Reklama

Reklama

Spider-Man: Paralelní světy

  • USA Spider-Man: Into the Spider-Verse (více)
Trailer 6

Phil LordChris Miller, tvůrci hitů Lego příběh a 21 Jump Street spojili svůj um a talent, aby divákům představili dosud nepoznaný svět Spider-Mana v přelomovém a unikátním vizuálním stylu. Spider-Man: Paralelní světy představí dospívajícího chlapce z Brooklynu Milese Moralese a nekonečné možnosti Paralelních světů, kde je víc než jen jeden maskovaný hrdina. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 6

Recenze (793)

Rominator 

všechny recenze uživatele

Jmenuji se Peter Parker. Kousnul mě radioaktivní pavouk a posledních 10 let jsem byl jediný Spider-Man. Jsem přesvědčený, že zbytek znáte. S velkou mocí přichází velká zodpovědnost... Stan Lee má ve filmu animované cameo, namluvil prodavače Stana, Miles Morales si u něho koupí masku Spider-Mana. Spider-Man Noir mluví hlasem, který mu propůjčil Nicolas Cage. THAT PERSON WHO HELPS OTHERS SIMPLY BECAUSE IT SHOULD OR MUST BE DONE, AND BECAUSE IT IS THE RIGHT THING TO DO, IS INDEED WITHOUT A DOUBT, A REAL SUPERHERO. -STAN LEE THANK YOU STAN LEE & STEVE DITKO FOR TELLING US WE AREN'T THE ONLY ONES. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Kdybych byl milovníkem komiksů, tohle by byl film mého života. Jako milovník filmů jsem tu extravagantní a vynalézavou nálož stylistických hrátek, splitacreenů, intenzivního střihu a zběsilé akce dlouho obdivoval (nemluvě o bombastické hudbě), leč v závěru už jsem se cítil přesycen a po ukončení intradimenzionálních setkání už jen sledoval smršť audiovizuální dokonalosti v honbě za povinným ukončením. Rozhodně přelomové a obdivuhodné dílo, hraný Spidey se na tohle chytit nikdy nemůže.. 85% ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Byl jsem k filmu skeptický a nejvíce jsem se obával formální stránky, která není vyloženě oslnivá, ale ve výsledku jsem se nečekaně příjemně bavil a vizuál mi až tak nevadil (krom Kingpina, ten vypadal otřesně). Má to spád, pěkné soundtracky, občas zafunguje i humor a objeví se nějaký ten zvrat. Trošku mě iritovala Japonka a prase, to mi přišlo trochu přes čáru, ale dalo se překousnout. Očekával jsem 2*, nakonec slušné 4*. 75% ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

"That person who helps others simply because it should or must be done, and because it is the right thing to do, is indeed without a doubt, a real superhero." _____________ Kdo by to byl řekl, že právě animák se Spideym bude revolučním milníkem animovaného řemesla. Opak se však stal pravdou. Jaktěživ jsem totiž v animovaném filmu neviděl tolik geniálních detailů a umělecké invence – každému jednotlivému rámečku byla věnována náležitá péče [tenhle film je totiž defeinice pořekadla "every frame a painting"], a proto není divu, že mizanscéna má ihned několik animačních vrstev, kde každá z nich má odlišný kreativní význam [kombinace 3D, 2D a stop-motion animace kombinující komiksovou stylizaci], a na první pohled je nedokáže lidské oko ani zaznamenat. Co dodat? Into the Spider-verse je bez debat esence komiksového filmu, převratný mezník animovaného žánru, a celkově instantní fan-service, o kterým se nikomu ani v těch nejdivočejších snech nesnilo – natožpak těm věrným fanouškům, kteří v dětství každou sobotu ráno po teleshoppingu s Horstem Fuchsem sledovali animovaná dobrodružství Pavoučího muže. Zkrátka, jde o dechberoucí audiovizuální zážitek, který nemá sebemenší obdoby či konkurenci. Miles Morales má jedinečný ambice a potenciál na to chopit se pochodně a vést další kinematografickou štafetu vstříc pavučinám budoucnosti. Stan Lee by byl pyšnej. Spider-vepř to zabil. It's just about the leap of faith :))) ()

tron 

všechny recenze uživatele

Aj keď to znie dosť neuveriteľne, tak v roku 2018 vzniklo iba sedem komiksových hraných filmov. Venom, Avengers 3, Ant-Man 2, Deadpool 2, Aquaman, Black Panther a animovaný Spider-Man. Ak by som mal zostavovať rebríček najlepších, tak ho bez jedinej výčitky svedomia zaradím na prvé resp. druhé (fakt si neviem vybrať medzi ním a Avengers 3). je plný bombastickej a skvele premyslenej akcie. Má super dialógy a zábavné hlášky. Vizuál je tiež super a scenár obsahuje snáď desiatky strašne dobrých, sviežich nápadov. Je to vtipné i dojemné a okamžite budete mať chuť na druhý diel. Najviac ma bavilo asi to, čo aj väčšinu ostatných divákov a to je množstvo Spider-Manov, z nich niektorí sú skutočne dosť bizarní, ale bizarní úžasným, ťažko napodobiteľným spôsobom. Je to šialená divočina. Zbožňujem ju. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (48)

  • Jeden z obleků (přesněji ten s bílým pavoukem na hrudi a bílými detaily), které jsou ve Spider-Manově skrýši, odkazuje na populární hru „Marvel's Spider-Man“, která vyšla ten samý rok jako film. Dalším z obleků je Iron Spider suit z filmu Avengers: Infinity War (2018). (UncleMorty)
  • Animátoři udělali s hlavním hrdinou jednu zásadní věc. Snímkování Miles Moralese se sníží z 24 snímků na „pouhých“ 12 snímků po získání pavoučích schopností. Mělo to reprezentovat to, že Miles neovládá své schopnosti a je tedy horší, než ostatní verze Spider-Mana, které jsou po celou dobu ve 24 snímcích za vteřinu. Změna nastane na konci filmu, kdy se Miles naučí ovládat své schopnosti, stane se tedy plnohodnotným Spider-Manem a vrátí se mu i 24 snímků za vteřinu. (Veskoslav)
  • Celosvětová premiéra proběhla 1. prosince 2018 ve Westwoodu v Los Angeles. (Varan)

Související novinky

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

03.03.2024

Před dvěma lety se i měsíce po premiéře kina stále bortila pod nápory nadšených fanoušků, kteří dotlačili tři pavoučí hrdiny k obřím tržbám ve filmu Spider-Man: Bez domova. Právě tento film ukázal,… (více)

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

18.02.2024

Hvězdný Nicolas Cage nedávno zazářil v komedii To se mi snad zdá, zároveň se ale nechal slyšet, že plánuje svou filmovou kariéru i po tomto oslavovaném výkonu pověsit na hřebík a pouze dodělat… (více)

Noirový Spider-Man míří na Amazon

Noirový Spider-Man míří na Amazon

11.02.2023

Zaujala vás výrazná, byť kratičká role Nicolase Cage v animovaném Spider-Man: Paralelní světy coby verze noirového Spider-Mana? Pak pro vás mají Phil Lord a Chris Miller (Jump Street 21, LEGO® příběh… (více)

Sony oznámilo dalšího pavoučího hrdinu

Sony oznámilo dalšího pavoučího hrdinu

26.04.2022

Vzhledem k úspěchu obou Venomů a celé spidermanovské trilogie asi není divu, že to studio Sony se svými pokusy o další a další nové komiksárny nijak brzy rozhodně nevzdá. A to ani po zavrávorání… (více)

Reklama

Reklama