Reklama

Reklama

Ozark

(seriál)
  • USA Ozark
Trailer 1
USA, (2017–2022), 44 h 30 min (Minutáž: 52–80 min)

Hrají:

Jason Bateman, Laura Linney, Julia Garner, Esai Morales, Jason Butler Harner, Clayton Rohner, Sean Freeland, Ralph Alexander, Skylar Gaertner, Josh Randall (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(44)

Finanční poradce donutí rodinu odejít z Chicaga do oblasti Ozarks v Missouri, kde musí během pěti let vyprat 500 milionů dolarů, aby uchlácholil drogového bosse. (Netflix)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (158)

misterz 

všechny recenze uživatele

Treba uznať, že ide o prešpekulovaný a veľmi zaujímavý scenár. Chybičky krásy by sa síce našli, nie vždy sa tu držalo tempo a dynamika a miestami dialógy zachádzali do zbytočností, no celkovo ide o výborný zážitok. Páčil sa mi aj rozvoj postáv a ponor do ich meniacich sa charakterov. Tiež niektoré situácie vyzneli dramaticky silné, takže si ich budem pamätať ešte dlhú dobu. Preto myslím, že nebudem mať problém s nadviazaním na štvrtú sériu, človek tu hneď vhupne do deja a už ho to nepustí. Zatiaľ silný nadpriemer, po štvrtej sérii možných aj päť hviezd. 85/100 ()

Qitek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I přes všechny zápory - dost často tomu padá řetěz a trvá než se to zase rozjede, absurdních situací ze kterých se hlavní rodinka i ostatní postavy dostávají  -  dokáže strhnout a napnout vás jak dětský kšandy. Postavy procházejí vývojem kterému věříte a všechno je s každou sezónou temnější, dusivější a bezvýchodnější. Bohužel druhá polovina 4 série natahuje, nudí a co je nejhorší, má nevýrazné a hlavně nechtěně vtipné, navrch strašně nedůvěryhodné... finále. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Důstojný nástupce Breaking Bad, který staví na podobném půdorysu (ve svém oboru špičkový, ne-li geniální hrdina se čím dál víc zaplétá s organizovaným zločinem-mexickým kartelem, aby ochránil svou rodinu, která se mu ale vlivem toho rozpadá), a také nabízí vtahující a napínavou krimi ságu se skvěle napsanými a zahranými postavami (Marty, Wendy, Ruth, Darlene). Stylově je ale střízlivější/tlumenější a místo zelených písmenek, žlutých kombinéz, karavanů, plešatých hlav s brýlemi a hučkou, vizuálně silných scén a pamětihodných hlášek sází na studený ponurý vizuál a atmosféru jezerního resortu po sezóně (jak já bych tam chtěl bydlet). Sledovat hrdiny, kteří statečně nesou své drtivé břímě a nevzdávají se a sysifovsky řeší jednu krizi za druhou je stejně motivující, jako je depresivní sledovat, jakou zkázu svým jednáním přinášejí nevinným lidem kolem sebe. První tři řady neměly chybu, v nejdelší čtvrté tomu v pár dílech spadl řetěz, ale s finálem jsem byl docela spokojen. Martyho sklopená hlava, Wendyin shovívavý úsměv a Ruthino fuckování mi budou chybět. ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Ozark nás přivádí do světa šikovného a mazaného finanční poradce, který pere peníze pro mexický drogový kartel. Hlavním představitelem je právě poradce Marty Byrde, pracující v jedné poradenské firmě. K této nekalé práci ho zláká jeho přítel a dlouholetý kolega. Vidina snadného zbohatnutí převládne nad rizikem. Zvrtne se to ve chvíli, kdy jeden z jeho kolegů ošidí kartel pro vlastní obohacení, přičemž dojde k vyřizování účtů z čehož vyjde živý pouze Marty. Samozřejmě pouze pod jednou podmínkou a to že všechny peníze, které byly odcizeny, vypere a vrátí. Na to se s celou rodinou stěhuje do dalekého Missouri právě k jezeru Ozark, kde rozjíždí své nekalé finanční akce, ve kterých chce peníze vyprat. Manželka Wendy, ač se uplně ze začátku nezdá, v tom nakonec pojede s ním a oba se tak stávají nevypočitatelným párem, který za každých okolností (i když si občas musí sáhnout až na uplné dno) dosáhne svého. - "Money is, at its essence, that measure of a man's choices." ()

Mimomisu 

všechny recenze uživatele

Mimo letni sezonu by si to vedlo asi o poznani hur. Jason Bateman me tolik neprekvapil, protoze to neni jen ciste komedialni herec, tak jsem tatk trochu vedel, co cekat a naprosto v poradku, stejne tak jako Laura Linney. I pres stridmou stopaz 10ti dilu dej obcas odboci a zpomali, ale i tak si to udrzuje prijemne odtazitou atmosferu (pro nekoho plus, pro nekoho presne naopak). Zaver sice mozna otvira vratka pro dalsi serii, ale neprijde mi to vylozene nutne. Jedine, co to opravdu srazi je nekolk logickych, resp. scenaristickych i rezijnich lapsu. Nelogicnost chovani postav se zjevuje relaitne casto a v momente, kdyz jsem nekolikrat schopny odhadnout co se za chvilku stane, tak vysledek bude u me ztracet body (tady bohuzel rezie kulha, kdyz uz mela napravovat urcita scenaristicka klilse). Ale co uz, slusne 4 hvezdy, na jeden zatah, zvlast pres leto, idealni. ()

Galerie (764)

Zajímavosti (18)

  • Celá oblasť Ozarku má aj prezývku – Redneck Riviera. (Real Tom Hardy)
  • Beam Solutions, softvérová spoločnosť zaoberajúca sa finančným dodržiavaním pravidiel, označila presnosť série za „pravdepodobnú a zároveň veľmi kreatívnu“. (Arsenal83)
  • V skutočnom Ozarku je možné nájsť bar a reštauráciu s názvom Marty Byrde's. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Marvel nejspíš našel svou Silver Surfer

Marvel nejspíš našel svou Silver Surfer

04.04.2024

Fantastická čtyřka, vlajková loď příštích marveláckých let, opět získává reálnější kontury. Ústřední kvartet je již jasný, v hlavních rolích se objeví Pedro Pascal, Vanessa Kirby, Ebon Moss-Bachrach… (více)

Emmy 2022 opět v režii HBO

Emmy 2022 opět v režii HBO

13.09.2022

Zatímco v loňském roce ceny Emmy ovládl zcela Netflix, letošní 74. ročník kabelovka HBO mocně vrátila úder. Díky jasným vítězstvím seriálů Boj o moc a Bílý lotos toho zkrátka na streamovacího giganta… (více)

Nominace na ceny Emmy 2022 oznámeny

Nominace na ceny Emmy 2022 oznámeny

12.07.2022

Poprvé v historii oznámila Televizní akademie letošní nominace na ceny Emmy, aniž by uvedla, která streamovací služba nebo televizní stanice má největší množství želízek v ohni. Samo o sobě to není… (více)

Reklama

Reklama