Reklama

Reklama

Nikdy neříkej nikdy

  • Velká Británie Never Say Never Again (více)
TV spot

Obsahy(1)

Světové zásoby ropy v rukou šíleného zločince... další úkol pro Jamese Bonda. Zločinní agenti pod velením mezinárodního teroristy Ernsta Blofelda proniknou do nejvyššího velení americké armády a zmocní se dvou termonukleárních raket. Blofeld totiž naplánoval novou zkázonosnou akci, nazvanou Slzy Alláhovy. Na pomoc při pátrání je povolán britský agent 007 James Bond. Musí nalézt ukradené jaderné hlavice dříve, než teroristé obrátí jejich ničivou sílu proti světu. Stopa vede k charismatickému zločinci Largovi, jenž osobně řídí Blofeldovu akci. Pomáhá mu krásná vražedkyně Fatima. Bond ovšem objeví nečekaného spojence v Largově okouzlující milence Domino. Jedna z ukradených jaderných zbraní však už čeká na odpálení ve Washingtonu. Druhou chce Largo použít ke zničení světových zásob ropy... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (299)

higuain 

všechny recenze uživatele

Režisér nejlepší epizody Hvězdných válek a nejlepší představitel Jamese Bonda. Dva trumfy této nebondovky, které ovšem nefungují, jak by asi bylo záhodno. Connery je sice fajn, ale ani on v tomhle věku nepříliš poutavě natočenou Bondovku sám neutáhne. Oproti Thunderballu je to samozřejmě jednoznačně horší. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Jak produkční tým Eonu, tak McClory (majitel práv na určité elementy Bondova univerza, z jichž vznikl tento trucpodnik) se ve svých bondech snažili vrátit zápletky více na zem v reakci na ztřeštěnost nedávných Moorovek (The Spy Who Loved Me a Moonraker) plných vesmírných bitev, polykačů ponorek, laserů a obrů s ocelovým chrupem. Nicméně jak je příhodné pro staré slizké chlapy v obleku, jimiž filmoví producenti jsou, nedošlo nikomu, že nejnepatřičnějším elementem byly vždycky hlavně situace, kdy se vrásčitej starej dědek sápe na sotva dvacetiletou krasavici a ta z toho protejká skrz postel, protože nic lepšího se jí v jejím milostném životě patrně ještě nepřihodilo. Dvaapadesátiletý Connery, kterého byste nechali pustit sednout v tramvaji, se svým šišláním a přehazovačkou opravdu spíš upomíná perverzního strýčka, nicméně do not mu tu trochu hraje nevkusný osmdesátkový étos, ve kterém se tento neoficiální díl vlastně stal aktuálnějším než souběžně vyšlá pravá bondovka Octopussy. Krom vysokých límců se zde dočkáme i videoherních soubojů, aerobiku, hromady trvalých, vysokých dámských plavek či šílených něco jako feministek. V kombinaci se zasazením do tropických či subtropických oblastí, které raší na čele všech zúčastněných neustálé kroupy potu, působí celé osazenstvo, krom vynikajícího padoucha, přešlým, dýchavičným a vyčerpaným dojmem. Přesto (stejně jako Octopussy s dědkem Moorem) si stále zachovávají tyto bondovky hromady nápadů do akčních scén, které i přesto, že za nimi stojí kaskadéři, působí pořád daleko lépe a napínavěji než když v současné době koukáme sice na tváře skutečných herců, ale naroubované na digitální těla, které mohou dělat kdovíjaká alotria, ale my víme, že jediný, kdo se v tom případě nadře, jsou grafické karty. ()

Reklama

salalala 

všechny recenze uživatele

Co k tomuhle říct? Takový kočkopes mezi bondovkou a parodií na ni. Connery pořád ve formě, o tom nemůže být pochyb. Jinak tu ale hodně věcí chybí - Q je spíš trapný, M hysterický a Bondem viditelně pohrdá, není tu moc vychytávek, nic moc auta a slabá hudba (Barryho motivy citelně chybí). Basinger je tu jen na ozdobu, ale vypadá dobře, to zas jo :) Geniální minirolička Atkinsona je taky jen a jen k dobru. Záporáci jsou ale slabí - Max von Sydow je tu málo a překvapivě nic moc, Brandauer je spíš slizoun a takový německý úchyl než pořádný záporák. Režijně taky žádný zázrak, pár dobrých scén a bitek (posilovna - kuchyň suverénně vede), na druhou stranu zase v některých momentech velká nuda, triky horší. Skok s koněm byl moc i na Bonda, hodně přepálené. Jediné, co drží film v průměru, je Conneryho pomrkávání na fandy a moc roztomilá závěrečná scéna. Horší průměr. 50% ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Plusy: Sean Connery, Kim Basinger, Maria Brandauer, Rowan Atkinson. Zápory: Max von Sydow a všetko ostatné! Jasné, nemali práva na hudbu z Jamesa Bonda, ale to predsa neznamená, že vo filme nebude skoro vôbec hudba? A čo je najhoršie - NUDAAA! Môže si ktokoľvek hovoriť, že nuda nie je argument, ale pre mňa je viac než jasný argument. Tento film je tak k smrti nudný, že som mal problémy to dopozerať. Žiadna akcia, slabé hlášky, čajový dej - dokonca aj Bond sa viditeľne nudí. Sean Connery mal skončiť pri You Live Only Twice, jeho obidve návraty vôbec nevyšli. Nakoniec jediný klad filmu vyzerá byť to, že jasne ukázal tvorcom "official" série, že Sean Connery vo svojom veku čoby Bond vo výslužbe vôbec nevyzerá horšie ako Roger Moore vo svojom veku ako činný Bond. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Neoficiální bondovka s Connerym, dějově kopírující jednu z jeho vlastních oficiálních?! Pro mě primárně laciný a nezáživný výsměch bondovskému kultu, jenž z hlediska výpravnosti, velkoleposti a hlavně zábavnosti těžce prohrává snad se všemi dosud natočenými dobrodružstvími agenta 007 (a že mě mnohá z nich dnes už nechávají hodně chladným). Tuhle upocenou zbytečnost (kterou má na svědomí režisér nejlepšího dílu Star Wars!) nezachrání ani (pořád celkem šmrncovní) Connery, ani krásná (a proklatě sexy) Kim Basinger... A bohužel ani Mr. Bean! :D Nadprůměrně mě pobavilo asi jen zúčtování se zlou bondgirl (která je taky krásná a sexy :)). 40 % ()

Galerie (135)

Zajímavosti (34)

  • McClory plánoval začátek filmu stejný jako známé verze bondovek, tedy z hlavní pistole. Nakonec se rozhodl jen pro levitující číslo 007. (Terva)
  • Ač se jedná o "neoficiální bondovku", je zajímavé, že její rozpočet 36 000 000 amerických dolarů byl přibližně o třetinu vyšší než u oficiální bondovky Chobotnička (1983) ze stejného roku, která přišla "jen" na 27 500 000 dolarů. (subic)

Související novinky

Na Amazon dorazí celá bondovská kolekce

Na Amazon dorazí celá bondovská kolekce

08.04.2022

Chtěli jste si někdy dát kompletní bondovskou sérii z pohodlí domova, bez toho, abyste utráceli za blu-ray kolekci, nebo museli sahat po nelegálním stahování? Pak pro vás má streamovací služba Amazon… (více)

Reklama

Reklama