Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detroit v blízké budoucnosti. Policie stávkuje proti svému zaměstnavateli, společnosti OCP, a obyvatelstvo je sužováno řáděním ozbrojených gangů, navyklých na silnou drogu zvanou Nuke. Kybernetický organismus Robocop se svojí partnerkou Lewisovou pokračují v boji proti zločinu a snaží se především dopadnout gangsterského šéfa Caina, s nímž má ale OCP naprosto jiné plány... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Slabšie ako prvá časť. No stále pozerateľné. Je tu podstatne viac humoru a občas som mal z toho pocit, že je to paródia na prvý diel. Humor je to však vydarený. Krvou sa nešetrí aj napriek tomu, že sa tu nejak rozmnožili deti. Dokonca ešte aj jeden záporák je malé decko! WTF?! Tempo filmu je pomalé a občas dosť nudné. Akcie je veľmi málo hlavne v prvej polovici. Tá druhá je už lepšia a skvelý je hlavne posledný súboj. Hlavný hudobný motív z jednotky je fuč a nahradila ho hudba nevýrazná. Všimol som si však jednu vec a neviem či si to len ja zle spájam alebo to tak môže byť aj v skutočnosti. Sú tu dve scény, ktoré mi veľmi pripomenuli Terminátora 2 a ten bol o rok neskôr. RoboCopova jazda na motorke proti nákladnému autu - Arnie bol na motorke proti kamiónu a strieľanie záporáka Kaina do policajných áut - Arnieho strieľanie do policajných áut. Môže byť, že Terminátor 2 sa inšpiroval (vykradol) týmto pokračovaním? Inak je tento film čistým priemerom. 50% ()

choze 

všechny recenze uživatele

Dvojka je jakousi bizarní úlitbou dětským divákům, u kterých zřejmě Robocop boduje nejvíc. Film je plný dětí (dokonce jeden ze záporáků je dítě) a infantilního humoru, ale zároveň zůstavá ultrabrutální eighties řežbou s desítkami mrtvých, která (pro představu) začíná scénou, v níž dvě štětky vypíchnou chlápkovi oko podpatkem a končí tím, že Robocop zlému policejnímu robotovi, co právě postřílel několik policistů, vyrve jeho (živý) mozek a rozklepe ho pěstí jako řízek. Jinak je to béčko radost pohledět - kde jinde uvidíte robota na motorce hrát si s obrněným vozem na to, kdo uhne dřív nebo souboj dvou robotů, končící zmíněným vyrváním mozku z (robo)těla? Obzvlášť mě pobavila karikatura černošského starosty. "VY SE S NIMI CHCETE DOHODNOUT? VŽDYŤ JSOU TO ZLOČINCI!" Starosta: "PROČ MUSÍŠ LIDI ŠKATULKOVAT? TO NESNÁŠÍM!" ()

Reklama

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Připoměl jsem si tento pradávný kousek, který sice nedokazuje kvalit jedničky, ale pořád je to pěknej kousek. Bylo fajn vidět v celku ty scény který jsem si z toho pamatoval. Vtipné pokusy o nové robokopy, kteří se likvidovali ještě, než se pořádně ukázaly, nebo parádní finální fight s RoboCainem člověk nikdy nezapomene. Podle mě filmek pěkně uteče a jako nostalgie u mě fungoval skvěle. 80% :) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak ako ma bavili cca prvé dve tretiny filmu, respektíve jeho dlhšia polovica, tak ma nebavil dlhý, akčný záver. Páčila sa mi, podobne ako v prvom dieli, chytrá alegória na súčasné americké problémy. Lenže potom sa scenár rozhodol, že musí uspokojiť najmä po akcii lačné mladé publikum a z filmu sa stal bordel. Detská kriminalita, všadeprítomný zločin a chaos, ekonomické problémy Detroitu, na to všetko sa v rámci humorného nadhľadu veľmi dobre pozerá, práve preto gradácia iným smerom, aký by si film zaslúžil, bola pre mňa sklamaním. Škoda, že sa toho neujal opäť Verhoeven a nepriniesol tak do toho zmätku väčší pokoj a prehľad. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Tento díl RoboCopa jsem viděla jako první, takže má u mě poněkud čestnější, výsadnější postavení oproti jedničce. Souboj policejního kyborga se zločineckým podsvětím Detroitu mě v pubertě ohromně bavil (dokonce jsem si koupila a několikrát přečetla i knížku:-)) a tehdy by ode mě dostal jasných 5*. Čas je neúprosný, člověk se vyvíjí a co mu stačilo v dětství k absolutní extázi, tomu se může jako dospělý jen útrpně pousmát. Takže dnes (s přivřenýma očima a velkým kusem sentimentu) 70%. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (25)

  • Šanci k napsání scénáře k filmu dostal spisovatel a komiksový scenárista Alan Moore, ale odmítl. (HellFire)
  • Ve scéně, kdy zloději, kteří vykrádají obchod se zbraněmi, rozstřílí RoboCopovi (Peter Weller) auto, je nápis Detroit na dveřích auta nepoškozený. V dalším záběru je ale prostřelený. (Zek)
  • Melódia, ktorú hrá na husliach artista "Spider Baby" Starlirski (Yogi Baird), je z pesničky "Born To Be Wild" od skupiny Steppenwolf. (Lukoh)

Reklama

Reklama