Reklama

Reklama

Nikdy neříkej nikdy

  • Velká Británie Never Say Never Again (více)
TV spot

Obsahy(1)

Světové zásoby ropy v rukou šíleného zločince... další úkol pro Jamese Bonda. Zločinní agenti pod velením mezinárodního teroristy Ernsta Blofelda proniknou do nejvyššího velení americké armády a zmocní se dvou termonukleárních raket. Blofeld totiž naplánoval novou zkázonosnou akci, nazvanou Slzy Alláhovy. Na pomoc při pátrání je povolán britský agent 007 James Bond. Musí nalézt ukradené jaderné hlavice dříve, než teroristé obrátí jejich ničivou sílu proti světu. Stopa vede k charismatickému zločinci Largovi, jenž osobně řídí Blofeldovu akci. Pomáhá mu krásná vražedkyně Fatima. Bond ovšem objeví nečekaného spojence v Largově okouzlující milence Domino. Jedna z ukradených jaderných zbraní však už čeká na odpálení ve Washingtonu. Druhou chce Largo použít ke zničení světových zásob ropy... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (299)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Pre mna osobne bola posledna bondovka s Connerym Diamonds are forever. Tento podpriemerny paskvil reziroval Irvin Kershner /Star wars V - Imperium vraci uder/, Connery sa evidentne po 50- ke dost trapi a oproti starym kultom /Goldfinger, Thunderball/ je jeho herecky vykon nevyrazny a matny. Plus uz vidno, ze fyzicky na film nema : ano, vo filme sice zvlada akcne sceny na urovni, ale v realite ci by to dokazal - neviem, neviem. Slavny Conneryho vyrok -- " Triky su to jedine, co tie komixy drzi pohromade ...ide iba o peniaze " - tu ziskava na svojej smutnej pravdivosti. Toto je fakt viac ubohost a nie bondovka. Scenar je dost otrepane klise /aspon, ze tie atomove hlavice tam dali/, ledva drzi pohromade .....proste som tejto neoficialnej bondovke nikdy neprisiel na chut a nikdy ma nebavila. 41 % z ucty ku Connerymu. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Plusy: Sean Connery, Kim Basinger, Maria Brandauer, Rowan Atkinson. Zápory: Max von Sydow a všetko ostatné! Jasné, nemali práva na hudbu z Jamesa Bonda, ale to predsa neznamená, že vo filme nebude skoro vôbec hudba? A čo je najhoršie - NUDAAA! Môže si ktokoľvek hovoriť, že nuda nie je argument, ale pre mňa je viac než jasný argument. Tento film je tak k smrti nudný, že som mal problémy to dopozerať. Žiadna akcia, slabé hlášky, čajový dej - dokonca aj Bond sa viditeľne nudí. Sean Connery mal skončiť pri You Live Only Twice, jeho obidve návraty vôbec nevyšli. Nakoniec jediný klad filmu vyzerá byť to, že jasne ukázal tvorcom "official" série, že Sean Connery vo svojom veku čoby Bond vo výslužbe vôbec nevyzerá horšie ako Roger Moore vo svojom veku ako činný Bond. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Nikdy neříkej nikdy....si asi řekl slavný představitel agenta 007 a ještě jednou si začal říkat James Bond. Návrat Conneryho k Bondovi nebyl tak úplně marný, a když k tomu připočteme sličnou Kim Basinger, záporáka Klause Maria Brandauera a solidní porci akce, tak je na co se dívat. Jen to chtělo dopilovat scénář. Místy to bylo dost přepjaté, některé scény bych s klidem vynechal, ale jinak se jedná vcelku o vydařený comeback, který si z bondovek utahuje. 60% ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Nikdy neříkej nikdy! Ale Sean Connery se ještě jednou pouští do své slavné role agenta 007. Každá "bondovka" má svoje kouzlo a každá se mi líbila, některá více některá méně. Nicméně to, že je Nikdy neříkej nikdy "neoficiální" bondovka to nic nemění na tom, že je skutečně z celé série nejslabší. Chápu Conneryho chuť se vrátit do té role, ale film je takový slabší remake Thunderballu. Opět se potýká s hlavou Spectre Blofeldem a tentokrát v sérii Bonda opravdu naposled. Connery má stále švih, ale chybí ta správná hudba, chybí gunbarell a nějaké lépe zapamatovatelné scény. (68 procent) ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Seana Conneryho do návratu do svojej ´´obľúbenej´´ úlohy presvedčil pravdepodobne len niekoľkomiliónový honorár ( 5 miliónov, v tej dobe to bola obrovská suma ). Na filme je to trošku aj vidieť. Je to však vydarená bondovka, ktorú aj napriek tomu, že nieje oficiálnou, považujem za dôstojného kolegu ostatných filmov o neporaziteľnom agentovi. ()

Galerie (135)

Zajímavosti (34)

  • Sean Connery kdysi řekl, že nikdy nebude hrát Bonda. Jeho druhá žena Micheline Roquebrune na to prohlásila: "Nikdy neříkej nikdy". V závěrčných titulcích jí je věnováno poděkování za inspiraci k názvu filmu. (Terva)
  • Osobného inštruktora bojových umení robil Seanovi Connerymu pre film Never Say Never Again vtedy ešte neznámy herec Steven Seagal. Pri výuke bojového umenia Steven Seagal zlomil Seanovi Connerymu zápästie. (Seag)
  • Jedná se o tzv. neoficiální bondovku, protože je natočena pod záštitou studia Warner Bros., kdežto ostatní bondovky jsou "pokladem" studia MGM. (DominikV)

Související novinky

Na Amazon dorazí celá bondovská kolekce

Na Amazon dorazí celá bondovská kolekce

08.04.2022

Chtěli jste si někdy dát kompletní bondovskou sérii z pohodlí domova, bez toho, abyste utráceli za blu-ray kolekci, nebo museli sahat po nelegálním stahování? Pak pro vás má streamovací služba Amazon… (více)

Reklama

Reklama