Reklama

Reklama

Resident Evil: Raccoon City

  • Portugalsko Resident Evil: Raccoon City (více)
Trailer 6

Obsahy(1)

V dříve prosperujícím sídle farmaceutického gigantu Umbrella Corporation je nyní Raccoon City vymírajícím městem na středozápadě. Exodus společnosti udělal z města pustinu... s velkým zlem pod povrchem. Když se toto zlo rozpoutá, skupina přeživších musí spolupracovat, aby odhalila pravdu a přežila noc. (Falcon)

Videa (3)

Trailer 6

Recenze (317)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Tie “jednotky” tu, či “odpady”, tak to je čistá, neobjektívna ostuda. Nový Resident sa nevyhol dementným pasážam, kedy sa postavy správajú ako absolútni retardi, no stále lepšie takéto miestami solídne atmosférické béčko so zombie (KONEČNE!), ako tie posledné epizódy s plochou Milou, kde sa len strieľalo jak u kokotov na dvore bez toho, aby samotný snímok splnil žánrové prvky. Po dejovej stránke sa tvorcovia až na pár odbočiek či vlastných nápadov všemožne snažia držať príbehu samotnej hry, pričom prostredie ako také, je konečne kurva UZAVRETÉ! Nikto nie je zvedavý na nejaké pobehovanie po pojebaných uliciach v Malackách či Rači. Vytknúť by sa možno dalo pár prevedení masiek, no celkovo sa samotný snímok po 20-25 minútach slušne rozbehne a mastí v jednom tempe až do úplného konca. Ja neviem kto z tých, čo tento film hodnotili reálne hrali hru z 97’ či posledné remake jednotky a dvojky, no mne osobne “Raccoon City” rozhodne nepríde ako prepadák na úrovni 50%. Keď si fakt spomeniem na pokračovania od štvorky po tento posledný výtvor, tak toto je na Oscara. Ja osobne som veľmi spokojný a čo tvrdia zlé jazyky bez štipky objektivity - to mám z celého ❤️ na kokote. Zapnite si hru vy dementi a potom tu môžete písať tie vaše pičoviny. Keby sa do deja doplnila nejaká forma prekážok v podobe hádanok, ako to je v samotnej hre, najebem plný počet. No a posledná vec. Ak sa niekomu náhodou nepozdáva herecké obsadenie, tak Vám všetkým mile rád pripomeniem, že v posledných častiach hral extrémne slizký, nesympatický, umelý metrosexuál Shawn Roberts, ktorý by si zaslúžil akurát tak anál na sucho v nejakom gay porne, a nie hrať v horore. Čiže toto je pre mňa rozhodne väčší posun vpred, ako to, čo bol divák nútený sledovať v pokračovaniach od štvorky. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Nevadí mi, že väčšina hereckých predstaviteľov nepripomína charakterom svoje predobrazy a nemám problém ani s úpravami zápletky pre potreby filmu. Predlohe je to totiž určite vernejšie ako Andersonova sága a známe lokality, či záblesky ikonických momentov vedia aspoň na moment potešiť. Na lepší výsledok to však nestačí ani omylom, keďže mimo toho si Welcome to Raccoon City berie z hier len to najhoršie, vrátane toporných a ľahko parodovateľných dialógov zo starších dielov tejto značky. Skratkovitý dej kombinujúci snáď štyri herné diely súčasne nedáva nikomu priestor na vyniknutie a čo je zďaleka najsmutnejšie, nefunguje to ani ako zábavný výplach. Takto lacno pôsobiaci a nezáživne nakrútený fanservis s veľmi slabou akciou a neexistujúcim napätím môže uspokojiť snáď len toho, u koho je väčšia vernosť predlohe nadradená skutočným filmovým kvalitám. ()

Reklama

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Tak nějak jsem do tohohle šel, s tím, že to bude prostě špatný a vlastně mně to překvapilo, že to neni až ak hrozný. Jako ono to je hrozný, protože do jednoho filmu nenacpete tři hry, aniž by to neudělalo problémy. Takže v tomhle směru, je to hrozně uspěchaný a neměl sem čas poznat ty postavy. Protože tyhle postavy, se i docela liší od těch herních, zde je třeba Leon totální mamlas, Wesker je sympaťák a neni vyloženě zlej, Claire a Chris mají docela zajímavou minulost a tady je škoda, že se neprohloubily jejich rozdílené povahy. Kdy na jedné straně, máme Chrise který je nacucaný propagandou o tom, jak je Umbrella super a na té druhé Claire která nechal v dětství svého bratra napospas Umbrella. Ale ta atmosféra je celkem solidní, dost tomu pomáhá že zde Raccoon City neni žádné velké město, ale takový zapadákov, takže to působí dobře. Navíc infikovaný, taky působí dost zajímavě, neprve propadají šílenství a sebepoškozování, až pak se z nich stanou zombíci. Ti vypadají celkem solidně, masky sou slušný a místy se na ně dost nepříjemně kouká. Film má navíc pár celkem solidních scén, hořící příchozí, boj v temnotě a občané kteří přicházejí o rozum, to sou celkem dobrý záležitosti. I sem si říkal, že by to mohlo být i na ty čtyři, ale když si k tomu připočte jen jednu solidní akční scénu, tak ty tři sou vlastně docela dost. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tady asi nemám žádný větší problém. Cca první třetina se může pochlubit solidní, skoro až duchařskou atmosférou a pak se to zvrhne do klasické zombie střílečky, která nenadchne, ale ani neurazí. Nicméně to se dá říct o všech RE filmech. Pár nadprůměrných momentů se tu najde, masky ujdou a finální monstrum rozesměje, což sice nebyl záměr, ale co už. Nenudil jsem se, ale i tak si myslím, že jakékoliv další pokračování série by bylo zbytečné. 60% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nebyl bych k tomu až tak příkrej, po traileru jsem čekal ještě horší výsledek. V průběhu první poloviny jsem byl dokonce překvapivě spokojenej a bavil jsem se, protože se prostě přede mnou na plátně odehrávalo sice blboučké, ale zábavné a temné hororové béčko. V půli druhé pak ale té demence přišlo příliš moc, zhruba ve chvíli, kdy se podezřívavej a paranodiní chlápek, který na všechny ty nepravosti přišel jako první, nechá úplně zbytečnou nepozorností sežrat, mě ten film ztratil. Po závěrečných titulcích bych byl dalek toho říct, že je nové zpracování Resident Evilu dobrý hororový film, ale sympatický je mi víc, než většina těch Andersonových akčních sraček. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (15)

  • Původně byl s filmem a potenciální režií/produkcí spojován také James Wan. Nakonec však projekt v roce 2018 společně s tehdejším scenáristou Gregem Russo opustil a na pozici scenáristy a režiséra se dostal Johannes Roberts, který studiu slíbil, že reboot bude opravdu děsivý a velmi věrný herní předloze. (S.U.E.S.)
  • Resident Evil: Racoon City adaptuje první dva herní díly „Resident Evil“ (1996) a „Resident Evil 2“ (1998). (S.U.E.S.)
  • Když vejde hořící řidič do policejní stanice, hraje píseň „Crush“ od Jennifer Paige. Během hraní hada pilotem na telefonu hraje „What's Up“ od 4 Non Blondes. (Duoscop)

Související novinky

Kdo si zahraje v seriálovém Resident Evil?

Kdo si zahraje v seriálovém Resident Evil?

13.06.2021

Netflix odhalil kompletní obsazení hlavních postav nadcházejícího hraného seriálu ze světa Resident Evil. Slavná herní franšíza se tak brzy dočká nejen dvou seriálů na Netflixu (z nichž jeden bude… (více)

Nový Resident Evil byl dotočen

Nový Resident Evil byl dotočen

29.12.2020

Přestože natáčení začalo teprve v listopadu, nový filmový Resident Evil má za sebou již poslední klapku. Snímek tak nyní čeká rychlá postprodukce a příští září dorazí do kin. Děj se tentokrát bude… (více)

Filmový Resident Evil má obsazení

Filmový Resident Evil má obsazení

07.10.2020

Herečka Milla Jovovich odešla lovit přerostlé obludy do série Monster Hunter, filmový Resident Evil to ale zkusí i bez ní. V chystaném rebootu vycházejícím z populární herní série si tak na nemrtvé a… (více)

Reklama

Reklama