Reklama

Reklama

Narcos

(seriál)
Trailer 2
USA, (2015–2017), 25 h 49 min (Minutáž: 44–61 min)

Hrají:

Pedro Pascal, Wagner Moura, Boyd Holbrook, Paulina Gaitan, Alberto Ammann, Raúl Méndez, Paulina García, Matias Varela, Diego Cataño, Julian Diaz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(30)

Na konci 70. let dvacátého století se nechvalně proslulý zločinec Pablo Escobar poprvé zapojil do ilegální výroby kokainu. V červenci 1992 se mu podařilo uprchnout z vězení La Catedral, které kolumbijská vláda postavila podle Escobarových vlastních požadavků výměnou za to, že se vzdá úřadům a „odpyká” si tam trest nanejvýše pěti let odnětí svobody. Mezítím se Pablo Escobar stal legendárním drogovým baronem a narkoteroristou. Drsný kriminální seriál Narcos je inspirovaný skutečností a odehrává se v krutém a nemilosrdném světě kolumbisjkých drogových gangů. Jeho hlavním hrdinou je Steve Murphy (Boyd Holbrook). Agent DEA, amerického úřadu pro boj proti drogám, má za úkol dostat Escobara (Wagner Moura) a zničit jeho kartel Medellín. Murphymu pomáhá agent Javier Peña (Pedro Pascal), ale když oba dorazí do Kolumbie, zjišťují, že Escobar má mnohem závažnější problémy než nějakou DEA. (TV Prima)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (668)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Dokoukal jsme prvních 10 dílů a je to za čtyři. Na seriálovou plnou palbu by to muselo být už něco extra, bohužel pár nedostatků se tam najde. Zásadní jsou dva. Aniž budu spoilerovat, tak tou první je "zakončení" k nasrání. Proč proboha živýho? Dyť každej člověk, kterej si toto s chutí pustí, tak ví, jak to skončí, tak proč s tím dělat obštrukce? Nasral jsem se. A hned na to lup druhý problém, kterým jest mírná nataženost. Tak oni to natáhnou jak chrchel na 10 dílů, aby to ani neukončili. Trapas.No, tím bych doplul, a teď je třeba říct, že je to celý prvotřídní oldschool Padilhovka v nejlepším kabátku, takže kdo má tuchu o tom, kdo to byl Pablo Escobar, přičemž mu vyhovuje Josého dokumentaristicko-inscenační krimi styl, budete slintat blahem. Fakticky přesné s jen nepodstatnýma odbočkama, dravé, krvavé, poutavé. Vytkl bych jen nedostatečné položení na časovou osu, kdy jsem se ztrácel, ve kterém roce se zrovna nacházíme, což je při lineárním vyprávění zbytečná chyba. Nadhodnocené ano, ale pořád výborné.85% ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Schválně jestli poznáte v čem je problém (či přesněji nepříjemný zádrhel) této série… Má dvě ústřední linie. Narcotraficantes „jihoamerickou“ španělsky mluvenou zaměřenou na pozdní kariéru patróna Medelínského kartelu Pablo Escobara (fantastický, respekt budící a jakkoli by to k tomu svádělo, tak nepřehrávající Moura), která je plná intrik, napětí, skvěle vystavěná a dodržující žánrová specifika, aniž by se však výrazně odchylovala od skutečnosti (ostatně ani není důvod, ona byla i tak dost neuvěřitelná sama o sobě). Druhá DEA „severoamerická“ angličtinou mluvená linie je do morku kostí procedurální, řešící detaily vyšetřování (ostatně oba agenti se na vývoji seriálu aktivně podíleli) a honu na narkobarona, který byl jedním z vůbec nejbohatších/nejnebezpečnějších lidí své doby. Už asi tušíte v čem je onen zádrhel, že? Ano, každá je ze zcela (ale skutečně zcela) jiného těsta. Nedá se říci, že by jedno z těch těst bylo lepší druhého, protože obě se nesou natolik v jiném duchu, stylu i pojetí, až jsou v mnoha ohledech neslučitelné. A do toho navíc ještě třetí složka v podobě velmi častých dokumentárních pasáží "vypravuji jak v rozhlasové inscenaci a je to doprovázeno archivními dobovými záběry". Jakkoli každá ze složek sama za sebe funguje na výtečnou a není ji moc co vyčíst (snad jen že to vypadá jakoby každá agentura byla zastoupena jedním člověkem), tak dohromady pospolu zrovna neštymují a nevytváří soudržný celek. Což s ohledem na jejich kvality zamrzí. O to více, když již bylo prokázáno, že tyto zdánlivě neslučitelné přístupy k této látce skloubit přeci jen lze (aneb zdravím Dona Winslowa). Čili to sice zamrzí, ale rozhodně ne natolik, aby to cokoli změnilo na neoddiskutovatelném faktu, že se Narcos zařadilo mezi špičku současné "quality TV". ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Konečně seriál, na který jsem si nemusel nějak extra zvykat Chytnul mě už od prvního dílu, což se zhýčkanému Dwejnovi nestává zase až tak často. Možná to bylo zvoleným tématem, natočeným jasně a přímočaře, možná jen vhodnými herci, možná také faktem, že z toho obě strany konfliktu nevychází moc čistě, sám nevím. Co vím, ale zcela jistě, že si druhou sérii nenechám určitě ujít. Jen by mě zajímalo, vzhledem k životopisu Pabla Escobara, co mají v úmyslu tvůrci do druhé řady všechno vtěsnat.Nevím, jestli to tak dlouho vydržím, neboť má zvědavost je maximální.Už aby to bylo! ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

1. série - 4* » po nekřesťansky vysokých očekáváních zákonitě lehké zklamání, ale jinak není téhle nadmíru kvalitní a patřičně strhující podívané nabité skvělými hereckými výkony takřka co vytknout.. jen se trochu děsím toho, že na Netflixu krom aktuální druhé série už odklepli také třetí a čtvrtou.. (22.9.2016) | 2. série - 4* » Narcos do toho ve druhé sezóně šlapou úplně stejně intenzivně jako v té první a skutečnost, že se tedy žádný kvalitativní propad, kterého jsem se obával, nekoná, je moc příjemná.. ke konci série pak sice přijde zlom, kdy veškerá akčnost seriálu ustoupí ve prospěch osobnějšího pojetí souvisejícího s tím, jak se kolem hlavního antihrdiny postupně utahuje smyčka, což mi úplně nesedlo, nicméně asi se tomu nešlo vyhnout.. o další směřování seriálu v tuto chvíli každopádně nemám strach.. (7.12.2016) | 3. série - 4* » mírné obavy z toho, že seriál nebude mít bez postavy Escobara co nabídnout, se ukázaly jako naprosto liché.. stačí se totiž prokousat první trojicí epizod, v níž se v pozvolnějším tempu rozdávají karty, a počínaje čtvrtým dílem se třetí sezóna rozjede v ukrutnou kokainovou pecku, jejíž tempo de facto nepoleví až do samotného finále.. za mě zatím nejlepší série a k páté hvězdě chybí jen malinko.. (10.1.2018) ||| průměr = 4* ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Najväčšou výhodou je samozrejme sám Escobar, ktorého život bol taký bohatý a plný zvratov, že by to nevymyslel ten najlepší scenárista. A kedykoľvek začnete mať v Narcos pocit, že tu už si možno tvorcovia vymýšľajú, že toto už je jednoducho veľa, príde reálny archívny televízny záznam, ktorý potvrdí, že aj toto šialenstvo sa stalo. Kolumbia v osemdesiatych rokoch jednoducho nebola krajina, kde by ste chceli bývať - a Narcos je natočené tak, že to cítite všetkými zmyslami. Korupcia a drogový biznis krajinu doslova zožierali zvnútra a Escobar so svojim kartelom boli štátom v štáte, ktorým neuniklo nič na tej najvyššej ani najnižšej úrovni. Škoda že nie každá epizóda je rovnako dobrá a mne po hodnoteniach z toho vyšli 3 hviezdy. (18.8.2021) ()

Galerie (500)

Zajímavosti (59)

  • Maurice Compte, který ztvárnil plukovníka Horacia Carrilla, bojujícího proti Escobarovi, si předtím zahrál v tematicky podobném seriálu Breaking Bad mexického zabijáka. (jerry12)
  • Na konci epizody hraje z gramofonu při tanci píseň „Cambalache“ od Rubéna Juáreze. (Duoscop)
  • Pablo Escobar (Wagner Moura) v seriálu zlikviduje své dva kumpány: vlastníma rukama zabije Galiana a Mongadu odstraní jím najatý zabiják. Tato dvojice se v době Escobarova uvěznění starala o jeho obchodní záležitosti. Dosud nebylo potvrzeno, že by jejich likvidace proběhla tímto způsobem, ale vyšetřování tomu nasvědčuje. Podle skutečných událostí měli Galiano s Mongadem okrást Escobara o řádově nižší sumy, nikoli o tři miliony, jak ukazuje seriál. (jerry12)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Wonder Woman a Pedro Pascal

Wonder Woman a Pedro Pascal

30.03.2018

Kariéra Pedra Pascala je rozhodně na vzestupu. Po Hře o trůny a Narcos se probojoval do druhých Kingsmanů, po nichž se objeví ve dvojce Equalizera, v akčňáku Triple Frontier od J. C. Chandora a v… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

House of Cards skončí šestou sérií

House of Cards skončí šestou sérií

01.11.2017

Streamovací služba Netflix se před pár lety vrhla na seriálovou tvorbu. A dnes už víme, že to bylo skvělé rozhodnutí, jež nám dalo Stranger Things, Narcos, Orange is the New Black nebo The Crown.… (více)

Reklama

Reklama