž život znamená víc než status na facebooku, opravdové dívky vypadají poněkud lépe, než kreslené akční hrdinky počítačových her a k lásce patří také sex. Srážka se životem sice nese jistá úskalí, ale s humorem, se dá zvládnout nejen výšlap do strmého kopce, stavba stanu, chybějící elektrická zásuvka, ale také sok v lásce. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (355)

PetkaW. 

všechny recenze uživatele

Já teda nevím, na jakém filmu byl zbytek zdejších uživatelů, že dávají tak nízké hodnocení, ale proti gustu... Je možné, že se mi tahle komedie prostě jenom trefila do divácké nálady, ale ukamenujte mě - já se fakt bavila a po dlouhé době si myslím, že jde o opravdu dobrou českou komedii. S přítelem jsme se smáli od začátku do konce a chlámal se i zbytek kinosálu. Na film jsem šla s dost smíšeným očekáváním, protože nenávidím Mišíka, ale jinak mám ráda zbytek obsazených herců. Nesmíte od toho čekat žádné převratné filmařské umění a neříkám - konec byl tragický přeplácaný pathos a kýč, ale jinak... jsem se prostě bavila a některé hlášky byly vážně na roztrhání bránice. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

A to som si myslel, že to bude aspoň trochu fungovať.Ale reálne mám pocit, že "Bajkeři" toho neponúkajú moc. Vlastne je toho dosť málo. Nie je tu veľa dobrých postáv a väčšinou sú neskutočne divné. Keď si vezmem aj spätne staré komédie ako boli "Rafťáci" alebo "Snowboarďáci" nebol ten výsledný efekt nakoniec tak zlý. Pár dobrých gagov, nepôsobilo to tak umelo a celkovo som mal pocit, že tí chalani aj reálne chceli nejaký život s tými babami. V tomto filme som ten pocit nemal skoro vôbec. A plus musím povedať, že niektoré veci sú viac divné, než sexy. Ako napríklad spájanie Adama Mišíka s Hanou Vagnerovou. Celý čas som mal pocit, že je mi najsympatickejšou postavou, no potom sa to rozhodli spraviť takto a ostal som z toho skutočne vyvalený. Plus je tu ešte aj zbytočná bočná dejová línia otcov našich chalanov, ktoré je úplne zbytočná a nasilu. Vyzerať to nevyzerá najhoršie, myslím si, že Saša je celkom okey a asi aj postava, ktorá na mňa pôsobí najviac reálne. Dialógom často chýba uveriteľnosť a charizma a je to absolútne nemastné, neslané. Ideme z bodu A do bodu B a človek z toho ani nemá nejaký výrazne letný alebo prázdninový feeling. Čo by tomu skutočne veľmi pomohlo. Neviem čo viac povedať, je to proste zlé. Myslím si, že ak chcete lepšiu prázdninovú komédiu, tak si čeknite "Špunti Na Vodě".Netvrdím, že ide o super film, ale má oveľa lepší prázdninový feeling a lepšiu atmosféru. Tento film toho moc nemá. A čo sa týka Celeste Buckingham... pekná a talentovaná speváčka. Ale ako herečka mi akosi nepasuje. Hodnotenie: D+ ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Přiznávám bez mučení - jediný důvod proč jsem na film koukal byla Hanka Vagnerová. Při představě kterak si to v přiléhavém trikotu zvýrazňujícím křivky na všech těch správných místech jede letní krajinou jsem zapomněl nejen na ,,její'' vlezlou reklamu na Trivago, ale i místní bídné hodnocení. Ale upřímně, moc jsem neočekával, protože současná česká komedie stále tápe a bloudí kdesi v mlhách nevtipna a týká se to skoro všech počinů o její oživení. Po rozpačitém onanistickém rozhovoru mezi Matonohou a Mišíkem se film začne rozjíždět a nikoho asi nepřekvapí, že najel na ohrané schéma - partička exotů na kolech co jede na vejlet. Filmy tohoto žánru se nám poslední dobou nějak kupí - viz. např. před nedávnem také natočená ,,komedie'' Musíme se sejít. A samozřejmě aby kluci nebyli na vejletě sami, potkají partu dívek v rozpuku vdených cyklo šílencem Pavlem Nečasem. Ten mně asi bavil nejvíc a dost mi připomínal ortodoxního běžkaře Ondřeje Pavelku v Padesátce. V kritikách jsem četl jak je film nekorektní k menšinám, ale mně to nijak nepřišlo a navíc různých menšin mám už plné zuby, protože pokud se někdo chová nekorektně jsou to poslední dobou právě ony. Humor si ve filmu tak trochu utahuje z dnešní generace, která je bytostně závislá na sociálních sítích a youtube. Dovolená bez wifi signálu, nebo bože chraň bez signálu úplně je něco nepředstavitelného a když už se na takové advenčr cestě mládež ocitá, nabízí to řadu vtipných momentů. Leckdo to bude brát za přitažené za vlasy, ale ti co mají doma pubertální teenagery dobře ví jak složité je kamkoliv vytáhnout a jak ještě složitější je jim vysvětlit, že mobil nechají doma... Závěr? Čekal jsem větší průser. Hlavně u mladší generace má film šanci uspět i když na dnes už značně fousaté Rafťáky a Snowboarďáky mít nikdy nebude. Na mně z toho dýchlo velmi příjemně léto a párkrát jsem se zasmál, takže dávám za dvě pumpičky a mimochodem - Hance to slušelo. :-) * * ()

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $1,182,000▐ K čomu sú dobré tieto tupé pubertálne výlevy založené na prízemnom bytí dnešnej mobilnej doby. K tomu tu máme buď prázdne postavy, doslova tí mladí sú v tých úlohách dobrí ako stádo zombii. A Celeste toho tiež moc nenamelie, pokiaľ nehmká pri hre na gitare. K tomu hneď celá plejáda praštených či úchylných postáv, humor prízemný. /10%/ ()

ELBobes 

všechny recenze uživatele

Nebýt podivné estrády okolo rodičů hlavních postav, počínaje Tomášem Matonohou, který zde sehrává ještě bizarnější scénky, než v jeho show Co na to Češi, pokračujíc psychoanalytičkou Vandou Hybnerovou, která nápadně připomíná matku Leonarda v Teorii velkého třesku, a konče Václavem Postráneckým, který se podivně snaží zpopularizovat kolovou, by tento film byl o poznání lepší. Avšak svěží letní záběry vcelku potěší oko diváka, zvlášť v dnešní době, kdy je prakticky nemožné jet kamkoli na výlet. Za mě se tedy jedná o pohodovou záležitost na sobotní odpoledne, kdy si chce člověk odpočinout od náročného týdne. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (15)

  • Každý herec najezdil v rámci natáčení kolem 90 kilometrů, což je paradoxně méně, než slibují, že ujedou ve filmu. Výjimkou je Pavel Nečas, který mezi některými lokacemi rád přejížděl na kole, a najezdil tak mnohem více kilometrů než ostatní. (Zdroj: Falcon)
  • Během natáčení koupací scény v lomu bylo jen 15 stupňů. Lom se nachází u obce Čenkov. (Duoscop)
  • Za celé natáčení došlo celkem k 5ti pádům z kola, které se obešly kromě odřenin a jednoho vymknutého kotníku, bez většího zranění. (Zdroj: Falcon)

Reklama

Reklama