Reklama

Reklama

Chata na prodej

  • angličtina Bear with Us (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Rodiče prodávají starou chatu, pro kterou už nemají využití. Před předáním chaty novému majiteli se však matka (Ivana Chýlková) rozhodne uspořádat poslední pořádnou rodinnou slezinu. Zbytek příbuzenstva neprojevuje přílišné nadšení, tahle setkání bývají vždy dost náročná. Děda (Jan Kačer) už je duchem spíše nepřítomen, otec (David Vávra) tyto akce odmítá, syn (Jan Strejcovský) je věčně přiopilý a ironicky glosuje svět kolem sebe včetně rozpadajícího se vztahu s přítelkyní (Judit Bárdos). Babička (Jana Synková) je specialistkou na upřímné dotazy, které ostatní přivádějí přinejmenším do rozpaků. Nevyrovnaná dcera (Tereza Voříšková) na chatu přibere svého úspěšného německého přítele (Michael Pitthan), který se jediný na rodinný výlet těší, protože neví, do čeho jde. Naděje na idylický víkend na samotě u lesa rychle skončí, ale opravdové dobrodružství začne těsně nad ránem, když rodina zjistí, že se kamsi vytratil dědeček. Stopy vedou do lesa… (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (398)

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Velmi povedené dílko, vostrá rodinka, výborná znalost českého rodinného prostředí, žabomyších válek a řešení kravin místo důležitých věcí, jak trefné, celkem dost vtipných momentů, psychologicky (nebo spíše psychopaticky;) velmi dobře zvládnuté, kontrast 3 generací skoro bych řekla až místy generační střet, babka fakt hustá (výborná Jana Synková a celkově velmi dobré herecké obsazení), jakobych to odněkud dokonale znala :(, až mě zamrazilo, zajímavé využití 4 jazyků a 3 národností, 4,5 hvězdy zaokrouhluju do plných ;) Za mě Objev roku 2018. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Vlídná chalupářská balada, která střídá momenty bystrého pozorovatelství a snaživá klišé deadpan komedií. Pointy tomu občas vyletí oknem, hudba Aleše Březiny je zas tak rozpustile a nablble návodná, ale když Kačer zasedne na posed, tak si člověk uvědomí, že Chata na prodej se dokáže dotknout sentimentu rodiny a chalupaření, tragikomiky všednosti. Solidně zahrané, hezky nasnímané a jednoduše příjemné jak opéct buřta a vdechnout při tom pár kuželek. Beru. ()

Reklama

malylada 

všechny recenze uživatele

Pod jednoduchou zápletkou se odehrává ukázka vztahů jedné české rodinky. Odrývají se jednotlivé postavičky, se kterými buď sympatizujete více, s jinými méně. V jednoduchých dialozích si divák dokáže vybavit některého člena své rodiny a pousmát se nad jednotlivými situacemi. Začátek má raketový nástup, který vtahuje a jen jsem čekal, kam až se situace vyhrotí. Bohužel má komedie svůj vrchol v půlce filmu a postupně se kupí zbytečné scény a nasazená laťka se nijak zajímavě neposouvá do samotného závěru. Ten vyzní do ztracena, bez nějakého vyústění. Chata na prodej jako pokus o drama žánrovku mohla obstát lépe, ale i přesto patří k tomu nejlepšímu, co česká kinematografie letos vyplodila.......6/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pošahaná (normální česká) rodina si jede zavzpomínat na chatu a je přesně takové jaké to jen může být. Řeší se dávné křivdy, současné křivdy, nevyřčené věci. Sem tam probleskne takový ten náš český humor. Herecké obsazení je naštěstí natolik kvalitní, že filmu procenta navíc přidává. Ovšem jestli se na tohle podívám někdy znovu. To fakt nevím, zase tak dobré to určitě nebylo. 60% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Hodlají prodat chatu uprostřed lesů. Definitivní podpis odsunou, aby pro poslední noc svolali mladší i starší generaci. Přijedou děti se svými partnery i její rodiče. A vytáhnou se staré křivdy, odhalí rodinná tajemství. Žádní velcí kostlivci to nejsou, ale divák poznává svou rodinu, povědomé situace, hysterické výstupy (knižní přehazovaná). Prostě typicky české chování. Se všemi neduhy. Nenápadná satira totiž stojí na hercích a solidně napsaných postavách: ať je to jízlivá babička, vilný soused nebo dcera trucující v kostýmu medvěda. Dočkáme se táboráku, teplých svetrů i československých hitů z gramofonu. Jsme holt nejen národem pejskařů, pivařů nebo houbařů, Česko je i chatařskou velmocí srovnatelnou se Švédskem. Kombinace melancholie a nostalgie jednoduše funguje. Tvůrci prostě sází na autentičnost, obyčejnost a přirozenost, snad žádná z postav nevadí, dialogy, které vypouštějí z úst, netahají za uši. Divák se rozhodně nepopadá za břicho, sympatické to ale je. A soustředěný Tomáš Pavlíček je nadějný příslib. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (7)

  • Režisér Tomáš Pavlíček sa nechal pri písaní scenára inšpirovať skutočnými rodinnými historkami a postavami. (classic)
  • Obsadzovanie hercov začalo prebiehať, až keď bol scenár vo finálnej fáze. Hercom tak nebol písaný priamo na telo. (classic)
  • Film měl mít původně název „Sešlost“. (Teres)

Související novinky

Kino na hranici - on-line na konci listopadu

Kino na hranici - on-line na konci listopadu

10.11.2020

Po dvou nezdařených pokusech uspořádat filmový festival Kino na hranici v tradiční podobě se organizátoři rozhodli, že letošní ročník uspořádají on-line. Bude se konat ve dnech 23.–29. listopadu.… (více)

Nominace na Ceny české filmové kritiky 2018

Nominace na Ceny české filmové kritiky 2018

03.01.2019

Rok se s rokem sešel a přichází na řadu rozhodování o nejlepších filmech roku. Tentokrát je řeč o ryze domácích filmech a ke slovu se dostanou pro změnu kritici, dnes byly totiž čerstvě oznámeny… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Vary přivítají šestici domácích režisérů

Vary přivítají šestici domácích režisérů

02.06.2018

53. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary uvede v soutěžním programu rovnou šestici českých snímků. V každé ze soutěžních sekcí se představí dva domácí režiséři. V Hlavní soutěži se o… (více)

Reklama

Reklama