Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Objevte nekonečnou pestrost života na Zemi a ty nejvýstřednější taktiky přežití, které se u zvířat a rostlin vyvinuly. Tak vypadá evoluce v akci – jedinci pod extrémním tlakem musejí překonat nástrahy protivníků a prostředí a posunují tak hranice svého chování. Jedinečná technika zachycuje ty nejúžasnější momenty, které jsou v přírodě k vidění! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (130)

nunka 

všechny recenze uživatele

Fascinujúci dokument zo života zvierat na zemi, pod zemou, vo vode, vo vzduchu, krásne a detailisticky nasnímaný. Pobaví a rozosmeje. Je úžasné sledovať ako sa každý živočíšny druh správa skoro ako človek - učí sa, hľadá potravu, flirtuje, sexuje, vychová potomstvo, zabezpečuje komfort svojej rodinke a roky driny ho nakoniec položia na lopatky. Jeden z najkrajších dokumentov o živote, kráse a prírode, kde všetko má svoje miesto, funkciu, poslanie a opodstatnenie. ()

SaraMylene 

všechny recenze uživatele

Naprosto fantasticky natočený seriál!!! Mohla bych se na něj dívat pořád dokola. Unikátní záběry z říše zvířat mě naprosto odzbrojily. Vynalézavost všech těch zvířat je neuvěřitelná, jejich přizpůsobivost a učení se novým věcem, jak utéct před predátorem, nebo naopak je dechberoucí. Doufám, že vzniknou další dokumenty. Všem co milují zvířata, vřele doporučuji!! ()

Reklama

selviskhed 

všechny recenze uživatele

Dokonalý seriál. Je to podobný jako přírodopisný dokumenty na který sem se díval jako dítě, akorát že tohle je asi tak 1000x více cool. Takhle by to vypadalo, kdyby si Zack Snyder, Hans Zimmer a Morgan Freeman [ :) ] udělali výlet do přírody. Krom toho je to chvíli komedie, chvíli je to drama, chvíli je to romatický film, chvíli je to horor, chvíli je to válečný film, chvíli je to rodinný film a drží to pohromadě. ()

ndee 

všechny recenze uživatele

Velice pěkně natočený dokument s okouzlující hudbou. Tvůrci si ale vybrali z každého druhu ty největší pecky, kterým věnovali pramálo času, čímž je tento dokument dost málo o informacích, ale spíš o efektech. Další pecku ubírám za komentář (moje vlastní averze vůči britskému přízvuku, která pramení z let strávených na PEDMUNI, kde se v době mého studia zdržovala hrstka britských homosexuálů). Sorry, ale Steve Irwin je lepší. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Viděl jen ROSTLINY, protože znám Davida Attenborougha a věděl jsem už, v jaké stupnici bude jeho zpěv (senzační, extatické, mezní a úžasné) i jeho obrazy (dokonalé, vypiplané a neméně úžasné). O rostlinách ale jsem se nedozvěděl celkem nic. Jak bojují o přežití a jak se rozmnožují je z mého pohledu na nich to nejméně zajímavé. Zajímalo by mě spíš, jak řeší své maniodepresivní konflikty, jak jsou schopné přeměňovat chemické prvky, jaká centra řídí jejich "pohyb" atd. Život na této planetě bez lidí si dokážu docela dobře představit, to samé platí o zvířatech, bez rostlin by tu ale bylo (pro mě) moc pusto. Ostatně život na Zemi, to nejsou jen rostliny a živočichové,ale také houby (z buněčných) a bakterie a archea. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení trvalo čtyři roky, během nichž obkroužili filmaři celý svět. Navštívili všechny kontinenty a na nich desítky zemí. V součtu strávili autoři natáčením tři tisíce dnů. (gogos)
  • Pro autory bylo složité sehnat průvodce celou sérií. David Attenborough totiž oznámil, že s natáčením dokumentů už končí a odchází do penze. Než se však podařilo sehnat adekvátní náhradu, oznámil legendární přírodovědec, že ho důchod nebaví a podepsal s BBC smlouvu nejen na Život, ale také na další dva projekty. (gogos)
  • Jedná se o do té doby historicky nejdražší dokument z dílny BBC. Celá série spolykala v přepočtu kolem 400 milionů korun. (gogos)

Reklama

Reklama