Reklama

Reklama

Až tam nezbyl žádný

(seriál)
  • Česko Deset malých černoušků (více)
Trailer

Epizody(3)

Kniha "Deset malých černoušků" od Agathy Christie, které se na celém světě prodalo přes sto milionů výtisků, se stala nejprodávanější detektivkou všech dob. A nyní byla poprvé převedena do seriálové podoby. Je rok 1939 a Evropa balancuje na pokraji války. Na Černochův ostrov, odlehlou skálu u pobřeží Devon na jihu Anglie, je pozváno deset lidí s pochybnou minulostí. Navzájem se neznají a jejich tajemný hostitel chybí. Každý z návštěvníků, kteří jsou zcela odříznuti od nedaleké pevniny, je obviněn ze strašlivého zločinu. Když pak začnou jeden po druhém záhadně umírat, uvědomí si, že vrah může být mezi nimi. Komu se podaří přežít? A kdo je vrah? (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (266)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nedostavil sa ten efekt, aký som čakal. Literárna predloha bude určite lepšia, veľké knihy také zvyčajne bývajú. Oceňujem atmosferickosť a prenesenie tej celej psychológie, ktorou je Agatha Christie známa, z knihy do filmu. Vraha som však mal podozrivého číslo 1. Možno to bolo výberom herca, ale bez prekvapenia to u mňa nejde vyššie. Čítal som tu názor, že je to vhodný typ filmu/seriálu pre Finchera. Som si istý, že tento pán by si dal viac záležať na prekvapení na záver. ()

octopuska 

všechny recenze uživatele

Říkanková vyvražďovačka božské Agathy patří k tomu nej v detektivním žánru. Myslela jsem, že sovětskou adaptaci z roku 1987 nemůže nic ohrozit. A tahle minisérie od BBC ji ještě několikanásobně překonala. Tady je psychologická stránka postav výborně rozpracovaná a herci hrají fantasticky. Krásná lokace Černochova ostrova a domu, který jen tuto lahůdku umocňuje. Má to až hororový nádech, hlavně druhá půlka, kdy se počet zúčastněných smrskne na třetinu, je neuvěřitelný psycho. V podstatě se už zdržují jen mimo dům. Nervy, strach a zoufalství je dohání k likvidaci mezi sebou a na toho rádoby posledního, co to přežil, čeká po návratu do domu neuvěřitelný šok. Z některých postav mi tedy bylo hodně šoufl, hlavně ta Mirandina byla nechutná. A Lombard se těmi svými zločiny vyloženě chlubil a také moc dobře věděl, že ho jeho minulost a zkaženost dožene. A ta mladá učitelka, ta jančila nejvíc. Z té mi běhal mráz po zádech. A Agatha, kdyby to mohla vidět, byla by určitě nadšená, jak se tahle adaptace moc povedla. ()

Reklama

kagemush 

všechny recenze uživatele

Agátovina skoro občas až do horroru hozená. Z toho co jsem zatím dle tohoto románu viděl (a to i vč. parodií) určitě to lepší. Na čtyři hvězdy z pěti naprosto s přehledem. Jenže-já už si na ty černoušky na stole tak nějak zvykl (i když vlastně dobře, že tentokrát je název filmu téměř doslovný-nikdy mi česká notoricky zažitá verze názvu románu moc neseděla). Jsem však dotčen starostí unylých ultrablbů , aby nikdo nebyl dotčen (ano i taková pitomost mi zkazí film). A napadlo někoho, že ti vojáčci na stole mohli být černoušci (to zelený mohli být uniformy...)? Co s tím pak? ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Zdařilá adaptace detektívky. Pěkná atmosféra v opuštěném domě, kde postupně umírá jeden host za druhým. Popravdě jsem vůbec nepřemýšlel, kdo je pachatelem. Tak úplně jsem nebyl do děje vtažen a postupné umírání jednotlivých účastníků mi připadalo relativně rychlé, že k nějakým rozvahám, kdo že je tím pachatelem, jsem neměl ani chuť jak film utíkal. Největší úsměv vzbuzovala snad až přehnaná korektnost, kdy v říkance černoušky nahradili rasově neutrální vojáčci ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

A nakonec žádný nezbyl. Upřímně nejsem příznivce ,,Poirotovek" a už vůbec ne Colomba a Jessicky F(uck)letcherové, ale tahle goticky laděná anglická věc na mne velice zapůsobila. Hlavně námětem který čerpá z povídačky Deset malých černoušků. Předlohu jsem nečetl a jsem upřímně rád, jelikož bych asi tak nevrněl blahem. Absolutně žeru starou anglickou galanci včetně samotného přízvuku a stavbou slov u dialogů. Tady jsem byl jako doma. Deset lidí je uzavřených na jednom ostrově, v jednom domě a jeden z nich je vrah. Kdo? Sekretářka? Stará dáma? Generál? Soudce? Policista? Lovec odměn? Služebná? Majordomus? Doktor? Frajírek? Každopádně mrtvol bude devět (!). Navíc každý z hostů skrývá své hrůzné tajemství o kterých vrah ví. Lov může začít. Atmosféru si to drží hodně vysoko a ani jednou během 180ti minut neklesne, naopak houstne a houstne s každým dalším mrtvým tělem. Nedocházela mi ale jedna věc. Vraždy se odehrávali dle říkanky, kterou většina z přítomných znala. Proč si ji ani jednou tedy neřekli až do konce? Vždy jen až po vraždě odrecitovali jednu pasáž. Jó, kdybych tam byl já... Celkově tomu opravdu není co vytknout a tři díly po hodině jsou přesně tak akorát na odvyprávění smutného příběhu s dokonalou výpravou a (trochu) předvídatelným finále. Herecké výkony? Do puntíku dokonalé, pochválit musím skvělý casting. Každopádně... 97% a.k.a 5* ()

Galerie (55)

Zajímavosti (4)

  • Pôvodná verzia knihy, podľa ktorej je tento seriál natočený, bola vydaná v roku 1939 pod názvom „Ten Little Niggers“ (10 malých černoškov). Tento názov bol však považovaný za rasistický a tak bola kniha vydaná aj pod názvom „Ten Little Indians“ (10 malých Indiánov). Od roku 1985 sa používa názov „And Then There Were None“ (A neostal ani jeden). Zmena sa týka aj riekanky v knihe, kde sa niggers (černoškovia) zmenilo na soldier boys (vojaci) a taktiež názvu ostrova z Nigger Island na Soldier Island. (Hank_Scorpio)
  • Filmový dům stojí v obci Harefield na okraji Londýna (Harefield House). Ostrovem je Mullion Island na Cornwallu, dům je na něj doplněn pomocí CGI. Přístav je Mullion Cove. Dále se natáčelo v Newquay a Kynance Cove (pláž) a vlakové scény se natáčely v South Devon Railway. (rakovnik)

Reklama

Reklama