Reklama

Reklama

Starship Troopers: Záchrana Marsu

  • USA Starship Troopers: Traitor of Mars (více)
Trailer

Staří známí Johny Rico, Carl Jenkins a Carmen Ibanez tentokrát čelí nejen broukům, ale také superinteligentní nebeské maršálce, která je ochotná pro své ambice zničit celou planetu. Rica a jeho četu poskládanou z marťanských nováčků tak čeká křest ohněm. Přežijí dost dlouho na to, aby splnili svou misi a zachránili Mars? (Martrix)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (53)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Chcete vědět víc?'' --- Ano. Dle hesla federálního zpravodajství jsem chtěl vědět víc. První Pěchota mne okouzlila a tak mám pro tenhle žánr válečné sci-fi slabost. Na rozdíl od předchůdců, tento díl již není hraný a je celý animovaný. Na rok 2017 mi však zejména některé animace postav přišly místy horší, přiznávám ale - že byly momenty, kdy jsem naopak zase žasl nad detailností tváří či třeba ženských vlasů ve větru... Nejspíše to je však tak, že mi to vadilo hlavně ze začátku a pak už jsem si nějak zvykl. Mars byl udělaný dobře i hmyzáci. Po Marsu neběhal žádný nový druh a tak jsme tam měli klasiku s klepety a berušky jež zadečky vystřelují plasmu... Hvězdná pěchota ale s výstrojí notně pokročila a tak chlapce a holky z řad domobrany Marťanů chrání slušné brnění vylepšené o trysky a umožňující vzdušný výsadek z výsadkových lodí, nebo naopak krátký let pro nástup do evakuačního stroje, který nemůže z nějakého důvodu přistát. Už v polověně filmu jsem se přistihl, že se nudím a trvalo to tak až do konce. kromě bojů na Marsu byla ve filmu ještě jedna politicko-špionážní zápletka, ale jak říkám, nějak mně to už nechytlo. Ačkoliv konec filmu byl celkem akční a zakončený solidním ohňostrojem, potěšila mne na konci spíše hudba. V poslední minutě je nám totiž puštěn a ústřední melodie Pěchoty od Basila Poledourise a ta je opravdu povedená. Koneckonců chytla mně už v tom roce 1997, kdy u vojenského letectva Federace jěště létala kapitánka Denise Richards... Dávám tedy za dvě atomovky, což není moc. * * ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

Další animovaný výlet mezi hvězdnou pěchotu. Oproti geniální Starship Troopers: Invasion (2012) se Shinji Aramaki přesunul na Mars, ale nějakých spektakulárních bitev si neužijeme i když trailer na to láká. Příběh se točí sice okolo známé partičky, ale drsnost a úmrtnost je zde již zohledněna pro dětské diváky a tak i jednotka je složená z jelimanů, kteří tajtrdlíkují a až na vyjímky přežijí. Graficky dospělé, ale stále ještě ne úplně dokonalé. Děj není nějak postižen japonskou nepochopitelností, ale ani americká pohodovost této značce nesluší. Víc umírání, militarismu, hrdinství a bude to paráda. ()

Reklama

Israha 

všechny recenze uživatele

Duchem asi nejblíže k Verhoevenově klasice, a to jak návratem původních postav do hlavních rolí a explicitními odkazy, tak také opětovným důrazem na militaristickou propagandu, která zde už není jen jeden z dějových prvků, ale dokonce hlavním nosným motivem. Sice je to asi v souladu s knižní předlohou (nevím, nečetl jsem), ale v důsledku toho se na můj vkus až příliš ubralo na akci a násilí (a na tom především, tahle Hvězdná pěchota je oproti svým předchůdcům místy vyloženě krotká). A druhým poměrně značným problémem je, že ačkoliv zápletka má planetární, potažmo celogalaktický rozmach, provedení filmu je v kontrastu s tímto až příliš komorní, čemuž se třeba předcházející díl Invasion dokázal docela elegantně vyhnout (tam byl děj komorní sám o sobě, velký rozmach měly až jeho potenciální dopady). Animace je stále atraktivní a potěšil také plnohodnotný přerod Johnnyho Rica z namachrovaného frajírka do autentického badasse, s kterým jen tak někdo nevyjebe...ale film jako celek až tak "badass" není. Koukatelný, solidně zábavný, ale až moc se upínající na první díl a myšlenky z knihy, ale přitom méně šťavnatý a trochu postrádající jiskru. ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Tak trochu sebeparodická Hvězdná pěchota à la rock´n´rollová show, kde se vůbec nezdržujeme nějakejma mezihrama. Prostě to musíme za každou cenu prát do brouků, takže pohoda, jedem! __ Epizodka s hodně povedenou animací, jen bohužel (zrovna!) ženský tu nesmí otevřít pusu. Ne kvůli tomu, co z ní vypouští, ale protože tohle jediný grafici nezvládli. Dámská klapačka se tu prostě nepovedla snad ani jedna a byl to nejvíc rušivej element týhle pohodičky. ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

1) Líbí se mi, jak lidi v komentářích mluví o "původní" Hvězdný pěchotě, což je směšný samo o sobě, protože první Starship Troopers (na něž komentáře odkazují) mají se skutečně původní Hvězdnou pěchotou společný jen jméno hlavního hrdiny (resp. příjmení, protože Juan si radši říkal Juan než Johnny) a základní kostru boje proti broukům. 2) Traitor of Mars má obleky z knihy! Nepamatuju si, jestli je Invasion měla nebo ne, sorry. 3) Stejně jako Verhoevenova Pěchota i tahle animovaná je satirou na svoji dobu. Neumeier sice stárne a moderní společnost už mu uniká mezi prsty, ale napsat dobře schovanou satiru (jakékoliv) společnosti asi ještě pořád umí. 4) Upřímně tyhle animáky začínám žrát víc a víc - budují ten vesmír Starship Troopers tak, že na nějakej reboot z pera troglodytů. co mají na svědomí Baywatch, nejsem vůbec zvědavej. 5) Casper van Dien je Juan Johnny Rico i v animovaný podobě i s anime vlasama. Hoo-ah! ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama