Reklama

Reklama

Earth: Den na zázračné planetě

  • Česko Země - Den na zázračné planetě (více)
Trailer 2
Dokumentární / Rodinný
Velká Británie / Čína, 2017, 95 min

Obsahy(1)

Snímek z produkce BBC Earth Films, tvůrců Zázračné planety (od r. 2006), představuje divákům všech věkových kategorií nezapomenutelné hrdiny: mládě zebry, snažící se překonat rozvodněnou řeku; pandu, která usměrňuje svého hravého potomka; rodinu vorvaňů, s oblibou pospávající ve svislé poloze; lenochoda toužícího po lásce a mnoho dalších. Během jediného dne putujeme spolu se sluncem od nejvyšších hor k těm nejvzdálenějším ostrovům, z hlubin exotické džungle až do labyrintů velkoměst. V každém koutě Země nacházíme fascinující obyvatele, k jejichž dobrodružstvím se díky revoluční technologii dostáváme blíže, než jsme si kdy dokázali představit. (Aerofilms)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (90)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

[Bio Oko] Jedinečný dokument, který vlastně není tak úplně dokumentem. Spíše než to je tento film jakousi recenzí na naši domovskou planetu, laickým náhledem. Upoutávkou na život, jak ho známe. Pobídkou, abychom si ho vážili, neboť je tím nejcenějším, co máme. Ukázkou toho, jak vzácný a křehký je. Earth je obrazem, který poukazuje na křehkost všeho, co nám bylo dáno do vínku. Jednotlivé střípky fascinuící mozaiky, které tvoří velkolepý celek, nás přivádí na různá místa našeho domovského světa, ke kterému jsme doposud nenašli ani vzdáleného bratrance, natož plnohodnotné dvojče, a se kterým jsme tak úzce a neoddělitelně spjati. Z tohoto dílka cítím jemnou starost o naši budoucnost a jistý odkaz, abychom si vážili tak vzácného daru, který nám takříkajíc spadl do klína. Jelikož jsem vyrostl na dokumentech National Geographic, nemohu hodnotit plným počtem. Zřejmě mi chyběl hlubší, odbornější a konkrétnější komentář k jednotlivým záběrům z naší fauny a flóry. Snad to mohlo být i delší. Snad mi celkový dojem malinko pokazil hlas Ivana Trojana, který se sem nehodil. Každopádně to bylo moc hezké. 85% ()

Adman 

všechny recenze uživatele

Zas a znova dochází při sledování dokumentů z produkce BBC Earth FIlms ke kontaktu s něčim hluboko uvnitř, s něčím, co nás přesahuje. Dává nám ochutnat nové pocity poukazující na malichernost a pošetilost neustálého lidského honění se za něčím. Než se jednou vesmírem letící modrá kulička otočí kolem své osy, stane se na ní nekonečno a jeden zázrak. Z filmařského hlediska jsem měl celkem dost často = skoro pořád hudu dokořán. Časosběry, slowmotiony a makra nabízejí obrazovou podívanou jako měla Alenka v říši divů. Hudba Alexe Heffese? Top. Film doslova pro celou rodinu. ()

Reklama

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Dokument BBC nesklamal – ani neviem nájsť superlatív, akým opísať tie krásne obrázky a celý čas ma fascinoval spôsob, akým bolo toto dielo kamerované. Za dokumentom o dĺžke 95 minút musia byť v skutočnosti stovky hodín mravenčej práce a neskutočnej trpezlivosti. Ukazuje, v akej krehkej rovnováhe sú ekosystémy a nevadilo mi ani rýchle presúvanie na ďalšie a ďalšie miesta. Akoby tvorcovia chceli ukázať, že ich je na Zemi toľko, že ich nedokážeme preskúmať za celý ľudský život. Po takomto dokumente ma vždy posadne chuť opäť niekde vycestovať o objavovať krásy sveta na vlastné oči. A niekedy mi stačí len sa posadiť na lúku a sledovať cesty chrobáčikov. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tenhle film by si skoro zasloužil, aby byl bez komentáře, a to přesto že ho četl Robert Redford. Jsou to slova navíc, která stejně nedokážou docenit to, co člověk vidí. Ty záběry jsou nádherné a skutečně místy berou dech. Ale s tím komentářem to najednou ztrácí na tom, jak je to silné a intenzivní samo o sobě. ()

nonick1 

všechny recenze uživatele

Váhání mezi třemi a čtyřmi hvězdami, ale natočit mimořádné záběry denních i nočních zvířat v přírodě je sakra těžká práce. Škoda, že člověk už spoustu podobných snímků viděl (právě z produkce BBC), takže přijít s něčím novým je těžké, ne-li nemožné. Možná by pomohl jiný střih - podle mě je tu až příliš času věnováno třeba vyhladovělým hadům na Galapágách, zatímco se do filmu nedostala jiná zajímavá zvířata. Trojan coby komentátor nevadí, jeho komentář je oproti Hanákovu "Příběhu lesa" zlatý... Mimochodem: v závěrečných titulkách mě hodně překvapil lví podíl čínské strany na realizaci filmu... ()

Galerie (85)

Zajímavosti (3)

  • Tvůrci natočili přes 60TB dat (přes 12 765 DVD). Ty se „sestříhali“ do současného filmu za 3 roky. (Will_X)
  • Při natáčení se nikdy nestalo, že by jakékoliv zvíře na štáb zaútočilo. (Will_X)

Reklama

Reklama