Reklama

Reklama

Nikdy neříkej nikdy

  • Velká Británie Never Say Never Again (více)
TV spot

Obsahy(1)

Světové zásoby ropy v rukou šíleného zločince... další úkol pro Jamese Bonda. Zločinní agenti pod velením mezinárodního teroristy Ernsta Blofelda proniknou do nejvyššího velení americké armády a zmocní se dvou termonukleárních raket. Blofeld totiž naplánoval novou zkázonosnou akci, nazvanou Slzy Alláhovy. Na pomoc při pátrání je povolán britský agent 007 James Bond. Musí nalézt ukradené jaderné hlavice dříve, než teroristé obrátí jejich ničivou sílu proti světu. Stopa vede k charismatickému zločinci Largovi, jenž osobně řídí Blofeldovu akci. Pomáhá mu krásná vražedkyně Fatima. Bond ovšem objeví nečekaného spojence v Largově okouzlující milence Domino. Jedna z ukradených jaderných zbraní však už čeká na odpálení ve Washingtonu. Druhou chce Largo použít ke zničení světových zásob ropy... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (299)

Bat55 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ najhoršia bondovka, ktorú som videl. Mám rád bondovky a chápem aj označenie k Never Say Never Again neoficiálna. Všetko čo je na Bondovi skvelé, táto bondovka stráca. Scéna s bond motorkou, či úvodná mlátička v nemocnici je výborná, ale to je asi všetko. Connery=najlepší bond síce platí, ale v prípade tejto nie. Hlavný hudobný motív vo filme takmer nie je a záporák je "suchý". No za vyslovené nešťastie a sklamanie považujem záver filmu, ktorý si dovolím označiť za najhorší, najmenej akčný a najnudnejší v celej bond sérii. Z ostatkom by som sa zmieril a dal by som 3*, ale z hore zmiňovaným dôvodom to nejde. Aspoň, že bondgirls sa vydarili, ako Kim, tak aj Barbara Carrera. Pekná mrcha! /45%/ ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Třikrát do stejné řeky nevstoupíš? Omyl, Connery to dokázal. Zřejmě už se nemohl dívat na stařecké patálie tehdejšího Bonda. Zároveň to mohl být stylově vztyčený prostředníček studiu MGM od Warner Bros. i samotného Conneryho. Bohužel film vypadá laciněji než jeho o skoro dvacet let starší předchůdce Thunderball, takže zůstává záhadou, proč měl Connery potřebu znovu vzít roli, která ho přestala bavit už před lety. ()

Reklama

salalala 

všechny recenze uživatele

Co k tomuhle říct? Takový kočkopes mezi bondovkou a parodií na ni. Connery pořád ve formě, o tom nemůže být pochyb. Jinak tu ale hodně věcí chybí - Q je spíš trapný, M hysterický a Bondem viditelně pohrdá, není tu moc vychytávek, nic moc auta a slabá hudba (Barryho motivy citelně chybí). Basinger je tu jen na ozdobu, ale vypadá dobře, to zas jo :) Geniální minirolička Atkinsona je taky jen a jen k dobru. Záporáci jsou ale slabí - Max von Sydow je tu málo a překvapivě nic moc, Brandauer je spíš slizoun a takový německý úchyl než pořádný záporák. Režijně taky žádný zázrak, pár dobrých scén a bitek (posilovna - kuchyň suverénně vede), na druhou stranu zase v některých momentech velká nuda, triky horší. Skok s koněm byl moc i na Bonda, hodně přepálené. Jediné, co drží film v průměru, je Conneryho pomrkávání na fandy a moc roztomilá závěrečná scéna. Horší průměr. 50% ()

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Bondovka nebondovka,která si na začátku víceméně z Bonda střílí a nemotorný Connery je všude pozdě a spatřen. Brzy se ale přehazuje na jinou kolej a jede se víceméně v klasickém mustru a i Sean se tu nakonec docela předvede a nijak ostudu svým starším rolím nedělá. Zvlášť zajímavé je porovnání jeho vizáže s tou "dědkovskou", na kterou najel už jen o pár let poté v třetím Indym. Film jako takový je tedy klasickou starší bondovkou, bohužel až nepříjemnéě často se vlekoucí a chybějícím vtipem. Ta délka se nezkousávala zrovna nejlíp... ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

V roku 1983 prišli dve bondovky - jedna z produkcie Alberta Broccoliho a druhá z produkcie ani neviem koho. Tá prvá - Chobotnička - mala všetky prvky, ktoré by mala správna bondovka mať, a skvele som si ju vychutnal. Táto má len Seana Conneryho. A priznajme si - nebyť toho, že pár rokov ako James Bond žil, nikdy by tento film nebol dobrý. Takto je to len nevyužitá rozprávočka, v ktorej je všetkého viacej, všetko je viacej prehnané, ale neponúka nám nič nové - maximálne pohľad na stoporené bradavky Kim Basinger. Herci v pamätných úlohách sú úplne iný, ale to by mi nevadilo, problémom je, že sa hneď zmenilo ich správanie k Bondovi. A to o 360 stupňov. Netvrdím, že tu nie sú podarené momenty, ale je to len film, ktorý sa priživuje na Bondových filmoch a strašne sa tu prehráva - taká Barbara Carrera bola neskutočne nasmiech. Hold najväčší film Irvina Kershnera zostane impérium vracia úder. Aj keď po tomto mám dojem, že aj za to impérium môžme viacej ďakovať lucasovi. ()

Galerie (135)

Zajímavosti (34)

  • Zatímco Bond ve svých klasických filmech používá zbraň Walther PPK ( 7,65 mm), v tomto snímku používá sice taky Walther ale označení je P5 (9 mm). (Terva)

Související novinky

Na Amazon dorazí celá bondovská kolekce

Na Amazon dorazí celá bondovská kolekce

08.04.2022

Chtěli jste si někdy dát kompletní bondovskou sérii z pohodlí domova, bez toho, abyste utráceli za blu-ray kolekci, nebo museli sahat po nelegálním stahování? Pak pro vás má streamovací služba Amazon… (více)

Reklama

Reklama