Reklama

Reklama

Resident Evil: Raccoon City

  • Portugalsko Resident Evil: Raccoon City (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

V dříve prosperujícím sídle farmaceutického gigantu Umbrella Corporation je nyní Raccoon City vymírajícím městem na středozápadě. Exodus společnosti udělal z města pustinu... s velkým zlem pod povrchem. Když se toto zlo rozpoutá, skupina přeživších musí spolupracovat, aby odhalila pravdu a přežila noc. (Falcon)

Videa (3)

Trailer 7

Recenze (317)

TheEvilTwin odpad!

všechny recenze uživatele

Nový RE je rozhodně jedinečný, nicméně nikoliv v tom, jak je dobrý, ale naopak v tom, že jsem snad poprvé v životě měl chuť z kina odejít. Těžko pro film hledám slova, protože na něm není doslova jediná pozitivní věc, ale naopak o negativech bych zde mohl psát hodiny. Celý příběh je kompletně hloupý a vytažený z prdele, postavy by měly dostat cenu blbci roku a herecké obsazení v čele s mexikáncem Leonem je naprosto katastrofální. Akce je nudná, nezajímavá, zombíci jsou směšní (zombie řídící vrtulník, zombie vrána…), komická hudba při wannabe horor scénách taky nepůsobí dobře a ten absurdně trapný závěr je už jenom třešnička. Nenechte se zlákat myšlenkou “ale ono to určitě nebude tak špatné, to přece nemůže!” a opravdu věřte, že může a ušetřete si peníze i čas. Otravné béčko, u kterého jsem nevěděl, zda se smát, či brečet a počítal jsem minuty do konce. Katastrofální film, ostuda celé RE série a oněch původních 34% bylo rozhodně daleko víc přesnější, než momentálních 50. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Prvé tri diely s Millou Džovovič boli fajn, zvyšok už stál za prd a Vítajte v Raccoon City v tých slabých kvalitách pokračuje. Trailer vyzeral celkom zaujímavo a lákavo, ale samotný film je v podstate len prehliadku monštier a akcii. Efekty slabé, zombíci nezaujímavý, akcia typická, herci nič moc, ich postavy a dialogy ešte viac o houne a príbeh je len slabý odvar. Netvrdím, že sa to nedá pozrieť, no film ma podobnú šablónu ako hra, posúvame sa ďalej a ďalej a vždy na nás vyskočí nejaká obluda. Škoda, Residet Evil ma na viac, bohužiaľ keď nejakým béčkarom dajú len pár drobných, čo iné môžeme čakať, že áno. Sklamanie, radšej si to idem rozdať po niekoľký krát s Millou, nech si trošku napravím chuť po tejto zdochline. 45% - 2* ()

Reklama

ditrue 

všechny recenze uživatele

| 40% | Nikdy jsem nebyl žádný mega fanoušek RE, který by žil touhle značkou, ale minimálně první 2 hry jsem dohrál a zanechaly ve mě docela silný zážitek - především díky své neúprosné survival horror atmosféře. V téhle filmové adaptaci se sice tvůrci snažili ukázat nám co nejvíce ikonických lokací spolu se známými charaktery, ale ve výsledku nedokázali nabídnout více. Nejvíce mě zklamalo to, že se úplně vytratila právě ta moje oblíbená survival atmosféra, kdy jediný moment s jakž-takž hutnou atmosférou je Chrisův boj proti zombíkům ve vile, kdy vidíme pouze záblesky - ale protože to není zrovna extra dobře natočeno, ani tahle scéna se nedá považovat za bůhvíjak vydařenou. Nejvíce mě celý film štvalo, jak tvůrci ignorují headshoty a většinu zombíků postavy zabíjí pouze pár výstřely do těla... A ani ti zombíci, vlastně většinu filmu moc jako RE zombies nebyly, achjo.... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Roberts a spol. išli na vec inak, možno chceli vzbudiť záujem štýlom ála Stranger Things, avšak to by film musel mať lepšiu atmosféru a to retro by muselo byť viac cítiť. Potešili retrospektívne scény z minulosti, avšak okrem toho, že sa z nich jedna postava objavila aj v prítomnosti, dej špeciálne neobohatili. Mám dojem, že čím ďalej, tým bolo Raccoon City slabšie, čo dokladá aj odfláknuté finále s nevydareným monštrom. Hrôza to ale ako celok nie je, i keď zamýšľaný kvalitný reštart sa nekoná. 50% a ak by som videl v kine, bolo by to za dve hviezdy. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Je zde cítit obrovská inspirace hrou, přesněji řečeno remakem druhého dílu. Víceméně se to nese na vlně předchozích dílů a obávám se, že tato série už na filmovém plátně nikdy nikoho ničím nepřekvapí. Nevěřím, že Resident Evil bude mít potenciál být ještě někdy něčím víc, než akční jednohubkou vezoucí se na slavné značce. Jinak by po filmu neštěkl ani zombie pes. Jediné, co mě totiž bavilo, bylo poznávat jednotlivé charaktery z herní série. [55 %] ()

Galerie (24)

Zajímavosti (15)

  • Když vejde hořící řidič do policejní stanice, hraje píseň „Crush“ od Jennifer Paige. Během hraní hada pilotem na telefonu hraje „What's Up“ od 4 Non Blondes. (Duoscop)
  • Jednou z narážek na herní sérii si můžeme všimnout u hlavních postav, které jako záložní zbraň používají speciálně upravené pistole Berreta M9, tzv. „Samurai edge“. Ve hře je týmu vyrobí majitel obchodu se zbraněmi Robert Kendo. Taktéž scéna prvního setkání Chrise Redffielda (Robbie Amell) se zombie ve Spencerově sídle je komplet identická s tou, jaká je ukázána v původní hře. (Guilemot)
  • Původně byl s filmem a potenciální režií/produkcí spojován také James Wan. Nakonec však projekt v roce 2018 společně s tehdejším scenáristou Gregem Russo opustil a na pozici scenáristy a režiséra se dostal Johannes Roberts, který studiu slíbil, že reboot bude opravdu děsivý a velmi věrný herní předloze. (S.U.E.S.)

Související novinky

Kdo si zahraje v seriálovém Resident Evil?

Kdo si zahraje v seriálovém Resident Evil?

13.06.2021

Netflix odhalil kompletní obsazení hlavních postav nadcházejícího hraného seriálu ze světa Resident Evil. Slavná herní franšíza se tak brzy dočká nejen dvou seriálů na Netflixu (z nichž jeden bude… (více)

Nový Resident Evil byl dotočen

Nový Resident Evil byl dotočen

29.12.2020

Přestože natáčení začalo teprve v listopadu, nový filmový Resident Evil má za sebou již poslední klapku. Snímek tak nyní čeká rychlá postprodukce a příští září dorazí do kin. Děj se tentokrát bude… (více)

Filmový Resident Evil má obsazení

Filmový Resident Evil má obsazení

07.10.2020

Herečka Milla Jovovich odešla lovit přerostlé obludy do série Monster Hunter, filmový Resident Evil to ale zkusí i bez ní. V chystaném rebootu vycházejícím z populární herní série si tak na nemrtvé a… (více)

Reklama

Reklama